Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımTelefonunuzda daha az zaman harcayın! İşte taktikler

    Telefonunuzda daha az zaman harcayın! İşte taktikler

    Telefonlara olan bağlılık özellikle pandemi süreciyle iyice arttı. Milyonlarca aktif kullanıcısı olan akıllı telefonlarda daha fazla zaman geçirmeye başlayan kişiler, belli başlı sağlık sorunlarıyla karşılaştığı gibi aynı zamanda sosyalleşmenin dijitalleşmesiyle de farklı problemlerle boğuşmak zorunda kaldı. Bu sebeple telefonda daha az zaman geçirmek gerekiyor, işte telefondaki ekran sürenizi azaltmanız için bazı taktikler:

    Telefonda daha az zaman geçirmek için bildirimlerinizi yönlendirin!

    Telefonlara gelen bildirimlerle irkilenler, sürekli sosyal medya hesabının bildirim ve mesajlarını kontrol edenler, saatlerinizi harcadığınız o ekranların etkisinde olmaktan bıkmadınız mı? Bazı taktikler ile telefonda geçirdiğiniz süreyi kendiniz kontrol edebilirsiniz.

    Bunun en basit yolu bildirimlerinizin ayarlarını tekrar düzenlemekten geçiyor. Telefonda harcadığınız vakti en çok sosyal medya uygulamaları işgal ediyorsa onların bildirimlerini kapatmak çözüm olabilir. Zira oradan sürekli bildirim gelmediği için bir işle uğraşırken telefonunuzu bakma ihtiyacı hissetmeyecekseniz.

    telefonda daha az zaman geçirmek

    iPhone’lara gelen ‘Odak’ özelliği de başka bir seçenek. Eğer bir iPhone kullanıcısıysanız Odak özelliği kolaylıkla ayarlayabilirsiniz. Rahatsız edilmeleri en aza indirgeyen bu özellik bir işe konsantre olmanıza yardımcı olan bir özellik. iPhone’dan uzaklaşmanız gerektiğinde bu özellik tüm bildirimleri geçici olarak sessize alıyor ve eğer ayarladıysanız yalnızca belirli bildirimleri alabiliyorsunuz. Bu özellikte seçenekleri kendiniz ayarlıyorsunuz. Nasıl yapılacağını öğrenmek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

    Bir diğer seçenek ise eğer bilgisayarda işiniz fazlaysa ve sürekli telefona baktığınız için bölünüyorsa bildirimlerinizi bilgisayarınıza iletebilirsiniz. Windows ve macOS sistemleriyle düzinelerce cevapsız aramayı ve kısa mesajı kaçırma endişesi duymadan telefonunuzu elinizin altında tutabilir ve daha büyük ekranınızdaki diğer işlerinize odaklanabilirsiniz.

    Kullanıcılar en sinir bozucu uygulamayı seçti! Stres yüklüyor

    Android’in bildirimlerini Windows bilgisayarınıza gönderebilirsiniz

    Windows işletim sistemi Android cihazlarla oldukça uyumlu çalışmasıyla biliniyor. Eğer bir Android telefon kullanıyorsanız ve Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayarınız varsa bildirimlerinizi senkronize edebilirsiniz. Öncelikle Başlat menüsünü açın> Ayarlar’a tıklayın> Bluetooth ve cihazları seçin> Telefonunuz’u seçin> Telefonunuzu PC’ye bağlayın ve Telefonunuzu Aç’a tıklayın> Yeni cihazı bağla dediğinizde ise tamamlayıcı bir uygulama indirmek adına yönlendirileceksiniz.

    telefonda daha az zaman geçirmek

    Telefonunuza indirmeniz gereken bu uygulama, QR kod ile telefonunuzu PC’niz ile eşlemeyi sağlıyor. Bütün işlemleri yaptıktan sonra ise bütün bildirimlerinize bilgisayarınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Eğer bu işlemi yaptınız ancak beğenmediniz ve kaldırmak istiyorsunuz, benzer işlemleri ‘bağlantıyı kesmek’ için kullanabilirsiniz.

    iPhone bildirimlerini macOS cihazlara göndermek

    Şaşırtmayacağı üzere iOS ve macOS birbiriyle mükemmel çalışır. Bir dosya veya fotoğraf göndermek istediğinizde saniyeler içinde paylaşımı gerçekleştirmek mümkün oluyor. Haliyle bu hız sebebiyle iPhone sahipleri Apple ürünlerini tercih ediyor.

    Öte yandan zaten hali hazırda macOS bulunan bir bilgisayara sahipseniz ve iPhone’unuz varsa aramalarınız, iMessage mesajları, SMS’ler ve FaceTime aramaları gibi telefonunuzda kullandığınız uygulamalar birbiriyle kolayca entegre oluyor. Süreklilik adı verilen bu özellik sayesinde Mac, iPad, iPhone veya Apple Watch birbiriyle entegre hale gelebiliyor.

    telefonda daha az zaman geçirmek

    Bu noktada Windows gibi bir bildirim sisteminin olmadığını belirtelim. Apple’ın kendi uygulamalarının (arama, mesajlar vs) bildirimlerini alabiliyorsunuz. Aramaların Mac’inizde görünmesini sağlamak için her iki cihazda da aynı iCloud ve FaceTime hesaplarında oturum açtığınızdan ve her iki cihazda da WiFi’ye bağlı olduğunuzdan emin olun.

    telefonda daha az zaman geçirmek

    iPhone’unuzda Ayarlar bölümüne tıklayın> Telefon> Diğerlerinde Aramalar’a tıklayın ve oradaki diğer aygıtlarda arama, Mac’te aramayı seçin. Ardından, bilgisayarınıza dönün. macOS’te FaceTime’ı açın ve FaceTime menüsünden Tercihler’i seçin. Sonrasında Ayarlar’a tıklayın> iPhone’dan Aramalar seçeneğini seçin. Telefonunuz yakınınızdayken, aynı kablosuz ağa bağlıyken, gelen aramaları görebilir ve hatta bilgisayarınızdan cevaplayabilirsiniz.

    Mac’inizde SMS, MMS ve Mesaj uyarıları almak için hem telefonunuzda hem de Mac’inizde aynı Apple Kimliği ile iCloud’da oturum açtığınızdan emin olun. Ardından, iPhone’unuzda Ayarlar’ı açın, Mesajlar’ı seçin ve Gönder ve Al’a basın.

    Yeni şifreleri hatırlamakta neden zorlanırız?

    Telefonunuzu öldüren kritik hatalar! Bunları sakın yapmayın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN