Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelAndroid kullanıcıları dikkat: Türkiye'deki milyonlarca kişi tehlikede

    Android kullanıcıları dikkat: Türkiye’deki milyonlarca kişi tehlikede

    Akıllı telefon kullanıcılarının bir türlü kurtulamadığı ‘dolandırıcılar’ Android tarafında terör estirmeye devam ediyor. Avast, UltimaSMS olarak anılan dolandırıcılık yöntemini duyurdu. Acil durum koduyla yayımlanan bir güvenlik raporuna göre tüketicilerden ‘haberleri olmadan’ para çekiliyor. 150’ten fazla Android uygulaması( belirlenen) dolandırıcılık için kullanıldı ve 10 milyonun üzerinde indirildi. İşte milyonlarca Android kullanıcısını etkileyen dolandırıcılık yöntemi:

    Milyonlarca Android kullanıcısını etkileyen dolandırıcılık yöntemi: Para çekiyor!

    Google özellikle uygulama marketi içinde tespit ettiği dolandırıcılık uygulamalarını hemen kaldırma yoluna gidiyor olsa da bazıları gözden kaçıyor ya da kısa süre içinde tekrar yenileri Play Store’da yerini alıyor.

    Öte yandan kullanıcılar bu uygulamaları indirmiş olduğu için, mağazadan kaldırılsa bile telefonlardan silinmiyor. Haliyle dolandırıcılık devam ediyor. Sadece yeni kullanıcılara ulaşması engellenmiş oluyor.

    Söz konusu uygulamaların çalışma şekli ise temelde gerçek uygulamalar gibi durmaları ve kullanıcıların uygulamaya kayıt olurken telefon numaralarını, e-posta adreslerini girmelerini sağlıyor.

    Sonra bu kişilere SMS ya da e-posta yoluyla atılan kodlarla 40 dolardan fazla premium üyeliklere abone ediyor. Pek çok kullanıcı da atılan bu oltalama yöntemine inanıyor, bazen de korkutan mesajlarla orada yapılan yönlendirmeleri yapmak zorunda hissediyor.

    Güvenlik araştırmacıları yaptıkları açıklamada, “Sahte uygulamaların tek amacı, kullanıcıları yüksek ücretli premium servislere abone etmek. Tüketiciler gizlice abone olduğunun farkında değil. Faturalara ek ücretler yansıyor” vurgusu yaptı.

    Türkiye’deki kullanıcıları da etkileyen bu dolandırıcılıkta kullanıcıların karşısına, ‘Mobio TV ile birbirinden eğlenceli videoları izlemek için DEVAM EDİN!’ diyor ve kişiden telefon numarasının girilmesi bekleniyor. Bunun iPhone ve farklı elektronik cihazlarla yapılan bir versiyonu da bulunuyor.

    Android kullanıcıları dolandırıcılık yöntemi

    Kullanıcıya bunun ötesinde farklı bir dolandırıcılık yönteminde mini bir test yapılıyor ve kullanıcının çekilişe katılması için telefonuna gelen SMS kodunu alana girmesi gerekiyor. İşte böyle çekilişlere kulak asmamak gerekiyor. Zira bunların neredeyse tamamı dolandırıcılık ve bu şekilde milyonlarca kişi etkileniyor.

    Xiaomi, Redmi ve POCO telefonlarda RAM artırma nasıl yapılır?

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN