Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetKısa Video Yapma Uygulamaları

    Kısa Video Yapma Uygulamaları

    Kısa video yapma uygulamaları ile eğlenceli içerikler hazırlamaya ne dersiniz?

    Kısa videoların yükselişi sürüyor, bu yazımda video yaparken kullanabileceğiniz pratik uygulamalara yer verdim.

    Video hazırlamak gözünüzü korkutmasın. Önereceğim uygulamalar ile kısa sürede harikalar yaratabilirsiniz. Sıradan bir akıllı telefonla çekebileceğiniz bu videolar ile sosyal medyada ilgi çekecek içerikler oluşturabilirsiniz.

    Neden Kısa Videolar?

    Önce kısa videolar ile ilgili genel bir bilgi vermek isterim. 1-2 dakikalık süreye sahip hareketli görüntülere kısa video adını veriyoruz. Kısa süreli, çabuk tüketilebilir ve etkileşimi yüksektir. Bu tür videolar için bir prodüksiyon stüdyosuna ihtiyaç duymazsınız.

    Günümüzde videoların yükselişi malumunuz, kısa videolar ise bu hareketli çalışmalara başlamak için motive ediyor. Eğer kamera korkunuz var ise kısa videolar ile start vererek, bu korkunuzun üstesinden gelebilirsiniz.

    Videolara olan ilginin artışı mobil veri bağlantı hızının artışı ile de ilgili. Mobil bağlantıların yüzde 60’ından fazlasının artık “geniş bant” olarak sınıflandırılabiliyor. Tüm dünyada mobil veri bağlantıları gittikçe hızlanıyor ve videolara olan ilgiyi artırıyor.

    İnternet kullanıcılarındaki artış ise sürüyor. 200 milyondan fazla insan ilk mobil cihazını 2017’de aldı ve dünyadaki 7,6 milyar nüfusun üçte ikisi artık bir cep telefonuna sahip. Dolayısıyla video tüketimi yoğun olarak mobil cihazlardan oluyor. Bugün kullanılan cep telefonlarının yarısından fazlası “akıllı” cihazlardan oluşuyor. Bu sayede kullanıcılar nerede olurlarsa olsunlar zengin bir İnternet deneyiminden yararlanabiliyor.

     

    Kısa Video Yapma Uygulamaları

    Videolara olan ilginin artışından mütevellit, sizin için seçtiğim bu uygulamalar ile kolayca kısa videolar oluşturabilirsiniz.

     

    Hyperspektiv

    Hyperspektiv, etkili videolar çekebileceğiniz ve fotoğraflarınıza efekt uygulayabileceğiniz basit bir uygulama. Filtreler arasında geçiş yapmayı kolaylaştıran, techno-kaleidoscope özelliği ile yaratıcı çalışmalar hazırlayacağınız uygulamayı iOS cihazlarınızda kullanabilirsiniz.

     

    Moodelizer

    Kısa videolarınızı müzikler ve ses efektleri eşliğinde hazırlamak isterseniz bu uygulamayı çok seversiniz. Uygulamada aynı zamanda canlı müzik editörü, dinamik müzik formatı, “Rehearse” ve “Record” modları bulunuyor. Uygulamayı hem Android hem de iOS cihazlarınızda kullanabilirsiniz.

     

    Glimpse

    Glimpse, video hikayelerinizi hızlı ve kolay bir şekilde çekmenizi ve düzenlemenizi sağlayan pratik bir uygulama. Glimpse, karmaşık düzenleme yazılımları olmadan kısa videolar hazırlamanızı mümkün kılıyor. Otomatik görüntü sabitleme, el feneri ile ışık desteği, Kare, portre veya manzara videoları oluşturabileceğiniz uygulamayı hem Android hem de iOS cihazlarınızda kullanabilirsiniz.

     

    ooo – play with zoom

    ooo uygulaması, mobil cihazınızın kamerasını adeta bir oyuncak haline getiriyor. Özellikle gençlerin favorisi olan uygulama ile süper uzak, süper hızlı, süper yavaş kısa videolar çekebilirsiniz. Hazır müzikleri ve ses efektlerini de kullanabileceğiniz uygulamayı iOS cihazlarınızda kullanabilirsiniz.

     

    1 Second Everyday

    Mobil kameranızı kullanmanızın farklı farklı yolları var. Bu uygulama ile her gün 1 saniyelik videolar çekerek unutulmaz kısa videolar hazırlayabilirsiniz. Aylık, mevsimsel veya son bir yılınızın özetini videolar ile ifade etmenizi kolaylaştıran bu uygulamayı hem Android hem de iOS cihazlarınızda kullanabilirsiniz.

     

    Musemage

    Musemage, gerçek zamanlı olarak deneyebileceğiniz yaratıcı filtreleri ve efektleri ile yaratıcı çalışmalar ortaya koyabileceğiniz basit bir uygulama. Stop-motion başta olmak üzere farklı tekniklerle etkileyici videolar çekmenizi mümkün kılan uygulamayı hem Android hem de iOS cihazlarınızda kullanabilirsiniz.

     

    Triller

    Triller, hem kısa videolar çekebileceğiniz hem de bu videoları paylaşarak sosyalleşebileceğiniz bir sosyal video topluluğu. Toplulukta Selena Gomez, Rita Ora ve Justin Bieber gibi ünlü şarkıcıların da kendi çektikleri kısa videoları bulunuyor. Özellikle gençlerin favorisi olan uygulamayı hem Android hem de iOS cihazlarınızda kullanabilirsiniz.

    Sizin için önerdiğim bu kısa video yapma uygulamaları ile paylaşımlarınızı çeşitlendirebilir, daha dikkat çekici içerikler oluşturabilirsiniz.

    Kısa videolarınızı çekmek için yeni bir akıllı telefona ihtiyacınız var ise En Uygun Akıllı Telefonları ve Cep Telefonu fiyatlarını MediaMarkt’ta bulabilirsiniz.

    Müzik yapma uygulamaları ile içinizdeki müzisyeni keşfetmeye ne dersiniz?

    İster büyüleyici ritimlere sahip parçalar besteleyin, ister harika mikser yapın. Kullanması basit müzik yapma uygulamalarını sizin için derlemiştim.

    Müzik Yapma Uygulamaları ile içinizdeki müzisyeni keşfedin

     

     

    Fayda görmeniz dileğiyle.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN