Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiiOS 9 kullanım oranı yüzde 61’e yükseldi

    iOS 9 kullanım oranı yüzde 61’e yükseldi

    iPhone6_iPadAir2_iOS9-PRINTÖnde gelen teknoloji şirketlerinden Apple’ın geçtiğimiz ay final sürümü ile kullanıma sunulan mobil işletim sistemi iOS 9’a dair benimsenme oranı istatistikleri yayınlandı. Açıklamaya göre tüm dünyadaki iPhone, iPad ve iPod touch cihazlar sahiplerinin yüzde 61’lik bölümü iOS 9 kullanıyor.

    Bu hızlı yükseliş, bir diğer detayı da açığa çıkarıyor; Ekim ayı başında yayınlanan veri, iOS 9 kullanım oranının yüzde 57 olduğu yönündeydi. 19 Ekim tarihli bilgi ise yüzde 61’e yani oldukça kısa bir sürede yüzde 4’lük artışa işaret ediyor. Apple adına göstergeler gayet iyi olmakla beraber iOS 8’de söz konusu daha hızlı şekilde ulaşıldığın da bu noktada hatırlanması gereken detaylar arasında yer alıyor.

    iOS 9 haricindeki işetim sistemi sürümlerinin kullanım oranları ise iOS 8 için yüzde 30 ve diğerleri için de yüzde 9 şeklinde. Söz konusu verinin kaynağı iOS 9 desteklemeyen cihazların önceki sürümlerle çalışıyor olması ve bazı kullanıcıların üst sürüme geçiş yapma konusundaki tereddütleri. Öte yandan iOS 9’a dair dile getirilen sorunlar da ilgili oranda etkin rol üstleniyor. Örneğin mesaj ve e-postalarda, Takvim, Game Center uygulamalarında yaşanan sorunlar, bazı stabilite problemleri, pil performansı ile ilgili şikayetler iOS 9’a geçişleri geciktirebiliyor…

    ios-9 iOS 9.1 de geldi

    Apple tarafından buraya tıklayarak detaylarına ulaşabileceğiniz iOS 9.1 güncellemesi ise cihazlardaki bir dizi soruna çözüm getirmesi yönünden önem taşıyor. iOS 9’un önümüzdeki süreçte özellikle iOS 8’in kullanım oranlarını düşerecek şekilde daha da yaygınlaşması bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN