Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımRazer Cynosa V2 : Sade tasarımlı oyuncu klavyesi

    Razer Cynosa V2 : Sade tasarımlı oyuncu klavyesi

    Tuşlara göre ayarlanabilir özel RGB aydınlatma sistemi ve özel medya tuşlarıyla oyuncuları cezbedebilecek bir ürün olan Razer Cynosa V2 ’ye yakından bakıyoruz.

    Razer Cynosa V2 oyuncu klavyesi, sade bir tasarımla geliyor. Onu kutudan çıkarıp masaya koyduğunuzda, çok da yer kaplamadığını görüyorsunuz. Tuşların hemen altındaki tarafta kavislendirilerek hazırlanan bölge, bileklerinizi daha iyi konumlandırıp klavyeyi kullanabilmeniz adına önemli.

    Dikkat çeken bir tarafı, sağ üst kısımda konumlandırılan medya kontrol paneli. Buradan ses seviyesini değiştirebilir ya da müzik dosyalarınız arasında kolayca geçişler yapabilirsiniz.

    Razer Cynosa V2

    Tasarımı

    Ürünün ahşap, cam ya da porselen zeminlerde sağlam bir tutuş hissi var. Bu kez örgü kablo yerine plastik kablo tercih edilmiş, ancak yaklaşık 2 metre uzunluğu sayesinde kasanıza bağlayıp kolayca konumlandırabiliyorsunuz. Bu arada, kablonun başlangıç kısmında, yani klavyenin arka tarafında 3 farklı yöne doğru hazırlanan kablo yolları var. Bu yollardan uygun olanı seçebilirsiniz.

    USB kablo aracılığıyla PC’nize bağladıktan sonra hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. RGB aydınlatma sistemi devreye giriyor ve göze hoş bir sunum yapılıyor. Bu arada ürünün sıvı sıçrama ve dökülmelerine karşı dayanıklı olduğunu da belirtelim. Hani bazen oyunlar esnasında kola – cips ikilisi gibi seçimlerimiz olabiliyor.

    Razer Cynosa V2

    Synapse 3 yazılımı

    Tabii isterseniz Razer’ın Synapse 3 yazılımını indirip kullanabilirsiniz. Bu sayede tuşları istediğiniz gibi özelleştirebilir, var olan kurulu renk profillerinin yanında kendi özel profillerinizi de oluşturabilirsiniz. Belirli bölgelerden de söz etmiyoruz üstelik. Her tuşun kendine özel bir arka aydınlatma sistemi var ve bu da her tuşu ayrı ayrı renklendirebileceğiniz anlamına geliyor. Bu özelliği pek çok üründe göremiyoruz. Örneğin, Call of Duty için özel bir profil, Doom için özel bir profil ve Assassin’s Creed için ayrıca özel bir profil. Oyun türü ve temalarına özel olarak, siz nasıl isterseniz. Bu sayede oyun zevkine de olumlu katkı olacaktır.

    Razer Cynosa V2

    Peki bu bir mekanik klavye midir diye soracak olursanız, kısaca “hayır” diyerek cevap verelim. Buna bağlı olarak, test ettiğimiz klavyenin mekanik klavyelere kıyasla daha sessiz çalıştığını ve bu sayede pek tercih edilmese de ofis kullanımları için de uygun olabileceğini söyleyebiliriz.

    Peki nasıl tuş switch’leri var derseniz, bu sorunuza da “yumuşak yastıklı tuş mekanizması” kullanılıyor diyerek yanıt verebiliriz. Dediğimiz gibi bu sayede oldukça yumuşak basış hissi oluşuyor ve klavye daha az gürültüyle çalışıyor. Tabii özellikle online karşılaşmalarda, mekanik klavyeli oyunculara karşı performansınızda yavaşlıklar muhtemeldir, ki buna da hazırlıklı olmalısınız.

    Razer Cynosa V2

    Profil tuşları

    Peki klavyede profillerimizi saklayıp, farklı bir PC’ye taktığımızda bu profilleri kullanabilmemiz için dahili bir hafıza var mı? Maalesef, bu da bulunmuyor.

    Ürünü kullandığımız esnada, özellikle yumuşak basış hissi ve sessiz çalışma performansından memnun kaldık. Tabii ki bir oyuncu klavyesi olarak, tuşların özelleştirilmesi ve RGB aydınlatma desteği sayesinde oyunlara göre yeni düzenlemelerin yapılabilmesi de hoş.

    Özellikle tek kişilik oyun modlarında, FPS, RTS ve RPG türü oyunlarda uzun süreler rahatlıkla kullanılabilecek bir ürüne benziyor. Tabii online tarafta da güzel bir performans sunabilir, lakin dediğimiz gibi, mekanik klavyeli oyuncular size kıyasla biraz daha avantajlı olacaktır.

    Razer ürün ailesi hakkında detaylı bilgi ve satın almak için buraya tıklayın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN