Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelFIFA 20: Güncel form durumları ve oyun reyting'leri

    FIFA 20: Güncel form durumları ve oyun reyting’leri

    Spor ve teknoloji tutkunlarının ortak paydada buluştuğu platformların başında konsol oyunları geldiğinden bahsetmiştik. Geçtiğimiz ay LeBron James ile potaya penetre edip Luka Doncic ile step-back üçlükler attıktan sonra, sıra FIFA’da Lionel Messi ile rakiplerimizi çalımlamaya geldi. Bu sefer, gerçek hayattaki çarpıcı performansların oyuna yansımasının tersine giderek oyun içerisindeki en kullanışlı oyunculardan birkaçının güncel form durumlarını derlemeye çalıştım. Karşınızda Lionel Messi, N’Golo Kanté ve Heung-min Son.

    1 – Lionel Messi (Oyun Gücü: 94 – Bitiricilik: 95)

    Lionel Messi için neler yazabilirsiniz ki? Sahip olduğu tüm özellikleri yazmaya kalksam muhtemelen karakter sınırını hayli hayli aşarım. Bu sebeple listeye bu kadar bariz bir isimle başlamak da istemezdim fakat kısa bir zaman önce aldığı Ballon d’Or ödülü ile ona saygımı göstermenin doğru olacağını düşündüm. 2018/19 sezonunda 51 gole imza atan Arjantinli yıldız için şimdilerde en çok söylenen şey minumum efor ile kat ettiği maksimum verimlilik. Çoğu maçta sahanın en az koşan ismi olan Messi, yalnızca beş dakikada bile oyunun tüm gidişatını değiştirebiliyor. Peki oyunda Messi’ye sahip olduğunuzda da bu ihtimal geçerli mi? Elbette.

    Oyunun tartışmasız en iyi driplingcilerinden birisi olan Barcelona’nın süperstarı, FIFA 20’de kullanması en narin oyunculardan. Gerçek hayattaki bilek hassasiyeti sayesinde oyunda toplu dönüşleri çok iyi yapabilen ve aynı zamanda yapay zeka içgüdüsüyle savunma arkasına bol bol koşu yapan Messi ile rakiplerinizi geçmek için inanılmaz büyük eforlar sarf etmenize gerek yok. Son birkaç senedir frikiklerde muazzam bir oran yakalayan ve Liverpool’a attığı golle halen akıllarda nefis bir tat bırakan 32 yaşındaki yıldız, oyun içerisinde de alışık olduğumuz ayak içi vuruşlarında bir numara.

    2 – N’Golo Kanté (Oyun Gücü: 89 – Dayanıklılık: 97)

    Sağlam bir ‘Stamina’ya sahip olmanın değerini her FIFA oyuncusu iyi bilir. Maçın son dakikalarına girilirken yakalayabileceğiniz kontra atakların değeri paha biçilmezdir. Haliyle o kontra ataklarda ayakta kalabilecek oyuncularınız da öyle. Koşu mesafesi ve bitmek bilmez enerji denilince akla ilk gelen yıldız N’Golo Kanté savunma önünde kullanmak isteyeceğiniz ilk isimlerden birisi. Yalnızca hücumdaki enerjisi ile değil, aynı zamanda rakiplerinizin en hızlı oyuncularını kovalarken de Kanté’ye güvenmek saha içerisinde yapabileceğiniz en doğru tercihlerden biri olabilir.

    Oyunda uzun ve kalıplı oyunculardan ziyade hızlı ve dayanıklı isimlerin çok daha fazla iş yaptığını söylemek yanlış olmaz. Bu yüzden orta sahanın önünde Fransız yıldızın mevkidaşlarına göre kısa olan boyu dert edeceğiniz bir durum değil. İyi haber ise oyundaki savunma sezgisi sayesinde sahipsiz tüm topları hızlı bir şekilde kesebilmesi. Kısacası; hızı, sezgileri ve dayanıklılığı sayesinde — tıpkı Frank Lampard gibi — orta sahanızı emanet edeceğiniz en iyi ismin N’Golo Kanté olduğunu düşünüyorum. Zaten siz ona orta sahayı emanet etseniz de o yalnızca ikinci bölge ile sınırlı kalmayacaktır.

    Chelsea’ye geldiği ilk günden bu yana üç farklı teknik adamla çalışan 28 yaşındaki oyuncu, bu üç menajerin de sahada vazgeçemediği isim oldu. Her ne kadar geçtiğimiz sene Maurizio Sarri ile mevkisi ve sahadaki rolü üzerinde zaman zaman tartışmaya girse de İtalyan teknik adam ondan vazgeçmeyi hiç düşünmedi. Şu sıralarda Frank Lampard ile çalışan Fransız, bu sezon çıktığı 18 maçta toplam 3 gol atma başarısı gösterdi.

    3 – Heung-min Son (Oyun Gücü: 87 – Zayıf Ayak: 5 Yıldız)

    Messi ve Ronaldo’nun çıkardıkları tavan seviye yüzünden geri kalan oyuncuların yaptıkları saha içerisinde çok konuşulmasa da son birkaç senede Heung-min Son kadar istikrarlı çok fazla oyuncu olmayabilir. Hem milli takımda hem de Bayer Leverkusen’den bu yana kulüp takımlarında takımının en elit oyuncularından birisi olmayı başaran Son, oyunda gole gitme ihtimalinizin en yüksek olduğu oyunculardan.

    Ceza sahasının yakınına geldiği pek çok senaryoda golle burun buruna gelen Koreli yıldızın en büyük tehlikesi sol ayağını en az sağ ayağı kadar iyi kullanması. Neredeyse tercih ettiği bir ayağı olmayan Son’un bu bitiricilik ve şut kabiliyetlerine ek olarak topla hızlanması ve çalım yetenekleri de en üst seviyede. Son’la birlikte Harry Kane ve Christian Eriksen’li hücum hattı, Spurs’ü FIFA’da seçilmesi en zevkli takımlardan birisi yapıyor.

    Göreve geldiği ilk basın toplantısında oğlunun Son’a ‘Sonaldo’ olarak seslendiğini söyleyen Jose Mourinho’nun hücumdaki en büyük silahı 26 yaşındaki yıldız. Takım arkadaşı Harry Kane’in de sakatlanmasının ardından onu artık en uçta santrafor olarak izlememiz mümkün. Geçtiğimiz sezon Arjantinli teknik adam Mauricio Pochettino’nun zaman zaman bu yönde kullandığı Son, derine inerek yarattığı boşluklar ve taşıdığı toplarla her zaman rakip savunmaların korkulu rüyası olmaya devam edecek. Hem FIFA’da hem de gerçek hayatta.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN