Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerMobilTürkiye’de üretilen ya da montajlanan akıllı telefonlar

    Türkiye’de üretilen ya da montajlanan akıllı telefonlar

    Bilindiği üzere öğrenciler için vergisiz telefon kampanyasının temel hatları netleşti. Bu bağlamda Türkiye’de üretilen ya da montajlanan akıllı telefonlar içerisinden bir çoğu vergisiz olarak satın alınabilecek. İşte tüm detaylar.

    Üniversite öğrencilerinin en çok merak ettiği sorulardan birisi nihayet cevap buldu. Hangi telefonları vergisiz olarak satın alabileceğiz? Bilindiği üzere seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak kaydıyla vergisiz telefon satın alma hakkının tanınacağını belirtmişti. Nitekim bu hakkın detayları artık kesinleşti.

    Açıklanana göre üniversite öğrencileri Türkiye’de üretilen veya montajlanan telefonlar içerisinde fiyatı 9500 TL’yi geçmeyenler içerisinden diledikleri modeli vergisiz bir şekilde satın alabilecekler. Elbette buradaki temel unsur telefonların Türkiye’de montajlanıyor ya da üretiliyor olması. Bilindiği üzere son dönemde pek çok Çinli firma Türkiye’de fabrika açtı. Dolayısıyla bu açıdan şanslıyız. Çünkü üniversite öğrencilerinin alabileceği pek çok model bulunuyor.

    Dilerseniz şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu modeller ile başbaşa bırakalım.

    General Mobile GM 24 Pro
    General Mobile GM 23 SE
    General Mobile GM 23
    Casper VIA X30 Plus
    Reeder S19 Max Pro S
    Casper VIA M30 Plus
    OMIX X5
    General Mobile GM 22S
    Casper VIA M30
    Reeder S19 Max
    Samsung Galaxy A70
    Samsung Galaxy A21s
    Samsung Galaxy A30
    Samsung Galaxy A01 Core
    Samsung Galaxy A52
    Xiaomi Redmi 9C
    Xiaomi Redmi 9T
    Xiaomi Redmi Note 10S
    Xiaomi Redmi 10
    OPPO A15
    OPPO Reno 5 Lite
    Vivo Y11s
    Vivo Y21s
    Vivo Y53s
    Realme C21
    Realme C21Y
    Realme C25

    Dip not olarak şunu da hatırlatmamız gerekiyor. Önümüzdeki süreçte bu modellere yenileri eklenebilir. Dolayısıyla üniversite öğrencilerinin vergisiz olarak satın alabilecekleri modellerin sayısında artış yaşanabilir. Şimdilik fiyatların artmasıyla, 9500 TL’lik sınırın da artıp artmayacağı konusunda bir bilgi yok. Lakin şu anda Türkiye’de üretilen ya da montajlanan modellerinin genelinin bu şartlara uyduğunu belirtmemiz gerekiyor. Öte yandan şunu da hatırlatalım. Vergisiz olarak satın alınabilecek telefonlar, en alt vergi düzeyinde yer alana modellerden oluşuyor. En üst seviye vergi dilimine giren modeller bu kampanyaya dahil edilmedi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN