Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelYeni teknolojileri almayı gerçekten seviyor muyuz?

    Yeni teknolojileri almayı gerçekten seviyor muyuz?

    Teknoloji hızla gelişiyor ve yeni teknolojiler de milyonlarca kişinin karşısına çıkıyor. Teknoloji trendleri farklı bir yöne kaysa da kullanıcılar özellikle yeni çıkan telefonları almayı bekliyor. Çok daha kolay ulaşılabilir teknolojiler arasında yer alan telefonlar, farklı özelliklerde ve bütçelerde her yıl binlerce çeşit ile en kolay takip edilebilir teknolojiler arasında yer alıyor. Tüketicilerin teknolojik ürünleri satın alma eğilimlerini araştırmak için anketler gerçekleştiren GroupM, satın alma eğilimlerini ortaya çıkartmış oldu. Yeni teknolojileri satın almayı seviyor muyuz, yoksa beklemeyi mi tercih ediyoruz? İşte anket sonuçları:

    Yeni teknolojileri merak edenlerin sayısı yüksekken, satın alma noktasında bir düşüş var

    Toplamda 5 sorunun olduğu anket, 2020 ve 2021 yılları arasında gerçekleştirildi. Önceki yıllara göre yeni ürünleri satın alma olasılıklarının düştüğünü belirten insanların sayısında önemli bir artış var. Dünyada teknolojik gelişimin yetersiz olduğunu savunanların sayısında da bir o kadar artış var gibi görünüyor zira, ankete katılan kişiler ellerindeki cihazları güncel tutmak ile pek ilgilenmiyor. Tüketiciler 2020 yılında yüzde 54 oranında ellerindeki cihazları yenileriyle değiştirmekle ilgilendiklerini söylerken, 2021 yılında bu yüzde 50’ye düşmüş.

    Yeni teknolojileri

    Yeni teknolojilerin kafa karıştırdığını düşünen kullanıcıların sayısında da yükseliş var. 2020 yılında ankete katılan kişilerin yüzde 28’i yeni cihazları nasıl kullanacaklarını öğrenemediklerini söylerken, 2021 yılına gelindiğinde yüzde 32’ye çıkmış durumda. 2022 yılında ise metaverse ve sanal gerçeklik gibi kavramlarla bu kafa karışıklığının daha da artacağını öngörmek şaşırtıcı olmaz.

    Yine tüketicilerin büyük bir kısmı teknolojilerin ucuzlamasını bekliyor. Yine teknoloji şirketlerinin son iki yıl içinde yaşadıkları veri ihlalleri sebebiyle tüketicilerin yaklaşık yüzde 77’si verilerinin kullanımı konusunda endişe duydukları öğrenildi. Bu oran 2020 yılında yüzde 72.4 oranındaydı.

    SAR değeri en yüksek ve en düşük akıllı telefonlar

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN