Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelAndroid kullanıcılarının hemen silmesi gereken uygulamalar

    Android kullanıcılarının hemen silmesi gereken uygulamalar

    Akıllı telefon kullanıcılarını her geçen gün yeni bir tehlike karşılıyor. Bu sefer ise mobil uygulamaların tehlikeleri ortaya çıktı. Listelenen mobil uygulamalar kullanıcıların telefonundan hemen silinmesi gerekiyor. Android kullanıcılarını etkileyen bu tehlike, listelendi. Hemen silinmesi gereken uygulamalar ve tam listesi:

    Hemen silinmesi gereken uygulamalar listesinde yine ‘tarayıcı’ uygulamaları hedefte

    Akıllı telefonlarını daha efektif kullanmak isteyen kullanıcılar ek uygulamalarla ihtiyaçlarını karşılıyor ancak burada da bazı tehlikeler ile karşılaşma ihtimalleri bulunuyor. Örneğin bazı telefonlarda bulunmayan el feneri uygulamalarını Google Play Store üzerinden indirmeye çalıyan kişilerin kişisel bilgileri ele geçirilebilir. Pek çok kişinin göz ardı ettiği bu ihtimalleri ortaya çıkartan birçok araştırma, milyonlarca kişinin telefonunda tehlikeli yazılımları içeren uygulamaların yüklü olduğunu gözler önüne seriyor.

    Android 12

    Öte yandan Zscaler’s ThreatLabz tarafından yayımlanan yeni bir hemen silinmesi gereken uygulamalar listesinde kendine 11 uygulama yer buluyor. Söz konusu uygulamalar arasında ise Türkiye’de de aktif bir şekilde kullanılanlar da var. Bu uygulamalar SMS mesajlarına, telefon rehberi ve cihazın bilgilerini çalmak gibi pek çok yol ile kullanıcılara zarar veriyor.

    Android kullanıcılarını uyaran siber güvenlik araştırmacıları, Google Play Store’da yer alsa bile mobil uygulamaların hepsine koşulsuz güvenilmemesi gerektiğini belirtiyor. İşte silinmesi gereken mobil uygulamalar:

    -Translate Free

    -PDF Converter Scanner

    -Delux Keyboard

    -Saying Message

    -Free Affluent Message

    -Comply QR Scanner

    -Font Style Keyboard

    -Private Message

    -Read Scanner

    -Print Scanner

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN