Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetÖğrenciler için taşınabilir bilgisayar önerileri

    Öğrenciler için taşınabilir bilgisayar önerileri

    Bilgisayarlar özel hayatımızda olduğu kadar eğitim hayatımızda da bizim en büyük yardımcımız. Bu yazıda eğitim sürecinde taşınabilir bilgisayarı aktif olarak kullanan öğrenciler için MediaMarkt internet mağazasından beş farklı seçenek öneriyorum.

    Yeni bir eğitim yılı başladı ve öğrencileri uzun bir eğitim maratonu bekliyor. Öğrencilerin eğitim yolculuğunda kendilerine yardımcı olacak araçların başında, hiç kuşkusuz bilgisayar geliyor. Ofis yazılımları kullanarak ödevler yapmak, derste notlar almak gibi temel işlevler bir öğrencinin satın alabileceği bilgisayar için başlangıç olarak yeterli olacaktır. Bu yazıda MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim öğrencilerin bütçelerini zorlamadan satın alabilecekleri beş adet taşınabilir bilgisayar alternatifi öneriyorum.

    LENOVO Ideapad S145-15AST taşınabilir bilgisayar

    LENOVO Ideapad S145 taşınabilir bilgisayar

    Öğrencilere tavsiye edeceğim ilk taşınabilir bilgisayar seçeneği, LENOVO firmasının Ideapad S145 modeli. Seçtiğim bu ürün, 15.6 inç geniş ekranlı bir çalışma ortamı sunuyor. Ürünün TN teknolojili ekranı 1336×768 çözünürlükte 16:09 görüntü oranıyla HD kalitesinde performans veriyor. AMD A6 9225 işlemciden güç alan LENOVO Ideapad S145, 4GB RAM ve 128SSD ile öğrenciler için gayet yeterli seviyede bir performans deneyimi vaad ediyor. Bu bilgisayarda 2 GB bellekli Redeon R4 UMA grafik kartı bulunması da önemli bir avantaj.

    ACER Swift-3/SF314-56 14 taşınabilir bilgisayar

    ACER Swift-3 taşınabilir bilgisayar

    Tavsiye edeceğim ikinci taşınabilir bilgisayar ACER firmasının Swift-3 modeli. 14 inç IPS ekranında 1920×1080 çözünürlükle Full HD bir deneyim sunan ACER Swift-3, Intel Core i3-8145 işlemciden güç alıyor. 4GB RAM ve 128GB SSD ile gelen ACER Swift-3, Intel UHD 620 paylaşımlı grafik kartına sahip. Bu kart 2 GB’a kadar bellek kullanıyor. Ultra ince tasarımı sayesinde taşınması son derece kolay olan bu bilgisayar öğreciler için ideal seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor.

    ASUS X507MA-BR060T taşınabilir bilgisayar

    ASUS X507MA-BR060T taşınabilir bilgisayar

    MediaMarkt internet mağazasından öğrenciler için seçtiğim üçüncü taşınabilir bilgisayar seçeneği, ASUS’un imzasını taşıyor. Model kodu X507MA-BR060T olan bu bilgisayar, öğrencilere eğitim faaliyetlerinde destek olmaya aday. ASUS’un bu taşınabilir bilgisayarı, 15.6 inç LCD teknolojili ekranında 1366×768 çözünürlükte HD formatta görüntüler sunuyor. Intel N4000 işlemciden güç alan 4GB belleğe sahip olan bu ürün 500GB sabit diskle de gayet yeterli bir depolama alanı sağlıyor. Üründe Intel UHD Graphics 600 ekran kartı mevcut.

    HP 3QT54EA 15-ra013nt taşınabilir bilgisayar

    HP 3QT54EA 15-ra013nt taşınabilir bilgisayar

    Öğrenciler için ekonomik fiyatla gerekli temel ihtiyaçları karşılayabilen bir başka taşınabilir bilgisayar seçeneği de HP tarafından üretilen bu ürün. 15.6 inç geniş ekrana sahip olan ve 1366×768 piksel çözünürlüğü destekleyen bu bilgisayar, 16:9 formatında HD görüntü deneyimi sağlıyor. Intel Celeron N3060 işlemciden güç alan bu bilgisayarda 4GB RAM ve veri depolama için 500GB kapasiteli sabit disk bulunuyor. Yerleşik Intel HD Graphics 400 grafik kartı içeren üründe DVD Player da dahili olarak geliyor.

    CASPER C300.3060-4L05E taşınabilir bilgisayar

    CASPER C300.3060-4L05E taşınabilir bilgisayar

    Sizin için MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim son taşınabilir bilgisayar, CASPER firması tarafından üretilen makul fiyatlı ve teknolojik özellikler olarak gayet yeterli olan bu ürün. 15.6 inç LED ekrana sahip olan bu bilgisayar, HD formatında 1366×768 piksel görüntüler sunuyor. CASPER’ın bu bilgisayarında Intel’in yerleşik HD grafik kartı mevcut. Intel Celeron N3060 işlemciden güç alan bu ürün, 4 GB RAM ve veri depolama için 500GB sabit diskle kullanıcılara ulaşıyor.Ürünün dahili DVD yazıcıyla birlikte geliyor olması DVD’den vazgeçemeyenler için onu ideal seçenek haline getiriyor.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda öğrenciler için taşınabilir bilgisayar önerileri sunmaya çalıştım. MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan tüm taşınabilir bilgisayar modellerini buradan görebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN