Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelGünlük 1 milyon yükleme! Huawei'nin HarmonyOS'u rekor kırıyor

    Günlük 1 milyon yükleme! Huawei’nin HarmonyOS’u rekor kırıyor

    Huawei, ABD yaptırımları sonrası geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemini Çin’deki telefonlarına dağıtmaya devam ediyor.

    Piyasaya sürüldüğü günden bu yana kullanıcıların odağı olan HarmonyOS, yüklenme sayılarıyla her gün şaşırtmaya devam ediyor. Bugün düzenlenen etkinlikte kullanıcı karşısına çıkan Huawei yetkilileri, HarmonyOS 2.0’ın aktif kullanıcı sayısını açıkladı.

    HarmonyOS 2.0, 120 milyon indirmeyi aştı

    Huawei, bugün gerçekleştirdiği Nova 9 etkinliğinde, HarmonyOS’un yükleme sayısının 120 milyonu aştığını duyurdu. Bununla beraber şirket, Nova ailesinin 190 milyon adet satış yaptığını da yine sözlerine ekledi.

    Geçtiğimiz aylardan bu yana rekor sayıya giden HarmonyOS 2.0, şimdi ise rekor tazeleyerek 120 milyonu geçti. Huawei’ye göre her gün 1 milyon kullanıcı, yeni işletim sistemini cihaza yüklüyor ve bu giderek de artıyor.

    Google’ın Android sistemine alternatif olarak geliştirilen HarmonyOS, henüz beta aşamasında bile çok iyi işler çıkardı. Arayüz tarafında beklentileri fazlasıyla karşılayan sistem, bunu performansa da yansıtmayı başardı.

    Huawei’nin tahminlerine göre HarmonyOS güncellemesi, bu yılın sonlarına doğru 300 milyona kadar ulaşacak. Şirket, beklediği hedeflere ulaştıktan sonra artık başka üreticilerle görüşmek içinde harekete geçecek. Yani Android telefon üreten başka şirketlerde, yine Huawei cihazların sahip olduğu HarmonyOS’a geçiş yapabilir. Tabii bunun için şu an çok erken ve Huawei’nin tüm koşulları karşılaması gerekiyor.

    Peki sizler HarmonyOS işletim sistemini nasıl buluyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın…

    Huawei, EMUI 12 arayüzüne HarmonyOS deneyimi getiriyor!

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN