Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürMobil cihazınızda olması gereken en iyi uygulamalar

    Mobil cihazınızda olması gereken en iyi uygulamalar

    Mobil cihazınızda olması gereken en iyi uygulamalar ile dijital hayatınızı renklendirerek, daha verimli ve konforlu hale getirebilirsiniz.

    Doğru seçilmiş mobil uygulamalar günlük hayatınızda ve kullanıcı deneyiminizde fark yaratır. Bu yazımda kullanıcı deneyiminizi geliştirecek, mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz birbirinden faydalı uygulamalara yer verdim.

    Küçük, bağımsız programların renkli dünyası ile yakınlaşın. 

    Mobil uygulamalar, akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlarda çalışmak üzere tasarlanmış küçük, bağımsız programlardır. Bu tür uygulamaların kullanıcı arayüzleri daha küçük ekranlarda ve dokunmatik ekran tarzı kontrollerde kullanılmak üzere optimize edilirler. Yalnızca dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için geliştirilen benzer programlardan daha az yer kaplayarak, pratik kullanımları ile günlük hayatın vazgeçilmezi haline geldiler.

    Doğru seçilmiş mobil uygulamalar günlük hayatınızda ve kullanıcı deneyiminizde fark yaratır.

    Ben, sık sık uygulama indiren ve deneyimlemeyi seven biriyim. Bir mobil uygulamanın telefonumda kalıcı olması için belirlediğim temel kriterler de var. Bunlardan ilki kullanım ömrü ile ilgili. Eğer bir uygulamayı bir aydan uzun süre kullanmıyorsam cihazlarımdan kaldırırım. Telefonumu zorluyor veya ekran geçişlerinde sorun yaşatıyorsa yine aynı şekilde uygulamayı silmekten çekinmem.

    Örnekleri çoğaltabilirim ama siz de benim gibi uygulama denemeyi seven biriyseniz cihazınızda kalıcı olanları seçmek için temel kriterler belirleyebilirsiniz. Uygulamaları indirmeden önce kullanım şartlarını okumak, kullanıcılardan gelen yorumları incelemek ve ihtiyaca göre tercih yapmak en doğrusu olacaktır.

    Önereceğim uygulamalar ile mobil cihazınızı daha renkli ve eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

    Mobil cihazınızda olması gereken en iyi uygulamalar

    Bu yazımda mobil cihaz deneyiminizde fark yaratacağını düşündüğüm ve kategorilere göre sıraladığım en iyi uygulamalara yer verdim.

     

    Kişisel asistanınız Google Lens

    Mobil cihazlarımız için geliştirilen kişisel asistanlar işlerimizi planlamamızı mümkün kılıp hayatımızı kolaylaştırırken, zamandan kazandırıp daha kontrollü bir teknolojik hayat sürmemizi de mümkün kılarlar. Google Lens ise hem bu kategoride yer alan önemli bir araç hem de mobil deneyiminizi çok geliştiriyor.

    Google Lens sayesinde yalnızca kameranızı veya bir fotoğraf kullanarak gördüklerinizi web üzerinden aratabilir, etrafınızdaki dünyayı görseller aracılığıyla daha iyi anlayabilirsiniz.

    Gördüğünüz kelimeleri çeviren, kişilerinize kartvizit kaydedebildiğiniz, bir posterden takviminize etkinlik ekleyebildiğiniz bu harika uygulama, karmaşık kodları veya uzun paragrafları kopyalayıp telefonunuza yapıştırmanızı da mümkün kılıyor.

    Yolda gördüğünüz bir bitkinin adı, çok beğendiğiniz çantayı nereden alabileceğiniz, çektiğiniz fotoğrafın bir benzeri… kısaca aklınıza gelebilecek her görseli bir bilgiyle eşleştirmek çok kolay. Tek yapmanız gereken merak ettiğiniz şeyin fotoğrafını çekmek ve uygulamanın kamera hareketinizi analiz etmesini beklemek

     

    Fotoğraflarınızı kişiselleştiren Photofox

    Çektiğiniz fotoğrafları benzersiz ve dikkat çekici hale getirmek isterseniz Photofox’a bir şans verebilirsiniz. Fotoğraflarınızdaki mevcut arkaplanı ortadan kaldırarak yenilerini oluşturmanıza imkan veren bu uygulama, bol çeşitli efektlerle de öne çıkıyor. Farklı görüntü türlerini harmanlamanızı da mümkün kılan uygulama ile yapabilecekleriniz hayal gücünüz ile sınırlı. Bilginiz açısından uygulamadaki filtreler doğallıktan uzak bir hava vermiyor, görüntünüzü tazeliyor. Uygulama şimdilik sadece iOS cihazlar için geliştirilmiş.

     

    Ekran kaydı için Tailor

    Uzun bir web sayfasının, sohbet kaydının veya sonsuza gidiyormuş gibi görünen bir listenin ekran kaydını almanız mı gerekiyor? Tailor bu sorunu ortadan kaldıran, ekran görüntülerini bir araya getirerek tek bi görsel oluşturmanıza imkan tanıyan harika bir çözüm sunuyor. Kullanmak için önce kaydetmek istediğiniz sayfaların ekran görüntülerini alıyorsunuz, ardından uygulamayı açarak fotoğraflarınıza erişim veriyorsunuz. Uygulama bu görüntüleri tek bir dosyada birleştirerek “dosyalar” bölümünüze kaydediyor. Dilerseniz bu dosyayı mail veya mesaj yolu ile de paylaşabiliyorsunuz.

     

    Dosya yönetiminde imdada yetişen uygulamalar

    Birçoğumuz cep telefonlarımızı kullanma şeklimizi belki değiştirdik. Kullanım süremizi ayarlıyor, renk modları ile oynuyor, bolca kişiselleştirme yapıyoruz. Öte yandan temel olarak değiştiremediğimiz tek şey çok fazla dosya indirişimiz ile ilgili. Sadece uygulamalardan değil, aynı zamanda müzik dosyalarından, belgelerden, PDF’lerden ve hatta yeni duvar kağıtlarından da bahsediyorum. Öte yandan dosyalarımızı düzenli tutmak önemli. Böylece her şeyin nerede olduğunu bilir ve kullanmadığınız dosyalarınızdan kurtulabilirsiniz.

     

    Android cihazınızda dosya yönetimi için File Manager by Astro’yu kullanabilirsiniz.

    Bu uygulama .zip ve .rar uzantılı dosyalarınızı doğrudan telefonunuzdan açmayı mümkün kılmanın yanı sıra dosya erişimini de mümkün kılıyor. Bulut depolama hizmetinizi de yönetebileceğiniz uygulama dosya yönetimini basitleştiriyor.

     

    iOS cihazlarınızda ise FE File Explorer: File Manager uygulamasını kullanabilisiniz.

    Her ne kadar iOS tabanlı cihazların entegrasyonu basit görünse bile cihazlar üzerindeki dosyaların da bir düzenlenmeye ihtiyacı oluyor.

     

    Önerdiğim bu mobil uygulamanın günlük hayatınıza renk ve farklılık getireceğini umuyorum.

    Alternatif olarak ise aşağıda bulabileceğiniz 10 uygulamaya da şans verebilirsiniz.

    Alternatif Mobil Uygulamalar

    • Fotoğraflarınızı canlandıran Enlight Pixaloop
    • Kişisel televizyon rehberinizi yaratabileceğiniz Komodor
    • İzlediğiniz filmler hakkında insanlarla sohbet edebileceğiniz Must for Movies & TV
    • Birbirinden keyifli yemek pişirme videoları izleyebileceğiniz Panna: Video Recipes & Classes
    • Grup video sohbetleri oluşturabileceğiniz Squad – Group video chat app
    • Müzik yapmaya bambaşka bir boyut katan Sound Rebound
    • Karaoke yapmanızı mümkün kılan Happyla.la
    • Bir ay boyunca farklı egzersizlere yönlendirerek formda kalmanızı kolaylaştıran 30 Günlük Evde Fitness Programı
    • 15 dakikalık sesli kitap özetleri sunan KitUp: Sesli Kitap Özetleri

    Teknolojinin desteği ile egzersiz yapmak için spor salonlarına gitmeye gerek yok.

    Bu aralar kilo aldıysanız, Forma Girmenizi Kolaylaştıran Uygulamalar imdadınıza yetişiyor.

    Forma Girmenizi Kolaylaştıran Uygulamalar

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN