Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetUydu anteni ayarlamayı kolaylaştıran uygulamalar

    Uydu anteni ayarlamayı kolaylaştıran uygulamalar

    Televizyon yayınlarını uydu üzerinden almayı tercih ediyorsanız, uydu çanak anteninizin ayarının hava koşullarına bağlı olarak zaman zaman bozulduğuna tanık olursunuz. Şiddetli rüzgâr, dolu ve hatta bardaktan boşanırcasına bir yağmur bile, iyi sabitlenmemişse uydu anteninizin yönünde sapmalara neden olabilir ve televizyon izleme keyfinden sizi mahrum edebilir.

    Rahatsız edici “Sinyal yok” uyarısı

    Bu sorunlar genellikle televizyon ekranınızda yayınların donması, mozaiklenmesi ve sinir bozucu ses parazitlenmesi olarak kendisini gösterir. En bariz gösterge de ekranda ‘sinyal yok’ gibi bir uyarı almanızdır. Bu durumda yapmanız gereken şey, uydu anteninizin yönünü düzeltmek ve yayını almayı tercih ettiğiniz uyduya dönmesini sağlamaktır.

    Çanak ulaşabildiğiniz yerdeyse şansınızı deneyin

    Uydu çanak anteniniz, sizin ulaşamayacağınız bir konumdaysa, teknik servis çağırmaktan başka çare yoktur. Eğer uydu anteniniz sizin ulaşabildiğiniz, balkon gibi bir yerdeyse, kendiniz müdahale ederek yayını iyileştirmeyi deneyebilirsiniz.

    satfinder uydu bulma cihazı

    Profesyoneller ‘Uydu ayar cihazı’ kullanıyor

    Uydu çanak antenleri, sağlıklı bir şekilde sinyal yakalayabilmeleri için hassas denilebilecek seviyede ayar gerektirir. Bunu sağlamak için uydu servislerinin özel cihazları vardır. Minik bir televizyon ve uydu alıcısı içeren el telsizi görünümündeki bu cihazlar, uydunun çıkış kablosuna bağlandığında hedeflenen uyduyu ayarlamayı kolaylaştırmaktadır.

    Akıllı telefonunuz ‘sinyal bulucu’ gibi çalışır

    Sizin nadiren böyle bir ayar yapmanız gerekeceğini düşünürsek, ‘uydu ayar cihazı’ satın almanız pek mantıklı olmayacaktır. Bu durumda ‘uydu ayar cihazı’ yerine daha pratik bir çözüme başvurabilirsiniz. O da akıllı telefonlarınıza yükleyebileceğiniz ‘uydu bulucu’ uygulamalardır.

    Digiturk Sinyal Ölçüm digiturkuydubulucu

    ‘Digiturk Sinyal Ölçüm’ uygulaması size yardımcı

    Uydu anteninizi ayarlamak için Türkçe arabirime sahip olan ‘Digiturk Sinyal Ölçüm’ uygulamasından yararlanabilirsiniz. Bu uygulama hem Android hem de iOS işletim sistemli cihazlar için ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor. ‘Digiturk Sinyal Ölçüm’ uygulamasını Android cihazlar için buradan, iOS cihazlar içinse buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Sinyal sesiyle uydu yönünü buluyor

    Uygulama Digiturk ekipleri için geliştirilmiş olsa da biz ‘Uzman Menü’den girerek uygulamayı kullandığımızda aradığımız uydunun yönünü kolaylıkla bulabiliyoruz. Diğer menülerden girildiğinde uygulama bluetooth uyarısı verebiliyor. Telefonu uydu çanağının orta-alt kısmına getirip çanağı yavaş yavaş çevirdiğimizde uydu sinyal seviyesini belirten sesli uyarı alacağız. Bu sinyalin en çok yükseldiği nokta yayınları almak istediğiniz uyduya en uygun konumdur.

    Uydu adını seçerek başlayabilirsiniz

    Uygulama içerisinde çanak antenimizi ayarlamak istediğimiz uydunun adını seçerek sinyal seviyesi ölçümüne başlayabilirsiniz. Ayarlama işlemi sırasında televizyonunuzun ekranında uydu alıcınızın sinyal seviyesini gösteren sayfayı açık tutarak sürekli takip etmeniz gerekiyor. Sinyal seviyesinin en yüksek olduğu pozisyonu yakalamaya çalışmalısınız. Burada sinyal seviyesi ve sinyal kalitesi olarak iki farklı parametre mevcut olmalı.

    Uydu bulucu

    “Uydu bulucu” aramasıyla onlarca uygulama

    Uydu arama ve ayarlamak için uygulama mağazalarında “uydu bulucu” şeklinde arama yapabilir ve bir çok alternatif uygulama bulabilirsiniz. Android cihazlar için Google Play, iOS cihazlar için App Store‘da çok sayıda uygulama sizi bekliyor. Ayrıca ihtiyaç duyduğunuzda, uydu alıcıları ve uydu sistemleri ekipmanları için daha fazla bilgi için MediaMarkt’ın Uydu Sistemleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda uydu anteni ayarlamayı kolaylaştırna uygulamalar hakkında size bilgi vermeye çalıştım. Kendi başınıza uydu yönünü bulmak ve yüksek sinyal gücü elde edecek şekilde konumlandırmak, zaman ve emek istiyor. Eğer başarılı olamazsanız, servis çağırmaktan başka bir çare kalmıyor maalesef. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN