Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetWindows 10'un yeni tasarımı ne getiriyor?

    Windows 10’un yeni tasarımı ne getiriyor?

    Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin tasarımını yenilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Windows Blogs’ta Amanda Langowski ve Brandon LeBlanc imzasıyla yayınlanan yazı, bunu bir kez daha netleştiren görseller içeriyor. Şirket şu sıralar Windows 10’un görsel ikonların tasarımını yenilemeye odaklanmış durumda.

    windows10

    Insider Preview Build 21343 yayınlandı

    Windows’un deneme sürümlerini kullanan Insider’lara sunulan “Windows 10 Insider Preview Build 21343” derlemesinde yeni simgelerin değiştiği görülebiliyor. Windows 10’daki simge revizyonu geçtiğimiz yıldan bu yana devam ediyor. Farklı simge tasarımları, dönem içinde Insider Preview sürümleriyle kullanıcılara ulaşıyor.

    Windows 10

    İlk bakışta ayırt etmek kolaylaştı

    Yeni dönemde, Masaüstü, Belgeler, İndirilenler ve Resimler gibi üst düzey kullanıcı klasörleri, bir bakışta ayırt etmeyi daha kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. Dosya Gezgini’ndeki klasörlerin üzerinde yer alan görseller karşıdan bakıldığında net anlaşılacak şekilde sadeleştirildi. Bu arada Geri Dönüşüm Kutusu simgesi de bu tasarım anlayışı doğrultusunda yenilendi.

    ‘Fluent Design’ ile tanışıyoruz

    Windows 10’daki tasarım değişikliği ‘Fluent Design’ (Akıcı Tasarım) adı verilen yeni trendle başlamıştı. İlk adım ise Başlat Menüsü ile ilgili düzenlemelerde kendisini göstermişti. Windows 8 ile birlikte ilk kez hayatımıza giren Başlat Menüsü’nde modern tasarımın izlerini görmeye başlamış ve yeni ikonlarla tanışmıştık.

    Windows 10

    Tasarım operasyonunun kod adı: Sun Valley

    Microsoft’un Windows 10 işletim sisteminin tasarımında yaptığı tasarım operasyonu ‘Sun Valley’ kod adıyla gerçekleştiriliyor. Aşama aşama tasarımda gerçekleştirilen yenilikler, belli aralıklarla yapılan güncellemelerle kullanıcılara ulaştırılıyor. Tüm bunlar yapılırken, kullanıcı görüşleri dikkate alınıyor ve nihai karar öyle veriliyor.

    Windows Insider programına katılabilirsiniz

    Tasarım denemeleri ve alternatifleri, test kullanıcılarına ulaşıyor. Kullanıcılardan gelen geribildirimler doğrultusunda, Windows 10’un yeni tasarımı netlik kazanıyor. Siz de test kullanıcısı olmak ve yenilikleri erken görmek isterseniz, şirketin Windows Insider test programına kaydolabilirsiniz.

    windows10

    Güncelleme sıklığını kontrol edin

    Windows Insider programında güncelleme sıklığını dilediğiniz gibi seçebiliyorsunuz. Bilgisayarınızı iş ya da eğitim amaçlı kullanıyorsanız, sık sık gelen güncellemelerle zaman kaybetmemek için Windows Ayarları, ardından da Windows Insider bölümüne girerek ‘Yavaş’ güncelleme alma seçeneğini tercih etmenizde yarar var.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda, Microsoft’un Windows 10 işletim sistemindeki tasarım yeniliklerinden söz ettim. Windows 10 cephesinde yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN