Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürAndroid platformundaki en popüler ücretsiz uygulamalar

    Android platformundaki en popüler ücretsiz uygulamalar

    Bu hafta Android işletim sistemli cihaz kullanlar için, en popüler ücretsiz mobil uygulamaların neler olduğuna göz atıyoruz. Listenin ilk sırasında artık akıllı telefonlarda olmazsa olmaz uygulamaların başında gelen WhatsApp Messenger var. İkinci sıraya Stack Ball adlı oyunun yükseldiğini görüyoruz. Üçüncü sıraya baktığımızda ise, en popüler sosyal paylaşım uygulamalarından olan Instagram’ı görüyoruz. Dördüncü sırada Instagram’ı Facebook Messenger’ın izlediği görülüyor. Bahsetmeye değer son mobil uygulama ise son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Clean Road adlı oyun. Gelin şimdi Android platformundaki en popüler ücretsiz uygulamalara yakından bakalım:

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Bugün akıllı telefon ve mobil internetle tanışan hemen herkesin en popüler uygulamalarından biri olan WhatsApp Messenger, adeta telefonların demirbaş yazılımlarından biri. Android ve diğer işletim sistemlerinde kullanılabilen yazılım, ses, fotoğraf ve video temelli iletişimi mümkün kıldığı için çok tercih ediliyor. Uygulamanın ücretsiz oluşu ve çevrenizdeki hemen herkesin telefonunda yüklü olması, onu popüler yapan nedenlerden sadece bir kaç. Pek ihtimal vermiyorum ama telefonunuzda WhatsApp Messenger yüklü değilse, zaman kaybetmeden edinin derim.

    Uygulamayı Android için buradan iOS içinse buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Stack Ball

    Stack Ball

    Zamanının çoğunu trafikte geçirenler için mobil oyunlar hayat kurtatıcı bir rol üstlenebiliyor. Son dönemlerde popülerliği artan oyunlardan biri olan Stack Ball, Android platformunda en popüler ücretsiz uygulamalar listesinde ikinci sırada. Oyuncuların dönen sarmal platformlarında en dibe ulaşmak için sekerek, vurarak ve parçalayarak ilerlediği 3 boyutlu bir oyun olan Stack Ball, oynaması basit ve eğlenceli zaman geçirmek için ideal seçeneklerden biri. Eğer siz de biraz kafanızı dağıtmak ve hoşça vakit geçirmek istiyorsanız, zaman zaman bu keyifli oyuna başvurabilirsiniz.

    Uygulamayı Android için buradan iOS içinse buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Instagram

    Instagram

    Android kullanıcılarının en çok tercih ettiği ücretsiz uygulamalar listesinin üçüncü sırasında en sevilen sosyal paylaşım platformlarından biri olan Instagram var. Hayata dair anlarımızı fotoğraf, video ve hikâye olarak arkadaşlarımızla paylaşabildiğimiz Instagram, içerdiği özel mesajlaşma altyapısıyla da çok tercih ediliyor. Rakibi Snapchat’ten aldığı hikâye özelliği ve eğlenceli filtrelerle daha eğlenceli hale gelen Instagram, akıllı telefonlarından vazgeçilmez uygulamaları arasında. Kişilerin yanı sıra etiketleri de takine alabileceğiniz ve yeni yerler keşfedebileceğiniz Instagram, özellikle seyahatten keyif alanların tercihi.

    Uygulamayı Android için buradan, iOS içinse buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    facebook Messenger

    Facebook Messenger

    Her ne kadar WhatsApp Messenger, mesajlaşma için en çok tercih edilen uygulama olsa da, Facebook kullananlar için tercih edilmesi gereken ikinci seçenek Facebook Messenger. Temel olarak mesajlaşma, SMS, ses, fotoğraf ve videolu haberleşme altyapısı sunan, ek olarak Snapchat’ten Instagram’a geçen hikâyeler özelliğini de bünyesine katan  Facebook Messenger, eğer Facebook kullanıcısıysanız akıllı telefonunuzda yüklü bulunması gereken bir uygulama. Bu arada Facebook’un Messenger’ı ayrı bir uygulama olmaktan çıkarma yönünde çalışmaları olduğunu da hatırlatmalıyım.

    Uygulamayı Android için buradan, iOS içinse buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Clean Road

    Clean Road

    Android platformundaki en popüler ücretsiz uygulamalar listemin son sırasında yine bir oyun var. Clean Road adlı bu oyun, kar küreme aracını kontrol ederek yolları açmanıza dayanıyor. Kar küreme ekibi olarak kar nedeniyle evlerinde mahsur kalan insanlara yol açıyor ve otomobilleriyle evlerinden çıkmalarına yardımcı oluyorsunuz. Bugüne kadar oynadığınız oyunlar size rutin gelmeye başlamışsa, açıkçası sıkılmışsanız, yeni bir heyecan unsuru olarak Clean Road uygulamasına şans verebilirsiniz.

    Uygulamayı Android için buradan, iOS içinse buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda Android platformundaki en popüler ücretsiz uygulamalar hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştım. Bu konuyla ilgili daha fazla uygulama seçeneği görmek isterseniz buradan bilgi alabilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN