Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiSamsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee 78 yaşında hayata gözlerini yumdu

    Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee 78 yaşında hayata gözlerini yumdu

    Güney Kore merkezli Samsung’un gelirlerini günümüze kadar geçen sürede rekor düzeyde artıran Lee Kun-Hee, 78 yaşında öldü…

    Samsung’un 1987’den beri Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürüten Lee Kun-Hee, 78 yaşında öldü. Şirketin dijital ekosistemin en önemli oyuncularından biri haline dönüştüğü 21. yüzyıla damgasını vuran isimlerden biri olan Lee Kun-Hee, 2014’te geçirdiği kalp krizinin ardından uzun yıllardır geri plandaydı ve yerine oğlu Lee Jae-yong Samsung’un fiili yöneticisi durumundaydı. Babasının ölüm haberi de Lee Jae-yong tarafından duyuruldu.

    Samsung, Lee Kun-Hee yönetimindeki önemli bir eşiğe 2007’de ulaştı. Fortune dergisi tarafından en büyük 100 şirket listesine ilk kez giren marka, yükselişini aralıksız şekilde sürdürdü. 2008’de şirket gelirlerinin 1987 yılına göre, yani görevdeki 21. yılında 45 kat arttığı kaydedildi.

    2008-2010 yılları arasında şirket yönetiminden ayrı kalan isim, 2010’da tekrar Yönetim Kurulu Başkanı koltuğuna oturdu. Ancak 4 sene sonra ciddi sağlık sorunları ile karşılaştı ve görevini vekaleten olarak oğluna devretmek durumunda kaldı.

    Güney Kore merkezli Samsung’un gelirlerini günümüze kadar geçen sürede rekor düzeyde artıran Lee Kun-Hee’nin 1993’te Almanya’da yaptığı konuşmada şirket yöneticilerine ithafen ‘Karılarınız ve çocuklarınız dışında her şeyi değiştirin’ ifadeleri unutulmazlar arasında gösterilir. Bu direktif şirketin ucuz ve yüksek hacimli üretim politikasından kalite öncelikli yeni bir politikaya geçişinin fitilini ateşlemişti.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN