Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürSkype Kurumsal: Şirket içi iletişim sihirbazı

    Skype Kurumsal: Şirket içi iletişim sihirbazı

    Bir dönem Lync adıyla bilinen Skype Kurumsal, Microsoft’un Skype’ı satın almasının ardından yeniden yapılandırılan bir iletişim çözümü. Bu yazıda, anlık ileti, sesli ve görüntülü mesajlaşma ile 250 kişiye kadar gerçek zamanlı toplantılar yapmayı mümkün kılan Skype Kurumsal’a yakından bakıyoruz.

    Skype Kurumsal

    İnternet üzerinden anlık ileti, sesli ve videolu görüşme yapmayı sağlayan Skype’ın ilk sürümü 14 yıl önce yani 29 Ağustos 2003’te yayınlanmıştı. Ekim 2005’te eBay tarafından 2,6 milyar dolara satın alınan Skype, daha sonra 10 Mayıs 2011’de 8,5 milyar dolara Microsoft’a satıldı.

    Skype Kurumsal

    Daha önce Lync adıyla kullanımdaydı

    Microsoft’un ise o dönemlerde, kurumların anlık ileti, sesli ve videolu görüşmeler yapmasını sağlayan benzer bir çözümü Lync (Microsoft Office Communicator) mevcuttu. Lync, kurumların sunucularına yüklenerek çalışıyor ve internet kesilse dahi iç iletişim devam ediyordu. Çalışanlar farklı lokasyonlarda olsalar bile kurum ağı içindeki kullanıcıların iletişiminde kesilme olmuyordu. Lync, şirketin efsanevi mesajlaşma yazılımı Windows Live Messenger’dan izler taşıyordu ve onun mirası üzerinde yükseldi.

    Skype Kurumsal

    Skype’ı satın alıp Lync’e entegre etti

    Microsoft, kurumsal pazarda kendine güçlü bir yer edinen Lync’e satın aldığı Skype’ın teknolojilerini entegre etti. Şirket, Lync’i Nisan 2015’ten itibaren Skype Kurumsal (Skype for Business) adıyla güncelledi. Skype, halen bireysel ve kurumsal olarak iki farklı versiyonla yola devam ediyor.

    Skype Kurumsal

    Office 365 lisansıyla birlikte kullanılabiliyor

    Skype Kurumsal’ı Microsoft, halen Skype for Business Server adlı kurumsal ağlara kurulan sunucu yazılımıyla satışa sunuyor. Ayrıca Office 365 lisansı olan kullanıcılar da Skype Kurumsal’ı çevrimiçi olarak ücretsiz kullanabiliyor.

    Skype Kurumsal

    Web ya da masaüstü uygulamalardan bağlanın

    Web tarayıcıları üzerinden Office 365 entegrasyonuyla çalışan Skype Kurumsal, ayrıca Windows ve Mac işletim sistemlerinde masaüstü uygulama olarak yüklenebiliyor. Linux tarafında ise TEL.RED tarafından sağlanan hizmet, Skype Kurumsal’ı Linux kullanıcılarına sunuyor.

    Skype Kurumsal

    Skype Kurumsal ile dahili telefona gerek kalmıyor

    Anlık mesajlaşmanın şirket içinde yaygın kullanımını teşvik eden yapısıyla Skype Kurumsal, dahili telefon kullanmaya neredeyse gerek bırakmıyor. Çalışanlar birbirleriyle bilgisayarları üzerinden sesli ya da görüntülü olarak konuşabilmenin avantajını yaşıyor. Çoğu zamansa anlık mesajlaşma şirket içi iletişim için yeterli olabiliyor.

    Skype Kurumsal

    Ofis dışında da bağlı kalmak için mobil platformlarda

    Skype Kurumsal’ı mobil platformlarda da kullanmak ve ofis dışındayken de kurumsal ağ ile iletişimde kalmak mümkün. iOS, Android, Windows 10 Mobile ve Windows Phone 8.1 işletim sistemleri için Skype Kurumsal uygulamaları mevcut.

    Skype Kurumsal

    Şirket toplantılarınız Skype Kurumsal’da

    Skype Kurumsal, şirket ağında kayıtlı bulunan tüm kullanıcıları ortak bir platformda buluşturuyor. Çalışanlar bu platform üzerinde anlık mesajlaşma, sesli ve görüntülü görüşmeler yapmanın yanında, şirket toplantılarını da gerçekleştirebiliyor. Ortak bir belgeyi ya da sunumu görüntülemek, üzerinde birlikte çalışmak gibi avantajlar ile ‘Beyaz Tahta’ fonksiyonu çalışanlar arasında mesafeleri ortadan kaldırıyor. Word, Excel, PowerPoint ve OneNote uygulamaları birlikte çalışırken kullanılabiliyor.

    Skype Kurumsal

    250 kişiye kadar çevrimiçi toplantılar yapın

    Katılımcılar metin paylaşma, çizim ve grafik açıklamalarını kullanarak birlikte çalışabiliyor. Böylelikle farklı lokasyonlarda olan çalışanlar, HD kalitesinde ses ve görüntüyle aynı ortamdaymışçasına etkileşime geçiyor. Skype Kurumsal, 250 kişiye kadar gerçek zamanlı çevrimiçi toplantılar yapmayı destekliyor. Toplantı planlamak için Microsoft’un Outlook uygulamasındaki takvimlerle zamanlama yapılabiliyor.

    Skype Kurumsal

    Uzaktan destek hizmetleri için uygun çözüm

    Platformun en çok kullanılan özelliklerinden biri de masaüstü paylaşımı. Kullanıcılar, başka bir kullanıcı ya da sistem yöneticisine masaüstüne erişme ve bilgisayarlarına müdahale izni verebiliyor. Bu sayede çalışanlar arasında yardımlaşmak ya da teknik destek almak kolaylaşıyor. Genellikle şirketlerin bilgi işlem birimleri masaüstü paylaşımıyla bir çok sorunu yerlerinden kalkmadan çözebiliyor. Özetle; Skype Kurumsal, kurum içi iletişim ve birlikte çalışmak için önemli bir alternatif.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Slack: Bulut tabanlı birlikte çalışma platformu

    Kurumsal sosyal ağ: Yammer

    Microsoft Teams: Takım çalışmasında yeni yaklaşım

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN