Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürFacebook Messenger’a çeviri önerileri geldi

    Facebook Messenger’a çeviri önerileri geldi

    Türkiye’de yoğun şekilde kullanılan popüler anlık mesajlaşma platformu Facebook Messenger’a son dönemin en inovatif özelliği geldi. İşte detaylar…

    Facebook Messenger, bir bakıma inovatif bir yenilikle kamuoyunun dikkatlerini üzerine çekmeyi başarıyor. Popüler anlık mesajlaşma platformu, geçtiğimiz aylarda temel detayları eşliğinde duyurulan çeviri önerileri özelliğini kullanıma sunuyor.

    İlk aşamada İngilizce ve İspanyolca dilleri arasında çeviriyi mümkün kılan platform, bu sayede Latin Amerika, İspanya ve dünyanın birçok ülkesinde konuşulan İngilizce arasında bir tür daha proaktif iletişim köprüsü oluşturmayı hedefliyor.

    Söz konusu özellik, kullanıcının İngilizce dilinde mesajlaşırken İspanyolca ileti alması, ya da tam tersi durumda aktif oluyor. Messenger, bu durumda kullanıcısına bir tür çeviri önerisinde bulunarak yardımcı olmak istiyor. Bu durumda kullanıcının onayı halinde çeviri önerileri sunuluyor.

    Türkçe – İngilizce gelir mi?

    İsteğe bağlı olarak kullanılabilecek olan yeni özelliğin, kapsamının ne yönde gelişeceği merak konusu. Türkçe-İngilizce, Almanca gibi diller arasında çeviri desteğinin gelip gelmeyeceği şimdilik soru işareti durumunda. Bunun için bir süre beklenmesi ise şu aşamada öne çıkan olasılık.

    Daha önce son verilen sanal asistan yazılımı M’den yararlanılarak hazırlanan özellik, Facebook’un Messenger’ında son dönemde en çok dikkat çeken kullanıcı dostu özelliklerden biri olarak kayıtlara geçiyor.

    Geçtiğimiz haftalarda Messenger’a otomatik video reklamları özelliği de gelmişti. Detayları için buraya tıklayabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN