Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Haberlerİnovasyon2019 Yılında Yaygınlaşacak Teknolojik Trend Rüzgarı

    2019 Yılında Yaygınlaşacak Teknolojik Trend Rüzgarı

    2019’un ilk ayını tamamlamak üzereyiz. Kalan aylarda yıl içerisinde teknoloji açısından neler öne çıkacak, trend hangi yönde olacak, birlikte keşfedelim.

    trend
    Telefon ve trend deyince artık Light Phone gibi daha basit modellerin sayısında artış göreceğiz

    Yeni Trend Minimal Tasarım

    Akıllı telefonlar akıl almaz özelliklerle gelişedursun, daha azıyla yetinmeyi tercih eden kullanıcılar nedeniyle hala sade telefon pazarı geçerliliğini koruyor. Önümüzdeki aylarda daha basit özelliklere sahip minimal tasarımlı ancak uzun batarya ömrüne sahip modeller göreceğiz.

    5G’li Kentler

    4G’den onlarca kat hızlı olan 5G ev ve iş interneti için bile tercih edilebilecek kalitede. 2019’un ikinci yarısından itibaren Avrupa ve ABD’de 5G servisleri kullanılmaya başlayacak. Verizon, AT&T gibi sağlayacılar bunun için harıl harıl çalışıyor. Dolayısıyla yıl sonuna doğru duyurulacak yeni model cep telefonlarının 5G özelliği konuşulacak.

    elektrikli otomobil
    Çin’de üretilen Baojun E100 isimli %100 elektrikli otomobil sadece 7000 dolara satılacak

    Elektrikli Otomobiller

    Küresel ısınmaya karşı alınan tedbirler doğrultusunda birçok ülke hibrit ve elektrikli otomobil üretimini ve kullanımını teşvik ediyor. Diğer taraftan dizele veda ediliyor. Hal böyle olunca da Audi, Aston Martin, Jaguar, Mercedes-Benz, Porsche gibi marka ve Rover ailesini üreten Tata Motor şirketlerinden birçok elektrikli ve hibrit model göreceğiz. Ülkemizde de Toyota’nın en çok satan modeli Corolla’nın ilk kez hibrit sürümünün üretilmesi sektöre bakışı değiştirecek.

    Yapay Medya

    Tamamen yapay zeka üzerinden geliştirilen insan fotoğraflarını gerçek insanlardan ayırt etmek bir hayli zor. Benzeri uygulamalar gelişerek bu sene itibari ile medyanın güvenilirliğini sarsacak boyutlara varabilir. Örnek vermek gerekirse internet üzerinden herhangi bir politikacı canlı yayında, eş zamanlı modellenerek arzu edildiği gibi konuşturulabilecek. Ünlüler üzerinden sahte videolar yapılacak ve işler sarpa saracak. Yapay zeka üretimi sanal ünlüler incelemeler yapıp hikayeler anlatıyor olabilecek. Bu yıl gördüğümüz ya da görmediğimiz her şey için dikkatli olmalıyız.

    Sanal ve Zenginleştirilmiş Gerçeklik

    İki teknoloji de heyecan verici ancak yeterince yaygın değil. Tüm öngörüler iki teknolojinin de geleceğin merkezi olduğu yönünde. Bu nedenle Google, Samsung ve Oculus (Facebook) bu alanlarda üretim yapacak kişiler arıyor. Kariyer sitesi Monster.com verilerine göre yeni işverenlerin %37’si, kişilerin sanal gerçeklik alanında çalışabilecek yetenek ve becerilere sahip olmasını istiyor. Henüz erken bir dal olduğu için de büyük firmalar özellikle yaratıcı fikirlere değer veriyor ve istediği sayıda insanı işe alamıyor. Dolayısıyla, kulağa fal yorumu gibi gelse de, 2019, bu alanlarda iş sahibi olacak yenilikçi insanların yılı olacak.

    IOT
    20 milyar yeni cihaz Nesnelerin İnterneti anlayışı ile bu sene birbiriyle iletişime geçecek

    Nesnelerin İnterneti

    Dillere pelesenk bu kavram, 2019 yılında hayatımızda iyice yer edecek. Geçen sene itibari ile 8 milyar civarında cihaz birbiriyle iletişim halindeydi. Bu sene sonuna kadar sayının 30 milyara varması bekleniyor. Yani 20 milyar civarında bir artış söz konusu. Bu da bilişim sektöründe ortalama 200 bin istihdam sağlayacak. Yeni yazılımcılar ve mühendisler birbiriyle iletişim halinde olan ürünlerin ilişki derinliğini artıracak. (Alprazolam) Örneğin mikro dalganız ve buzdolabınız iletişim halinde olduğu için buzluktan aldığınız bir etin ne kadar sürede çözülmesi gerektiğine makineleriniz karar verecek. Peki, oluşan yeni nesil boşluklarda siz ne yapacaksınız? Bu sorunun da cevabını bir başka yazıda arayacağız.

    Not: Eğer yenilikçi teknolojiler ilginizi çekiyorsa, Kuantum Bilgisayarları üzerine yayımlanmış bu yazımızı da okumaktan hoşlanabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN