Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetTelefon görüşmelerinizi saatinizden yapmaya ne dersiniz?

    Telefon görüşmelerinizi saatinizden yapmaya ne dersiniz?

    Telefonumuzu cebimizden çıkarmadan, saat üzerinden görüşmelerimizi gerçekleştirebiliyor olmak, büyük bir keyif. Bu konforu bize sunan Amazfit GTS 2 akıllı saate gelin yakından bakalım.

    Amazfit GTS 2 akıllı saatte, telefon görüşmelerimizi gerçekleştirmemiz için dahili bir mikrofon ve hoparlör mevcut. Telefon görüşmesi için Zeep uygulamasından telefonla saatimizi ayrıca eşleştirmemiz gerekiyor.

    Eşleştirme tamamlandıktan sonra, gelen çağrıları saat üzerinden cevaplayabiliyor ve saat üzerinden telefon görüşmelerimizi yapabiliyoruz. Özellikle açık alanlarda ya da araç kullanırken, telefonumuzu kullanmadan saat üzerinden görüşmeler yapabilmek çok keyifli.

    Amazfit GTS 2

    Sağlıklı bir yaşam sürmek için ideal

    Amazfit GTS 2, sağlık ve fitness takibi için tercih edilebilecek ideal bir akıllı saat. Amazfit, Xiaomi Mi Band serisini de üreten Huami tarafından geliştiriliyor. Dolayısıyla, Amazfit’in arkasında ciddi bir tecrübe olduğunu söylemek gerek.

    Bu akıllı saatin tasarımı da çok şık. 42.8 mm dikdörtgen yapıya sahip ve alüminyum kasayla gelen akıllı saatin gövde ağırlığı 24.7 gram.

    Ekranın dönebiliyor olmasını sevdim

    Amazfit GTS 2’nin sağ tarafında bir düğme bulunuyor. Bu düğme ekranı açmak için ya da menülerde dolaşmak için bize yardımcı oluyor. Dilersek, bu düğmeye farklı fonksiyonlar atamamız mümkün.

    Sağ ya da sol kolunu kullananlar içinse bu akıllı saatin ekranı dönebiliyor. Böylelikle saati sol koluna takmayı tercih edenler için, düğme yine solda kalabiliyor.

    Amazfit GTS 2

    Farklı renk seçenekleriyle sizi bekliyor

    Kordonu ise tercih ettiğiniz renk seçeneklerine göre silikondan üretilmiş. Bu kordon kola saati sıkıcı sabitliyor ve düşmesini engelliyor. Sağlık açısından günlük kullanımda kordunun biraz gevşek bırakılması, sadece spor aktivitelerinde sıkı takılması öneriliyor.

    Cihazın alt tarafında sensörler mevcut. Ayrıca yine alt bölümde şarj yuvalarını görüyoruz. Şarj istasyonu mıknatıslı yapısıyla hemen saati sıkıca kavrıyor ve sorunsuz şarj edilmesini sağlıyor.

    Çizilmeye dirençli cam ile geliyor

    1.65 inç AMOLED ekranda 348 x 442 piksel görüntü çözünürlüğü sunuyor. Piksel yoğunluğu 341 PPI olan ekranın kenarları yuvarlatılmış olduğundan oldukça güzel görünüyor. Bu arada ekranın çizilmeye dirençli olması da ürünün önemli artılarından.

    Zeep mobil uygulamasını akıllı telefonunuza yüklememiz gerekiyor. Bu uygulama hem Android hem de iOS platformu için mevcut. Saatin tüm ayarları ve kullanıcı verileri takibi bu uygulama üzerinden yapılıyor.

    Amazfit GTS 2

    Sevdiğimiz kadranı bulmamız zor değil

    Amazfit GTS 2 akıllı saatin kadran tipini, Zeep uygulaması üzerinden dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Uygulama içinde dijital ya da analog saat görünümünde çok sayıda tema bulunuyor.

    Ürünü akıllı telefonumuzla eşleştirmek çok kolay. Zeep uygulaması içinden sol üst köşedeki (+) simgesine tıkladığımızda cihaz ekleme bölümü geliyor.

    Burada saat, bileklik, kulaklık, tartı, koşu bandı ve akıllı ayakkabılar ekleme gibi seçenekleri var. Saat sekmesine dokunarak Amazfit GTS 2’nizi hemen eşleştirebiliyoruz. Eşleştirme için QR Kodlu ya da QR kodu olmadan devam edebiliriz.

    GTS2’de 90 farklı spor modu mevcut

    Amazfit GTS 2’de 90 farklı spor modu bulunuyor. Cihaz, yaptığımız sporları otomatik olarak tanıyor. Bunlar arasında açık alanda koşu, koşu bandı, yürüyüş, açık alanda bisiklete binme, havuzda yüzme gibi sporlar yer alıyor.

    Huawei tarafından geliştirilen biyolojik veri sensörü BioTracker 2 bulunan ürün, günün 24 saati, kalp atış hızı, kan oksijen doygunluğu, uyku kalitesi ve stres seviyemizi takip ediyor. Kalp atış hızınız anormal şekilde yükseldiğinde uyarı veriyor.

    Amazfit GTS 2

    Tüm sağlık verileri Zeep uygulamasında

    Tüm elde edilen veriler telefonumuzdaki Zeep uygulaması içerisinde raporlanıyor. Amazfit GTS 2’de PAI adlı bir kişisel aktivite izleme skoru mevcut. PAI değeri, günlük kalp atış hızı, egzersiz değerleri ve diğer sağlık verileri takip edilerek elde ediliyor.

    Ne kadar hareketli ve sağlıklı bir yaşam sürüyorsak, PAI değerimiz de doğal olarak o kadar yüksek oluyor. PAI değerimizin düşük oluşu, hareketlenmeniz için bize bir uyarı sayılabilir.

    Sağlık açısından en önemli verilerden biri de uyku. Uyku kalitemiz, sağlık için çok önemli. Hafif uyku, derin uyku ve REM gibi süreçleri takip eden Amazfit GTS 2, uykuda solunum seviyemizi de raporlayabiliyor. Hangi saatler arasında uyumanın sağlığımız için ideal olduğu gibi detaylı bilgilendirmeler bu bölümde yer alıyor.

    Sağlığımız açısından önemli göstergelerden biri olan stres takibi de Amazfit GTS 2’de yer alıyor. Stres seviyemizi raporlardan takip ederek, daha stressiz bir yaşam için kendimize çekidüzen verebiliriz.

    Amazfit GTS 2

    Saatinize sizden başkası erişemez

    Ekran güvenlik amacıyla parolayla kilitlenebiliyor. Böylece saate kolumuzda değilken başkalarının erişmesi engellenmiş oluyor. Saatin çıkarıldığını anlama özelliği sayesinde, biz saati kolumuzdan çıkardığımızda otomatik olarak ekran parolayla kilitleniyor.

    Cihazda ayrıca, hava basıncı sensörü, hızlanma sensörü, jiroskop sensörü, jeomanyetik sensör ve ortam ışığı sensörü mevcut. Amazfit GTS 2, konum takibi için de GPS ve GLONASS desteğine sahip.

    Amazfit GTS 2

    50 metreye kadar su geçirmeme avantajı

    Amazfit GTS 2, yüzme sporu yapanlar için de tercih edilebilecek bir ürün. Bu akıllı saat, 5 ATM yani 50 metreye kadar su geçirmez.

    Amazfit GTS 2’de 246 mAh pil mevcut. Bu pil, ekran her zaman açık modu aktif değilse, bir hafta kadar gidiyor. Eğer ekran her zaman açık modunu aktif ederseniz, pil ömrü 3 güne iniyor.

    Pil ömrü hareketliliğimize, yaptığımız sporlara, kullandığımız saat temasına ve ekran ışık seviyesine göre de değişkenlik gösteriyor.

    Amazfit GTS 2

    Sevdiğiniz müzikleri saatinize yükleyebilirsiniz

    Cihazda müzik depolamak için 3GB alan mevcut. 3GB alana yaklaşık 600 şarkı yüklemek mümkün. Saatteki Wi-Fi desteği müzik yüklemek için kullanılıyor. Bu müzikleri saatin üzerindeki hoparlörden ya da saatle eşleştireceğimiz bir Amazfit PowerBuds kablosuz kulaklıktan dinleyebiliyoruz.

    Amazfit GTS 2 akıllı saatin gold, gri ve siyah olmak üzere üç farklı rengi bulunuyor. Eğer günlük kullanım ve spor için kullanışlı bir akıllı saat arıyorsanız, Amazfit GTS 2’ye göz atmanızı öneririm.

    Amazfit GTS2 incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda Amazfit GTS2 akıllı saat hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştım. MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan tüm akıllı saat modellerini buradan görebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Android platformundaki en popüler podcast uygulamaları

    Android platformundaki en popüler podcast uygulamaları

    Android platformundaki en popüler podcast uygulamaları

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN