Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetÇocuklar için Eğitici Uygulamalar

    Çocuklar için Eğitici Uygulamalar

    Çocuklar için Eğitici Uygulamalar bulmak kolay değil.

    Çocuğunuz için güvenli ve eğitici uygulamalara ihtiyacınız varsa yazımda sizin için öneriler var.

    Teknoloji yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası ve çocuklarımız da farklı bir dünyada yaşamıyorlar. Çocuklarınızın eğitimi için kullanabileceğiniz uygulamalara ihtiyaç duyuyorsanız yazımda sizin için bolca öneri var.

    Önereceğim uygulamalar ile çocuklarınızın öğrenme heveslerine katkıda bulunabilir, ekranını daha güvenli bir hale getirebilirsiniz.

    Çocukların analitik becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeye yardımcı olacak, ebeveynlerin ise tablet ve mobil cihazlarda güvenle kurabileceği mobil eğitim uygulamaları yazımda size bekliyor.

    Eğitim Uygulamalarına Neden İhtiyaç Var?

    Teknoloji yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası ve çocuklarımız da farklı bir dünyada yaşamıyorlar. Baktıkları hemen her yerde, çevrelerinde ve elbette bizim ellerimizde internete bağlanabilen teknolojik ürünler görüyorlar. Sorgulamaları, merak etmeleri ve bu teknolojik ürünleri kullanmak istemeleri çok doğal. Öte yandan internetteki zararlı içerikler ve güvenli internet kullanımı hakkında ebeveynlerin endişelerinde artış var. Ebeveyn olarak çözüm bulmaya çalışıyor, ancak çaresiz kalıyorsanız bu uygulamaları listenize almanızda fayda var.

     

    Çocuklar için Eğitici Uygulamalar

    Çocuklar her zaman yeni bir şeyler öğrenmeye ve sorgulamaya hem meraklı hem de hevesli oluyor. Mobil cihaz veya tabletlere kurabileceğiniz uygulamalar, teknolojik cihazları adeta bir öğrenme platformuna dönüştürüyor.

    Çocuklarınızın analitik becerilerini güçlendirecek ve yaratıcılıklarını geliştirmeye katkıda bulunacak bu Çocuklar için Eğitici Uygulamaları güvenle kullanabilirsiniz.

     

    Önerdiğim mobil uygulamalar okul öncesi dönemden başlıyor.

    Okul Öncesi Eğitici Uygulamalar

    Yazımdaki mobil uygulamaları okul öncesi dönemden başlayarak 14 yaşa kadar sıraladım. Android market üzerinden uygulamaların isimlerini aratarak detay bilgi alabilir, mobil veya tabletinize indirebilirsiniz.

    OkiDoki

    Okul öncesi çocuklar için çizgi film, şarkı ve masal gibi video içeriklerle bezeli uygulama şu ara pek çok annenin kurtarıcısı konumunda. Tam erkan izleme, ekran kilitleme, bloklama, izleme süresi ayarlama gibi ebeveyn kontrollerinden bulunduğu OkiDoki, çocuğunuzun izlediklerini kontrol etmenizi sağlıyor.

    ABC Kids

    ABC Kids özellikle okul öncesi çocukların öğrenebilecekleri, oynayabilecekleri ve keşfedebilecekleri yaratıcı bir dünya sunuyor. Öğretmenlik zamanlarımda da ders planlarımda çok verim aldığım ABC Kids; izleme oyunları, eşleştirme egzersizleri, seslendirme eşleştirmesi gibi bu yaş grubunun olmazsa olmazlarını tek bir platformda sunuyor. Kullanıcı arayüzü akıllıca hazırlanan uygulama, çocukların çıkmasını zorlaştırıyor ve üçüncü taraf reklamlar içermiyor.

    YouTube Çocuk

    Tabletler, akıllı telefonlar ve akıllı TV’ler için ayrıca tasarlanmış, kullanımı kolay bir uygulama olan YouTube Çocuk, yalnızca çocuklara yönelik eğitim ve eğlence içeriği sunuyor. Videolar, şovlar, kanallar ve daha da fazlası gibi çocuklar için çok sayıda içerik bulunan uygulamada ebeveyn kontrolü de bulunuyor. Çocukların çok fazla içerik aramasını kda ısıtlayan bu uygulama, Chromecast desteği sayesinde televizyonda da izlenebiliyor.

    Puzzingo

    5 yaş altı çocuklar için eğlenceli ve eğitici bir oyun arıyorsanız Puzzingo ile uygulama dünyasına ilk adımı atabilirsiniz. 100’den fazla kelime kelime içeren ve bu kelimeler üzerinden eğlenceli bulmacalar çözdüren uygulama, çocuğunuzun analitik becerilerini ve mekansal tanımalarını geliştirmelerine yardımcı oluyor.

    ClassDojo

    6-14 yaşa kadar olan çocuklar için ideal olan ve öğretmenler tarafından yönetilen bu uygulama, aynı zamanda ebeveynler için çocuklarını izlemenin kolay bir yolunu sunuyor.

    Çocukların sınıfta öğrendiklerini evde resim, video ve mesajlar yollarıyla paylaşarak birbirine bağlı topluluklar inşa edebilecekleri platform, sınıf ortamını evde de sürdürmeyi mümkün kılıyor. Ortaklaşa yapılabilecek ödevler, oyunlar, eğitim setleri ve daha da fazlası uygulama üzerinden kurgulanabiliyor. Uygulamada öğrencilerin eğitiminde önemli olan kavramlar ve sosyal-duygusal beceriler hakkında yardımcı olacak özgün içerikler de bulunuyor.

    KIDOZ

    Mobil tabanlı keşif platformu KIDOZ, 6-14 yaşa kadar olan çocukların kullanımı için çok sayıda video içeren ve düzenli olarak güncellenen bir uygulama. Video eğitim uygulamalarının dışında eğitsel oyunlar, görev hatırlatmaları, fotoğraf galerisi üzerinden eğitim ve çocuk kilidi gibi ek fonksiyonları bulunan uygulama birden fazla hesap tanımlanabiliyor. KIDOZ ebeveynler için kullanım süre sınırı belirleme, reklam engelleyicileri aktif etme, geçmişe dönük izleme gibi önemli kontrollerin eksiksiz bir şekilde yapılmasını mümkün kılıyor.

    HomeWork

    Çocuklar için Eğitici Uygulamalar konusunda bir diğer önerim HomeWork. Ev ödevlerini veya derslerini planlamak isteyen çocuklar için temel bir hatırlatıcı olan bu uygulama da listenizde bulunsun. Zaman yönetimini kolaylaştıran ve planlı çalışmayı adım adım öğreten HomeWork, eğitim hayatı boyunca çocuğunuzun en büyük destekçilerinden biri olmaya aday.

    Da Vinci Kids

    Da Vinci Kids, 6-12 yaş arası çocuklar için el becerisi kazandıran ve düşünme yeteneğini geliştirmeye yardımcı olan video içerikler sunan bir uygulama. Zamansız ve mekansız bir öğrenme üzerine kurulu olan Da Vinci Kids, öğrenme sürecine çocukların aktif katılımını destekler nitelikte tasarlanmış. Reklam yayını bulunmayan, düzenli güncellenen ve çocukların zihnini açacak eğitici ve öğretici içeriğe ulaşabileceğiniz uygulamanın ebeveyn kontrolleri de mevcut.

    Uygulama fen, matematik, teknoloji, yaratıcılık, tarih, doğa, yaşam, spor konularında 200 saatten fazla içerik barındırıyor.

    İçimdeki Hazine

    İçimdeki Hazine;  otizm spektrum bozukluğu, down sendromu ve öğrenme zorlukları yaşayan çocukların eğitimine dijital bir destek vermek için çocuk psikologları ve eğitmenler gözetiminde geliştirilmiş, uluslararası sertifikalı ve ödüllü bir eğitici oyun uygulaması. Aynı zamanda tüm öğrencilerin kullanabileceği nitelikte bir içerik zenginliği sunuyor.

    Uygulamada; harfler, sayılar, renkler, hayvanlar ve eşyalar gibi temel bilgilerin, öğrenme güçlüğü ve odaklanma sorunu yaşayan çocuklara Uygulamalı Davranış Analizi tekniği (ABA) ile geliştirilen seçme, eşleştirme, sıralama, çizme ve sesli oyunlar aracılığıyla öğretilmesi amaçlanıyor. Tablete ve telefona indirilebilen İçimdeki Hazine, otizmli çocukların kaynaştırma okullarına devam etmesine de yardımcı oluyor.

    Bireysel olarak şekillenen öğretim programı, çocukların zihinsel gelişimine ayak uyduruyor. Çocuk bölümünde, reklamlar ve satın alma opsiyonları da dahil olmak üzere, dikkat dağıtıcı hiçbir unsur bulunmuyor.

    Lingokids

    Çocuklar için Eğitici Uygulamalar konusunda son önerim Lingokids. Çocukların İngilizce dil öğrenmesini kolaylaştıran Lingokids’de listenizde bulunsun.

     

    Çocuğunuz için güvenle kullanabileceğiniz farklı birçok markanın değişik özelliklere sahip android tablet modellerine MediaMarkt üzerinden ulaşabilirsiniz.

    Hem öğrencilere hem de ailelere yol gösterici olabilecek ”Öğrenciler için Faydalı Uygulamalar” başlıklı yazımı da okumanızı öneririm.

     

    Öğrenciler için Faydalı Uygulamalar

     

     

    Fayda görmeniz dileğiyle.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN