Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetEn popüler 'soundbar' seçenekleri

    En popüler ‘soundbar’ seçenekleri

    Televizyonunuzun ses performansını artırmanın pratik bir yolu var; ‘soundbar’ kullanmak. Bu yazıda MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim dört ‘soundbar’ önerisinde bulunuyor, dolayısıyla televizyonunuzun ses kalitesini artırma seçenekleri sunuyorum.

    Satın aldığımız televizyonlarda bulunan yerleşik ses sistemleri genellikle bize yeterli gelmez. Daha güçlü ve kaliteli bir ses sistemine ihtiyaç duyarız. Bunun yolu da televizyonumuzu, mekânın estetiğini bozmayan ve fazla yer kaplamayan ‘soundbar’la desteklemektir. ‘Soundbar’ adı verilen, Türkçe ‘ses çubuğu’ olarak ifade edebileceğimiz bu ses sistemleri, televizyonumuzla birlikle kullanıldığında, sinema kalitesine yakın ses teknolojisi evimize gelir.

    Dört farklı seçenek öneriyorum

    Yeni nesil ‘soundbar’lar televizyon odaklı konumlandırılsa da diğer cihazlarımız için de kaliteli bir ses sistemi olarak görev yapıyor. Bluetooth ve NFC destekli olanlar tek dokunuşla, akıllı telefon ya da tablet bilgisayarımızdaki sesleri çalma kolaylığı sunuyor. Bu yazıda MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim dört ‘soundbar’ önerisinde bulunuyor, dolayısıyla televizyonunuzun ses kalitesini artırmanın dört yolunu gösteriyorum.

    JBL Bar 9.1 820W Wireless Surround Dolby Atmos Soundbar

    JBL Bar 9.1 820W Wireless Surround Dolby Atmos Soundbar

    MediaMarkt internet mağazasında son dönemde listenin başında JBL Bar 9.1 ‘soundbar’ ürünü yer alıyor. 3D gerçek surround ses ile kendinizi sahnede müzik dinlerken ya da bir sinema salonunda film izlerken hissettiren bu ses sistemi gerçekten üstün özelliklere sahip.

    300W güçlü derin bass deneyimi

    JBL Bar 9.1 ‘soundbar’, iki adet ayrılabilir surround hoparlör ve Dolby Atmos ve DTS: X 3D ses teknolojisiyle donatılmış. Toplam 820 Watt sistem gücü ile güçlü ve kristal netliğindeki sesiyle çok iyi performans veren JBL Bar 9.1 ‘soundbar’ sisteminde 300W 10 inç güçlü bir subwoofer mevcut. Bu da derin bas deneyimi yaşamanızı sağlıyor.

    Uydu hoparlörleri ayrı kullanma avantajı

    Şarjlı olan bu sisteme kablosuz olarak akıllı telefon ya da tablet gibi cihazlarınızdan müzik aktarabiliyor ve anında dinleyebiliyorsunuz. JBL Bar 9.1 ‘soundbar’, Chromecast, AirPlay 2 ve Bluetooth teknolojilerini destekliyor. İhtiyaç duyduğunuzda yan uydu hoparlörleri ayrı olarak istediğiniz yere konumlandırabiliyor olmanız da büyük keyif.

    KLIPSCH BAR 48 3.1 Soundbar + Wireless Subwoofer

    KLIPSCH BAR 48 3.1 440W Soundbar+Wireless Subwoofer

    Tercih edebileceniz bir başka üst seviye ses sistemi ise Klipsch firmasının gelişmiş teknolojisi ve kolay kurulum avantajıyla dikkat çeken ürünü BAR 48. Televizyonunuzdan çıkan sesleri en ince detayına kadar duymanızı sağlayan Klipsch BAR 48’de bulunun entegre subwoofer, Klipsch’in önde gelen teknolojisi ile birleştiğinde, izlediğiniz bir filmde her adımı, nefesi ve nüansı duymanızı mümkün kılıyor.

    Fiber kompozit koni Woofer mevcut

    Saydığım tüm bu teknolojik yetenekler de doğal olarak izlediğiniz film ya da dinlediğiniz müziklerden en üst düzeyde keyif almanızı sağlıyor. Klipsch BAR 48’de lineer süspansiyonlu Tweeter, 90X90 derece Tractrix Horn ve fiber kompozit koni Woofer mevcut.

    Kolonlar ahşap malzemeden üretilmiş

    Toplamda 440 Watt ses çıkış gücü veren üründe, HDMI (ARC) teknolojisi, optik kablo bağlantısı ve Bluetooth desteği bulunuyor. Sistemi yönetebilmeniz için bir uzaktan kumanda ile gelen ürünün yüksek kaliteli ahşap malzemeden üretilmiş olması da onu özel kılan faktörlerden. 

    SAMSUNG HW-T450 2.1 Kanal 200W Dolby Audio Soundbar

    SAMSUNG HW-T450 2.1 Kanal 200W Dolby Audio Soundbar

    Tüm marka televizyonlarda kullanabileceğiniz bu ses sistemi, eğer televizyonunuz Samsung marka ise sizi daha çok memnun edecek. Çünkü açma-kapama, ses seviyesi ve hatta ses efektleri gibi temel soundbar işlevlerini, TV’niz üzerinden bir Samsung TV uzaktan kumandasıyla kontrol edebilme avantajı sunuyor.

    Seslerin sizi çepeçevre sardığını hissedin

    Toplamda 200 Watt ses çıkış gücü veren HW-T450 model bu ses sisteminde 2.1 ‘soundbar’ ve 6.5 inç derin bas veren subwoofer mevcut. Derin bass sistemi, film izlerken, müzik dinlerken ya da oyun oynarken seslerin sizi çepeçevre sardığını hissetmenizi sağlıyor.

    Kablosuz olarak müzik iletme keyfi

    Bluetooth teknolojisini destekleyen bu ses sistemiyle kablosuz olarak diğer cihazlarınızdan ses iletebiliyor ve kablolara gerek kalmadan hemen bağlantı kurabiliyorsunuz. Örneğin akıllı telefon, tablet bilgisayar ya da kablosuz teknolojileri destekleyen herhangi bir ses kaynağından bu sisteme ses aktarmak ve anında dinlemeye başlamak mümkün.

    SONY HT-SD35 320W 2.1 Kanal Bluetooth Soundbar

    SONY HT-SD35 320W 2.1 Kanal Bluetooth Soundbar

    Önereceğim son ses sistemi ise 320 Watt ses çıkış gücüne sahip olan Sony firmasının HT-SD35 modeli.  Her şarkıyı, programı ve filmi pürüzsüz netlikte dinlemenizi sağlayan bu ‘soundbar’ın her iki ucunda bulunan sürücüler orta ve yüksek aralıklarda net bir ses tatmini sunuyor.

    Üst seviye bir ses deneyimi

    Kablosuz subwoofer ise güçlü alçak tonları dolduruyor ve kulağınızın pasını siliyor. S-Force PRO Front Surround teknolojisi sayesinde de sesi dört bir yanınızda duyabilmeniz ve üst seviye bir deneyim yaşamanız mümkün oluyor. Sony’nin sanal surround ses teknolojisi, ek arka hoparlörlere ihtiyaç duymadan sinema stiline benzer surround ses ile kendinizi sevdiğiniz filmlerin içindeymiş gibi hissetmenizi sağlıyor.

    Müziklerinizi anında dinlemeye başlayın

    HDMI ARC, optik kablo ya da Bluetooth ile Sony HT-SD35 model ‘soundbar’a ses aktarımı yapabiliyorsunuz. Bluetooth teknolojisi ile akıllı telefon ya da tablet bilgisayarınızdan kablosuz olarak müziklerinizi anında dinlemeye başlayabilirsiniz. Zaten bu ses sistemlerinin en keyifli yanı da kablo karmaşasından sizi kurtarması.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda size, televizyonunuzdan daha fazla keyif almanızı sağlayacak ‘soundbar’ seçenekleri hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştım. MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan tüm ‘soundbar’ modellerini buradan görebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Fujifilm Instax Mini 11 ile anında fotoğraf baskısı

    Fujifilm Instax Mini 11 ile anında fotoğraf baskısı

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN