Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetHava temizleme cihazları ile evinizin havasını tazeleyin

    Hava temizleme cihazları ile evinizin havasını tazeleyin

    Kış mevsimi gelip çattı, sağlığımızı korumamız için büyük fayda sağlayan hava temizleme cihazları kullanmaya başlamanın tam zamanı.

    Kötü hava kalitesi bizi hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkiliyor. Uykusuzluk, kronik yorgunluk, astım, solunum yolu hastalıkları, kalp hastalığı ve kronik akciğer hastalığı gibi sağlık sorunlarının etkilerini artırıyor. Şu dönemde evlerinizin havasını temizleyip tazeleyecek bir cihaza ihtiyaç duyuyorsanız, rehber niteliğindeki yazımı okumadan karar vermeyin.

     

    Hava temizleme cihazları ile evinizin havasını tazeleyin

    Kişisel hijyenimize daha çok önem verdiğimiz şu günlerde, soluduğumuz havayı daha da temiz hale getirmek istiyoruz. Kapalı alanda fiziksel hijyeni sağlamak kolay oluyor, öte yandan temiz hava akışı sağlamak ise hiç kolay değil. Bulunduğumuz kapalı mekan evimiz bile olsa “sanılanın aksine” bazen dışarıda soluduğumuz havadan daha kirli olabiliyor.

     

    Hava temizleme cihazlarına neden ihtiyaç duyuyoruz?

    Özellikle soğuk havalarda havadan bulunan oksijen miktarı yüksek oranda daha temiz oluyor. Ancak hastalanmamak için evimizi daha az havalandırıyoruz. Mevcut kirli havayı soluduğumuz için sağlık konusunda hassaslaşıyor, havamızı temizleyecek ve nem oranını dengeleyecek cihazlara ihtiyaç duyuyoruz. Astım, alerji gibi hassasiyeti olan kişilerin yaşam kalitelerini artıran, teknolojinin desteği ile tasarlanan, havamızı temizleyen ve nemlendiren bu cihazlar ile sonbahar ve kışı daha rahat atlatarak, uyku konforunuzu artırabilirsiniz.

    Hava temizleme cihazları nasıl çalışır?

    Havada bulunan zararlı gazları solumak, üst solunum yolu hastalıklarına yol açar. Nefes alırken polen, karbon monoksit, karbon dioksit, sigara dumanı ve içindekiler, sülfür dioksit gibi birçok zararlı gaz içimize girer. Ortamda bulunan sağlıklı gazların yanında, zararlı gazlar da bulunur. Zararlı gazların vücudumuzu etkilemesine izin vermemek için evimizi havalandırmaya veya havamızı temizleyecek cihazları kullanmaya ihtiyaç duyarız. Hava temizleme cihazları, elektrostatik prensibi ile havayı tertemiz hale getirirler. Havanın içinde solduğumuz gazları, büyük ve küçük parçaları ayırarak içlerine toplarlar. Hava temizleyici cihazların içinde filtrelerin yanında; sabit iyonizer kollektör, aktif karbon filtresi ve negatif iyon jenaratörü bulunur. Bu sayede yüksek oranda kirliliği ve kötü kokuları temizlerler.

     

    Hava temizleme cihazları nasıl kullanılır?

    Evi havalandırmadan ve dolayısıyla odalardaki mevcut ısıyı koruyarak havanızı temizleyen bu cihazları kullanmak çok kolaydır. Hangi cihazı alacağınıza karar vermeden önce kullanım alanlarınızın büyüklüğüne göre karar vermeyi atlamamalısınız. Daha büyük alanlar için harcanacak güce, filtre çeşitliliğine, gürültü emisyonuna ve nemlendirici özelliğinin olup olmadığına dikkat etmenizi öneririm. Küçük alanlar için portatif ve taşınabilir bir cihaz tercih edebilirsiniz. Salon gibi daha büyük alanlar için sabit konumlanacak bir cihaz daha doğru bir tercih olacaktır.

    Lütfen unutmayın, gözünüzle görmeseniz bile, evinizdeki hava kalitesi farklı mevsimlerde, hava koşullarında ve hatta günün saatlerinde bile değişir. Soluduğunuz havada; toz, polen, evcil hayvan tüleri ve kılı, diğer alerjenler, gazlar bulunur. Bir hava temizleyicisine sahip olmak, tüm bu kirletici maddelerden kurtulmanızı, havanızı temizlemenizi ve alerji semptomlarını azaltmanızı mümkün kılacaktır.

     

     

    COWAY AP1516D Hava Temizleme Cihazı ile yakınlaşın

    Daha önce deneyimleme fırsatı bulduğum COWAY AP1516D Hava Temizleme Cihazı hijyen konusunda tetikte olduğumuz şu günlerde yaşam kalitenizi artırmaya aday. En iyi hava temizleme cihazı markalarından biri olan COWAY hakkında merak edilenlere aşağıdaki yazımdan ulaşabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN