Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonTesla, adeta elektrikli bir 'Lamborghini' tanıttı!

    Tesla, adeta elektrikli bir ‘Lamborghini’ tanıttı!

    Şimdiye kadar duyurulmuş en hızlı elektrikli otomobil olan Tesla Roadster ile tanışın.

    Asfaltı ağlattı deyimini bilirsiniz, spor otomobiller söz konusu olduğunda genellikle kaçınılmaz bir konudur. Bu noktada Bugatti, Ferrari, Lamborghini gibi ikonik markaların modellerinin akıllara geldiğine de şüphe yok, ancak Tesla bu durumu değiştirmeye karar vermişe benziyor.

    Şirket, bir tır modelinin de aralarında bulunduğu yeni araçlarını lanse ettiği etkinlik kapsamında spor ve aynı zamanda ‘elektrikli’ otomobili Tesla Roadster’ı tanıttı. Elon Musk’ın sunumuyla görücüye çıkarılan model, çarpıcı özellikler sunuyor…

    Elon Musk, Tesla Roadster‘ın detaylarını paylaşırken…

    0-100km arası hızlanmayı 1.9 saniyede gerçekleştirdiği kaydedilen Roadster’ın ulaşabileceği maksimum hız ise 400 km/s şeklinde. Tesla Roadster’ın Tesla Model S’in 0-100 km mesafeyi 2,5 saniyede alan spor versiyonu P100’ün pabucunu dama atma durumu kaçınılmaz gibi görünüyor.

    Ve çarpıcı bir diğer özellik olarak 200 kmW gücündeki bataryası, tam dolu haldeyken 1000 km mesafeye kadar menzilin katedilmesine izin veriyor. Günümüzde ulaşılan en uzun elektrikli otomobil menzillerinden biri. (Xanax)

    Ferrari’yi anımsattığı inkar edilemez, sportif detayları ile ön planda…

    Tasarımıyla son derece iddialı bir model sunan Tesla’nın şık ve dinamik spor aracının fiyat etiketi ise 250 bin dolar olacak.

    Son derece yüksek bir fiyat etiketiyle gelen Roadstar’ın, elektrikli otomobil sektörünün en üst noktası olduğunu belirtmemiz mümkün.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN