Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetiPhone 12 ile iPhone 11 arasındaki farklar!

    iPhone 12 ile iPhone 11 arasındaki farklar!

    Tasarımları aynı olsa da iPhone 12 modelleri ile iPhone 11 modelleri arasında donanımsal ve özellik anlamında bazı farklar bulunuyor.

    Geçtiğimiz günlerde tanıtılan iPhone 12 modelleri Apple ekosistemini kullananlar tarafından merakla bekleniyordu. Aileye yeni katılan iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modelleri artık 4 üründen oluşan bir seri. iPhone 11 ise iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max olmak üzere 3 farklı modelden oluşuyor.

    iPhone 12 ile iPhone 11 arasındaki farklar!

    İki seri arasında elbette donanım farkı olsa da tasarım anlamında da bazı farklılıklar var. Bu anlamda ilk dikkat çeken şey ise iPhone 11’de yer alan yuvarlak hatların iPhone 12’de yerini keskin hatlara bırakmış olması. Daha önce de bu tarz keskin hatlar kullanan Apple, bir nevi geçmişe dönmüş oluyor.

    Tasarım anlamındaki bir diğer fark ise ekran koruma teknolojilerinde yer alıyor: Apple, bu yıl tanıttığı yeni modellerde Ceramic Shield isimli yeni bir ekranı darbelere karşı önceki nesillere göre 4 kat daha fazla dayanıklı.

    Tasarımdaki bir diğer farklılık ise renk seçeneklerinin sayısının azalmış olması. iPhone 11’de 5 farklı renk seçeneği varken yeni modellerde bu rakam 4’e düşmüş.

    Öte yandan iki model serisi arasında ağırlık konusunda çok küçük de olsa farklılıklar var. Genelde yeni modelin biraz daha ağır olmasını bekleriz ama yeni model ailesinde durum tam tersi. Model bazında baktığımızda ya her iki model aynı ağırlıkta ya da yeni iPhone modelleri birkaç gram daha hafif.

    iPhone 11 iPhone 12

    5G farkı

    Telefon serisi arasındaki en önemli bir diğer fark ise yeni modellerin tamamının 5G teknolojisine sahip olması. iPhone 11 modellerinde bu teknoloji ise yer almıyor. Bu özellik Türkiye için şimdilik önemli bir detay değil. Zira ülkemizde 5G teknolojisi şimdilik kullanılmıyor ve önümüzdeki 2 yıl içinde de kullanıma sunulması beklenmiyor.

    Ekran çözünürlükleri

    Telefon aileleri arasında en büyük bir diğer fark ise ekran çözünürlüklerinin artması. Yeni modeller ciddi anlamda ekran çözünürlüklerini artırmış durumda. Örneğin iPhone 11 modelinde ekran çözünürlüğü 828 x 1792 piksel iken iPhone 12 modelinde bu değer 2532 x 1170 piksel.

    İşlemci

    Yeni modellerde Apple tarafından geliştirilen ve 5 nm teknolojisini kullanan A14 Bionic işlemci kullanılıyor. iPhone 11’de ise önceki seri olan ve 7 nm teknolojisi ile geliştirilen A13 Bionic işlemci kullanılıyordu.

    Kameralarda fark var

    Telefon modelleri arasında bir diğer fark ise kameralarda yaşanıyor. Genel yerleşim ve özellikler benzer olsa da iPhone 12 Pro modellerinde kullanılan LİDAR kamera sensörleri önemli bir fark getiriyor. Netlik konusunda yardımcı olan bu sensörler aynı zamanda artırılmış gerçeklik uygulamalarında da kullanılacak.

    MagSafe

    iPhone 12 modellerinde bulunan yeni bir özellik ise MagSafe. Apple tarafından geliştirilen bu özelik sayesinde bazı yeni aksesuarları telefona takmak çok daha kolay hale geliyor. Bu aksesuarlar arasında kılıflar olduğu gibi kablosuz şarj adaptörleri de yer alıyor.

    Gördüğünüz gibi iki cep telefonu ailesi arasında belli farklar olduğu gibi ortak noktalar da bulunuyor. Ülkemizde Kasım ya da Aralık ayından itibaren satışa sunulması beklenen yeni model ailesinin fiyatlarının 9-10 bin TL’den başlaması bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN