Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelInstagram için yolda olan yeni özellik

    Instagram için yolda olan yeni özellik

    Instagram özellikle 2022 yılında yeni özellikleriyle daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflerken, ortaya çıkan yeni özellik platformun hikayeler özelliğini de güncelleyeceğini ortaya çıkarttı. Hatırlatmak gerekirse direkt yönetim tarafından açıklandığı gibi Instagram Reels tarafına daha fazla olanak sunacak ve özellikleri kullanıcılarla buluşturacak. Haliyle Reels için beklentiler varken, Alessandro Paluzzi tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşım, Instagram’ın yeni bir avuç içi hareket özelliğini ortaya çıkarttı. Instagram’ın yeni hikaye özelliği nasıl işleyecek?

    Instagram’ın yeni hikaye özelliği ‘avuç içi hareketlere’ dayanıyor

    El hareketleriyle özellik kontrolüne aslında akıllı saatlerden alışkınız. Akıllı saatlerde yer alan sensörler sayesinde hareket edildiğinde bazı özellikleri kullanmak mümkün oluyor. Instagram da tam bu şekilde olmasa da uygulama içinde kamera açıldığında eller serbest modunu kullanarak özelliği bünyesine ekleyecek.

    Özelliğin işleme mantığı ise şu şekilde olacak: Kullanıcılar Instagram hesaplarına girdiklerinde hikayeler için kameraya geçtiklerinde ellerini kameranın önünde açarlarsa uygulama otomatik olarak fotoğraf çekme seçeneğini açacak.

    Eller serbest modu Instagram’da ilk yer aldığından bu yana dikkat çekse de hikaye tarafına gelmesi oldukça pratik bir kullanım sunacak. Öte yandan eğer bir Samsung kullanıcısıysanız bu özelliği halihazırda kullanabilirsiniz. Zira Samsung bir cihaza sahip olduğunu belirten bir kişi özçekim yapmak için avuç içi hareketlerini kullanabildiğini aktardı. Ayarlarda yer alan ,avucunu göster, seçeneği etkin hale getirildiğinde özellik kullanılabiliyor.

    Instagram’da en çok beğenilen paylaşımlar(2022)

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN