Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaInstagram videolara da ağırlık veriyor

    Instagram videolara da ağırlık veriyor

    Instagram-30-Second-Video-Ads-Marquee

    Sosyal medya ağlarının hızla farklılaştığı, çoğu zaman evrildiği bir yıl adeta 2016. Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Vine, Meerkat, YouTube, Periscope… Her biri başlı başına birer ‘dijital olmazsa olmaz’ konumunda ve yeni özellikleriyle de kullanıcılarını memnun etme yarışları hız kesmeden devam ediyor. Bu yarışa dair bir diğer hamle de geçtiğimiz günlerde yarım milyar kullanıcıya ulaştığını duyuran Instagram’dan geliyor; popüler fotoğraf ve video paylaşım ağı, yeni özelliği ile birlikte kullanıcılarına sadece fotoğraf paylaşımlarını değil videoları da önerecek…

    Özelliğin temelinde kullanıcıların belli kategorilerde sunulacak videolar yer alacak. Daha önce 1 dakikayı bulan videoların yüklenebilmesine imkan tanıyan Instagram’da böylelikle ilgili özelliğin meyveleri de kullanıcılara daha kapsamlı formda sunulmaya başlanıyor.

    Keşfet bölümü ‘canlanıyor’

    Keşfet bölümüne dair bir güncelleme olarak da özetlenebilen yenilik, birbiriyle ilgili videoların aynı sayfada yer alması şeklinde geliyor. Pasta Süsleme, Kaykaycılar, Komedyenler gibi kategorilerde yer alacak videolar, hem Instagram’da daha fazla vakit geçirilebilmesi, hem de içerik üreticilerinin daha fazla izlenip takip edilmesi ile sonuçlanacak.

    İlk aşamada 20 civarı kanal olacak

    Kanal hüviyeti kazandırılacak belli başlı konular, video önerilerinin merkezi olacak. Yukarıda belirtilen Pasta Süsleme ya da Komedyenler gibi kanallara ek olarak 20 civarı kanal ilk aşamada sunulacak. Sayının daha sonra artırılacağı da belirtelim.

    Öne çıkan gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz…

    Instagram‘a çeviri özelliği de geliyor. Detaylar için buraya tıklayınız…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN