En iyi TWS (Gerçek Kablosuz Stereo) kulaklıklar yazısıyla ihtiyaca uygun bir kulaklık alırken dikkat edilmesi gerekenleri ve güncel modelleri bir araya getirdim.
TWS pazarı, Apple iPhone 7’de 3,5 mm’lik kulaklık jakını kaldırıp AirPods’u tanıttığında büyümeye başladı. O zamandan beri, benzersiz tasarımlar ve özellikler sunan birden fazla marka ile Bluetooth kulaklıklara olan talep artmaya devam etti.
Yine de talepteki artış sürpriz değil. Normal kulakiçi kulaklıklara kıyasla TWS kulakiçi kulaklıkların kullanımı çok daha konforlu; herhangi bir kablo tel olmadan kolayca bağlanabilirsiniz. Bu nedenle, satın almayı düşündüğünüz TWS kulaklık markası ne olursa olsun, hepsinin benzer şekilde (Bluetooth kullanarak) çalıştığını ve benzer özelliklere (pil, kılıf vb.) sahip olduğunu bilmelisiniz.
Satın almadan önce dikkat etmeniz gereken TWS özellikleri
Pil ömrü
TWS kulaklık satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biridir, çünkü kulakiçi kulaklıklar ancak pilleri kadar iyidir. Kablosuz kafa üstü kulaklıkların pil için geniş bir alanları vardır, bu sebeple daha uzun ömürlü piller kullanabilirler. Ancak bu durum, tüm TWS kulaklıkları için geçerli değildir.Bu nedenle, bir TWS kulaklık satın almadan önce, tek şarjla ne kadar çalıştıklarından emin olmanızda fayda var.
Gürültü önleme
Aktif Gürültü Kontrolü (ANC) teknolojisini destekleyen TWS kulaklıkları tercih edin. Bu teknoloji, kulağınıza giren ortam gürültüsünün miktarını kontrol eder. Örneğin Apple ve Samsung, bu teknolojiyi en son kulakiçi kulaklıklarına dahil ettiler. Bu özellik, kullanıcıların çevresel gürültü seviyesini kontrol etmesine olanak tanır.
Kontroller
En iyi TWS kulaklıklar, artık kulaklıkların üzerinde, kullanıcıların neyi ve nasıl dinleyeceklerini kontrol etmelerini sağlayan kontrol düğmelerine sahip. Bu düğmelerle ses düzeyini artırmak, bir parçayı atlamak veya telefon görüşmeleri yapmak mümkün oluyor. Ayrıca, bazı modeller tek kulaklığı kulağınızdan çıkardığınızda müziği otomatik olarak duraklatabiliyorlar.
Bluetooth codec
Bluetooth codec bileşeni, sesi gönderen uçta (telefon gibi) sesi kodlayan ve diğer ucunda, yani kulaklıkta bu kodu çözen bir yazılım parçasıdır. TWS kulaklığınızda aldığınız ses kalitesi, büyük ölçüde kulaklığın desteklediği codec türüne bağlıdır. En iyi Bluetooth codec’ler arasında Advanced Audio Coding (AAC), Samsung Scalable Codec, SONY’nin LDAC’ı ve Qualcomm’un tescilli kodekleri bulunur; aptX, aptX LL, aptX HD ve aptX Adaptive.
Suya dayanıklılık
Özellikle eğlence veya sporla ilgili kullanacaksanız, aldığınız kulaklıkların su geçirmezlik / suya dayanıklılık uyumluluğunu kontrol etmelisiniz. Suya dayanıklı bir kulaklık bütçenizi aşıyorsa, en azından ter geçirmez kulaklıkları tercih edebilirsiniz.
En iyi TWS kulaklıklar
Anker Soundcore Life Dot 2 TWS
Anker Soundcore Life Dot 2, TWS kulaklık arayanlara çok yönlü bir seçenek sunuyor. Sağlam bir yapıya sahip oldukları gibi oldukça rahat ve hareket halindeyken kulağınızdan çıkmıyor. Ekstra bas destekli iyi dengelenmiş bir ses profiline sahiptir. Şarj özellikli kutusu 100 saate yakın bir süre şarj desteği sunuyor, böylece kulaklığı uzun bir süre kullanabilmek mümkün.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
OPPO Enco W51 TWS
Fiyatına karşılık, TWS’lerde daha önce görülmemiş özellikler ve buna uygun bir performans sunuyor. Oppo Enco W51, ayrıntılı, dengeli bir ses sunar ve büyük ölçüde agresif baslara odaklanan bir fiyat segmentinde fark yaratıyor. Kablosuz şarj ve çalışabilir aktif gürültü engelleme özellikleri de ürünü farklılaştırıyor.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
HARMAN KARDON Fly TWS
Harman Kardon Fly TWS, iyi bir estetik ve ses kalitesi beklentisi olanlara cazip bir seçenek sunuyor. ancak Dinamik sonuçlar üretmek için vokalleri ve müziği mükemmel bir şekilde harmanlayan ses çıkışı, ürünün en büyük özelliği. Ayrıca, telefon görüşmeleri ve dijital asistan kullanımı için şaşırtıcı derecede iyi çalıştıkları için mikrofona önem verenlerin de incelemelerini öneririm.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.