Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetDizüstünde farklı bir tecrübe: Surface Pro 6

    Dizüstünde farklı bir tecrübe: Surface Pro 6

    Eğer taşınabilir bilgisayar satın almayı düşünüyorsanız, Microsoft’un kendine özgü tasarımına sahip olan ve farklı bir kullanıcı deneyimi sunan Surface serisine göz atmanızda yarar var.

    Taşınabilir bilgisayar pazarında PC ve Mac olarak iki farklı kategori var. Bu ürünlerin dışında her ne kadar PC kategorisine dahil olsa da Microsoft’un kendine özgü tasarımına sahip olan ve farklı bir kullanıcı deneyimi sunan Surface serisine ayrı bir parantez açmakta yarar var. Bu yazıda, Microsoft’un ülkemizde de satışa sunulan Surface Pro 6 adlı taşınabilir bilgisayarına birlikte göz atacağız.

    Surface Pro 6

    İhtiyaca göre şekillendirilebiliyor

    Surface bilgisayarlar, klasik dizüstü bilgisayardan farklı olarak ‘ikisi bir arada’ olarak adlandırılan sınıfa giriyor. Bu kategorideki bilgisayarlar ihtiyaca göre hem dizüstü hem de tablet bilgisayar olarak kullanılabiliyor. Diğer markalarda klavyesi ayrı olduğu gibi birleşik ürünler de piyasada mevcut.

    Surface Pro 6

    Takılıp çıkarılabilen klavye avantajı

    Microsoft’un Surface bilgisayar serisi, özel kalemiyle bir tablet bilgisayarda aranan tüm fonksiyonları eksiksiz yerine getirilebiliyor. Kalem ayrıca satılıyor. Kapak olarak da kullanılan kendisine has klavyesi ise gerektiğinde ihtiyaca göre takılıp çıkarılabiliyor.

    Surface Pro 6

    Üç farklı modda kullanılabiliyor

    Surface bilgisayarlar, üç farklı şekilde kullanılabiliyor. Bunlar; Laptop modu, Stüdyo modu ve tablet modu olarak adlandırılıyor. Her duruma göre adapte edilebilen yapısıyla Surface bilgisayarlar, kullanıcılar için büyük kolaylık sağlıyor.

    Surface Pro 6’nın teknik özellikleri

    MediaMarkt internet mağazasında Surface Pro 6 adlı model halihazırda satılıyor. Bu modelde, Intel Core 8. jenerasyon i5-8350U işlemci, 8GB SD RAM, 256GB SSD mevcut. Ürünle tak çıkar klavye de veriliyor. Surface Pro 6, 12.3” UHD dokunmatik ekrana sahip. Bu ekran 2736 x 1824 (267 PPI) görüntü veriyor. Ekran kartı olarak ise Intel’in paylaşımlı UHD Graphics 620 donanımı bulunuyor.

    Surface Pro 6

    Gelişmiş bağlantı seçenekleri mevcut

    Bağlantı seçeneklerine baktığımızda ise, üründe bir adet USB 3.0 girişi, kulaklık veya hoparlör bağlamak için 3.5 mm giriş ve microSDXC kart yuvası olduğunu görüyoruz. Ürün ayrıca kablosuz bağlantı standartları olan Wi-Fi: IEEE 802.11 a/b/g/n/ac ile Bluetooth Wireless 4’ü destekliyor.

    Dolby Audio Premium ses teknolojisi

    Surface Pro 6’da Dolby Audio Premium ses teknolojisi bulunuyor. Üründeki 1,6 Watt stereo hoparlörler ise günlük kullanımda yeterli seviyede ses çıktısı elde etmeyi sağlıyor. Üründe ayrıca dahili mikrofon ile ön ve arka kamera da mevcut.

    Surface Pro 6

    Ön ve arka kamera ile kaliteli iletişim

    Ön kamera 5MP 1080P Skype HD video destekli Arka kamera ise 8MP 1080P Full HD video destekli ve otomatik odaklama özelliğine sahip. Bu sayede ek donanıma ihtiyaç olmadan görüntülü iletişim kurmak mümkün oluyor.

    Windows 10 Home işletim sistemi yüklü

    Yazılımlara baktığımızda ise Surface Pro 6’nın Windows 10 Home işletim sistemiyle birlikte geldiğini görüyoruz. Microsoft’un Office 365 yazılımının 30 günlük deneme sürümü ücretsiz kullanılabiliyor. Sürekli kullanmak isterseniz yazılımı satın almanız gerekiyor.

    Surface Pro 6

    Surface Pro 6’nın ağırlığı sadece 784 gram

    Surface Pro 6 boyutları ve ağırlığı itibarıyla kolay taşınabilir bir ürün. Uzunluğu 29,2 santimetre, eni ise 20,1 santimetre ebatlarında. Ürünün kalınlığı ise yalnızca 8,5 milimetre. Microsoft Surface Pro 6 taşınabilir bilgisayarın ağırlığı ise 1 kilogramın bile altında. Ürünün ağırlığı sadece 784 gram.

    13,5 saate kadar batarya ömrü

    Bilgisayar kullanıcıları için en önemli detaylardan biri de batarya ömrü. Microsoft Surface Pro 6 taşınabilir bilgisayar, 13,5 saate kadar batarya ömrü sunuyor. Batarya ömrü Microsoft tarafından 13,5 saat video oynatma olarak belirtilmiş ki, bu da ürünün bu konudaki iddiasını kanıtlar nitelikte.

    Seçenekleriniz bunlarla sınırlı değil elbette

    Bu yazıda Microsoft’un kendine özgü tasarımına sahip olan ve farklı bir kullanıcı deneyimi sunan Surface taşınabilir bilgisayar serisini inceledik. MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan daha fazla taşınabilir bilgisayar seçeneği için buradan bilgi alabilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN