Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürHayat kurtaran acil durum uygulamaları

    Hayat kurtaran acil durum uygulamaları

    Akıllı telefonunuzda bulunduracağınız acil durum uygulamaları, deprem başta olmak üzere pek çok afette hayat kurtarmaya yardımcı olabilir. Bu uygulamalar, acil durum haberleşmesi için sizin ve sevdiklerinizin yerininin belirlenmesinde, ilk müdahale ekibinin kolayca size ulaşmasında ve bu üzücü durumdan en az hasarla çıkmanıza yardımcı olabilir. Bu yazıda telefonunuzda kullanabileceğiniz acil durum uygulamaları öneriyorum. Hazırsanız gelin hemen başlayalım:

    112 Acil Yardım Butonu

    112 Acil Yardım Butonu

    Acil durumlarda başvurmak için kullanabileceğiniz ilk servislerden biri, Sağlık Bakanlığı’nın kullanıma sunduğu “112 Acil Yardım Butonu” adlı mobil uygulama. 112 Acil Yardım Butonu uygulamasıyla acil durumlarda konum bilgisi vererek yardım talep edebilir ve olaylara en kısa sürede müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. 112 Acil Yardım Butonu uygulamasına T.C. Kimlik Numarası ve e-Nabız için oluşturduğunuz şifrenizi yazarak giriş yapabilirsiniz. Uygulamayı Android için buradan iOS için buradan indirebilirsiniz.

    AKUT Güvendeyim

    AKUT Güvendeyim

    Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından kullanıma sunulan Güvendeyim uygulaması, afet durumlarında güvende olduğunuzu sevdiklenize bildirmenizi sağlıyor. Akıllı telefonunuza yükledikten sonra internete ihtiyaç duymayan uygulama için sadece SMS gönderim hakkınızı olması yeterli. Önceden belirlediğiniz 10 telefon numarasına sizin güvende olduğunuz mesajı SMS ile iletiliyor. GPS’iniz o an aktifse mesaja konum bilgisi de ekleniyor. Uygulamayı Android için buradan iOS için buradan indirebilirsiniz.

    Bridgefy - Offline Messaging

    Bridgefy – İnternetsiz Mesajlaşma

    Afet durumlarında iletişim şebekelerinin çökmesi haberleşmeyi sekteye uğratıyor. Bu durumda haberleşmeyi sürdürmek için alternatif iletişim araçlarına ihtiyaç duyarız. Bridgefy adlı uygulama, mobil iletişim şebekesi olmadan Bluetooth üzerinden çalışarak haberleşmenizi sağlıyor. Yaklaşık 100 metre içindeki yakınlarınızla mobil internet ya da WiFi olmasa dahi yazılı olarak mesajlaşarak haberleşebiliyorsunuz. Uygulamayla gönderilen mesajlar ne yazık ki şifrelenmiyor. Uygulamayı Android için buradan iOS için buradan indirebilirsiniz.

    The Real Whistle/Emergency Whistle

    The Real Whistle/Emergency Whistle – Acil yardım düdüğü

    Deprem ve benzeri afetlerde enkaz altında kalma ya da kaybolma durumunda yerinizi belli etmenin en pratik yolu düdük kullanmaktır. Düdüğünüz yoksa akıllı telefonunuza önceden yükleyeceğiniz mobil uygulamalar hayat kurtarıcı olabilir. Bu uygulamalar çok uzaktan bile duyulacak sesler çıkarabiliyor. Android kullanıcıları The Real Whistle – Whistle Sound Effects uygulamasını buradan, iOS kullanıcıları ise Emergency Whistle uygulamasını buradan indirebilir.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda afetlerde hayat kurtaran mobil uygulamalar hakkında size bilgi vermeye çalıştım. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN