Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürAcer Nitro 5 ile oyunlarda yüksek performans

    Acer Nitro 5 ile oyunlarda yüksek performans

    Acer Nitro 5 oyun bilgisayarını inceleme fırsatı buldum. Öncelikle Acer’ın Nitro 5 serisinin farklı teknik kapasitelerde çok sayıda seçenek içeren bir ürün grubu olduğunu hatırlatmam gerek.

    İyi bir oyun performansı arayan oyuncular için geliştirilen Acer Nitro 5 serisi oyun bilgisayarları güçlü işlemci ve ekran kartı seçenekleriyle adeta bir oyun canavarı.

    Nitro 5 serisinin, bütçenize göre farklı işlemci, ekran kartı, disk seçenekleri hatta Windows 10 ya da FreeDos gibi işletim seçenekleri de bulunan geniş bir ürün yelpazesi var.

    Tasarımda siyah ve kırmızı hâkim

    Serinin genel özelliklerine baktığımızda siyah ve kırmızı renklerin hâkim olduğunu görüyoruz. Ürünün tasarımdaki özen ve ince işçilik özellikle dikkat çekiyor.

    Karbon fiber lazer dokumalı kapak tasarımıyla gelen Acer Nitro 5 serisi, güçlü bir oyun bilgisayarı olmasının yanı sıra ince yapısı ve şık tasarımıyla da beğenimi kazandı. Nitro 5 serisi tasarımdaki özenin bir sonucu olarak, Red Dot Design tarafından da ödüllendirilmiş ve hakkı teslim edilmiş.

    MediaMarkt internet mağazasında 1209293 ürün numarasıyla satışa sunulan Nitro 5 oyun bilgisayarının özelliklerine gelin yakından bakalım.

    1920×1080 çözünürlük yani Full HD görüntü sunan 15,6 inç IPS ekrana sahip. 16:9 görüntü formatına sahip olan ürünün ekranı oldukça parlak ve gerçekçi görüntüler veriyor. Bu da oyunlarda gerçekçi bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.

    Intel işlemci ile geliyor

    Intel i5-9300H işlemci kullanılan üründe grafik kartı olarak ise 4 GB bellekli Nvidia GTX1650 grafik kartı tercih edilmiş. Bu güçlü işlemci, aynı anda birden çok işi daha verimli şekilde üstleniyor ve iyi bir performans ortaya koyuyor.

    Bu işlemci dizüstü bilgisayarda masaüstüne yakın performans elde etmeyi mümkün kılıyor. Intel işlemci işlerinizi hızlıca halletmenizi, yüksek performansla oyun oynamanızı sağlıyor.

    Bununla birlikte işlemci Ultra HD 4K, H.265 gibi son teknoloji video formatlarını da, akıcı şekilde çözüp oynatabiliyor. Bu açıdan işlemci, sınıfının en iyi performansını sunuyor.

    Daha hızlı grafik işlemi, daha iyi ışıklandırma ve daha fazla doku ayrıntısı için yeni nesil işlemci kullanan Acer Nitro 5, bu sayede her türlü e-spor oyununu yüksek kare hızlarında oynatabiliyor.

    Acer Nitro 5

    E-Spor oyuncuları için ideal

    League of Legends, Fortnite, PUBG, CS:GO ve birçok güncel oyunu akıcı bir şekilde oynatıyor. Özellikle FPS tabanlı tüm e-spor oyunlarında yüksek performans sunuyor.

    Popüler oyunları kolayca çalıştırabilen performansıyla Acer Nitro 5, bir oyunseverlerin bir bilgisayarda aradığı teknolojilerin hepsine sahip.

    Üründe kullanılan rafik kartı, e-spor oyuncuları için sunduğu yüksek performans aynı zamanda diğer profesyonel uygulamalarda, içerik oluşturma ve çok görevli uygulamalar için inanılmaz performans sunuyor.

    32GB’a kadar artırılabilir 8GB RAM

    İnceleme fırsatı bulduğum Nitro 5 oyun bilgisayarında 8GB DDR4 RAM mevcuttu. 8 GB RAM ile gayet iyi performans elde ettiğini gördüm ve herhangi bir sorun yaşamadım. Yine de ileride ihtiyaç duyarsanız, Nitro 5, RAM kapasitesini 32 GB’ye kadar artırma imkânı sunuyor.

    Depolamada SSD çözümü

    Üründe veri depolama için 512GB SSD mevcut. SSD’de işletim sistemi, programlar ve oyunlar yüklenerek daha hızlı bir performans elde edilmesi sağlanıyor.

    DDR4 RAM ile SSD birleştiğinde, bilgisayar yalnızca saniyeler içinde açılabiliyor, yüklenebiliyor ve yeniden başlatılabiliyor; böylece oyuncular hemen işe koyulabiliyorlar.

    Hoparlör yerleşimi ve ses kalitesi iyi

    Acer’in yeni Nitro 5 cihazı, eksiksiz bir oyun deneyimi için, Waves MaxxAudio ses teknolojisiyle ince ayarlı, yüksek kaliteli hoparlörlerle birlikte geliyor. Bu sayede oyun sırasında her seviyedeki sesleri almak mümkün oluyor.

    acernitro5

    Günlük kullanımda son derece sessiz

    Bu oyun canavarının arka tarafında bilgisayarın iyi bir şekilde soğutulması için hava kanalları mevcut. Bilgisayar son derece sessiz çalışıyor. Günlük kullanımda fan sesi neredeyse hiç duyulmuyor.

    Oyun oynarken ya da yüksek performans gerektiren işlerde ancak fan sesi duyabiliyorsunuz. Bilgisayarın alt tarafında da yine iki adet fanı ve geniş yer ayrılmış olan havalandırma bölümlerini görebiliyoruz.

    NitroSense ile kontrol sende

    Acer’in NitroSense özelliği, bilgisayarınızın işlemci ve ekran kartı performansını gerçek zamanlı izleme ve kontrol etme imkânı sağlıyor.

    CoolBoost teknolojisi ise bilgisayarınızdan en iyi verimi alabilmeniz için soğutucu fan hızının ayarlanabilmesini sağlıyor.

    Uygulama içinde fan kontrolü için üç farklı kademe modu bulunuyor. Bunlar Otomatik, Maksimum ve Özel. Otomatik modda bilgisayarın neredeyse hiç sesiniz duymuyorsunuz.

    Oyun oynarken bilgisayarınızın soğutma ihtiyacı duyduğunuzda Maksimum modunu aktif hale getirebilir ya da Özel bölümden detaylı ayar yapabilirsiniz.

    NitroSense içindeki Güç Planı bölümündeyse, bilgisayarınızın şebekeden enerji alırken ya da pil ile beslenirken hangi modda çalışması gerektiğini belirleyebiliyorsunuz. Burada da yine kullanıcılara üç farklı seçenek sunulmuş. Bunlar; Güç Tasarrufu, Denge ve Yüksek Performans.

    Klavye ve TouchPad oldukça kullanışlı

    Kırmızı renkte arka ışıklandırmalı klavye göz alıcı bir tasarıma sahip. Klavye aktif olmadığı durumlarda ışıklar otomatik olarak sönüyor ve oyuna odaklanmanızı kolaylaştırıyor.

    Klavyede oyuncular için W-A-S-D tuşları özellikle kalın kırmızı çerçeveyle vurgulanmış. Nitro 5’in TouchPad’i ise geniş ve oldukça kullanışlı.

    HD ön kamera ile daha iyi görüntü

    Ön yüzdeki HD web kamerası daha iyi çevrimiçi iş birliği için kullanıcıların yüz yüze strateji oluşturmalarına ve zafer sonrası birlikte kutlama yapmalarına olanak tanıyor.

    Windows Oyun Çubuğu’nu deneyin

    Windows tuşu ve G harfine basarak Windows 10’daki Oyun Çubuğu’nu açabilirsiniz. Buradan oyun oynarken arkadaşlarınızla üzerinden iletişim kurabilir, oyunları canlı yayınlayabilir, dilerseniz kayıt alabilir veya hatta oynarken Spotify’dan müzik bile dinleyebilirsiniz.

    Bu bölümde ayrıca oyun sırasında bilgisayarınızın performansını canlı olarak izleyebilme imkânı ile ses kontrolleri de mevcut.

    acernitro5

    İşletim sistemi ve yazılımlar

    64 bit Windows 10 Home işletim sistemi yüklü geliyor. Nitro 5’te Acer’ın destekleyici yazılımları yüklü geliyor. Bilgisayarınızı satın aldıktan sonra Acer’a kaydettirmeniz için özel bir uygulama bulunuyor.

    Ayrıca cihazınızın teknik özelliklerini görebilmeniz ve güncellemeleri takip edebilmeniz için Acer Care Center uygulaması da oldukça kullanışlı.

    8 saat pil ömrüyle iddialı

    Bataryaya geldiğimizde ise, 4 hücreli Lityum İyon pil günlük kullanımda 8 saat civarında bir kullanım ömrü sağlıyor ki bu gayet yeterli. Nitro 5 oyun bilgisayarı, adaptörden beslendiğinde ise maksimum 135 Watt güç harcıyor.

    Bağlantı özellikleri

    Nitro 5, hızlı ve güvenilir kablosuz bağlantı için 802.11ac çift bant kablosuz ağ ve oyuncu aksesuarları bağlantısı için bluetooth teknolojisi destekliyor.

    Ürünlerde Gigabit Ethernet, USB Tip C, HDMI 2.0 ve USB 3.0 girişi ile MicroSD kart okuyucu yuvası bulunuyor Kulaklık ve mikrofon için ise 3,5 mm girişi kullanıldığını görüyoruz.

    Ağırlığı sadece 2.5 kg.

    Ürünün ağırlığı ise adaptör hariç 2,5 kilogram. Bu özelliklerde gelişmiş bir bilgisayar için 2,5 kilogram fazla sayılmaz. Acer Nitro 5 oyun bilgisayarları ekonomik fiyata oyun oynayabileceğiniz gelişmiş donanımı sunuyor.

    Sorularınız olursa yorumlara yazabilirsiniz

    Bu yazıda Acer Nitro 5 oyun bilgisayarı hakkında bilgi vermeye çalıştım. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Acer Nitro 5 incelemesi – AMD Ryzen işlemcili oyun canavarı (Video)


    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN