Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanım2022 yılında akıllı telefonlardan neler beklenmeli?

    2022 yılında akıllı telefonlardan neler beklenmeli?

    Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei, Oppo ve sayamadığımız onlarca akıllı telefon üreticisi milyonlarca yeni kullanıcıya her yıl yeni cihazlar sunuyor. Her yıl yeni özellikler kazanan akıllı telefonlar inovasyon eksikliği sebebiyle de eleştiriliyor. Birkaç yıldır teknoloji dünyasının en heyecanlandıran gelişmelerinden biri katlanabilir ekranlı telefonlar olmuştu ancak bu cihazlar sıradan kullanıcıya ulaşamadı. Yüksek fiyatı ve kısıtlı sayıda üretilmesi bu telefonlara ulaşımı engelliyor. Peki, 2022 yılında akıllı telefonlar nasıl olacak, neler beklemeli? Neler geliyor, neler bir sonraki bahara kaldı?

    2022 yılında akıllı telefonlar nasıl olacak?

    Android ve iOS rekabeti elbette 2022 yılında da sürecek. Android tarafta modellere göre değişiklik gösterse de genel anlamda çok daha az sayıda güncelleme sunulması eleştiriliyor.

    2022 yılında ise kullanıcıların büyük bir kısmı daha geniş güncelleme taahhüdü istiyor. Samsung bazı cihazları için üç yıl sistem güncelleme, dört yıl da güvenlik güncellemesi desteği duyurmuştu. Bununla beraber kullanıcılar diğer markalardan da benzer bir hamle bekliyor.

    2022 yılında akıllı telefonlar

    Samsung bu güncelleme desteğini eski amiral gemisi modelleri için duyurmasının yanında  bazı Galaxy A serisi orta segment modellerinin de olduğu geniş bir listeye sahipti. Samsung’un ardından OnePlus, Nokia, Vivo, Oppo ve Xiaomi gibi milyonlarca kullanıcıya seslenen markalar da benzer bir destek sunacaklarını duyurmuştu.

    En nihayetinde bazı markalar ve modeller içni bu yalnızca pazarlama stratejisi olarak kalarak, kullanıcıya yansımadı. Bu nedenle yapılan anketlerde de ortaya çıktığı kadarıyla Android kullanıcıları daha uzun süre güncelleme almak istiyor ve modellerin daha çeşitli olmasını bekliyor.

    Şarj  cihazları geri dönmeli

    Bazı markalar telefonların kutusundan halen şarj cihazı sunuyor olsa da bunlar düşük kalabiliyor. Apple ile başlayan telefon kutularının içinden ‘şarj cihazlarının çıkartılması’ domino etkisi yaratarak diğer markalara da sıçradı. Markaların arkasına sığındığı ‘çevresel kaygılar’ pek çok kişiyi inandıramazken, kullanıcıların daha fazla para ödeyerek şarj cihazı satın almasının önünü açtığı düşünüldüğü için yeni tartışmaların da ateşi yakmış oldu.

    Xiaomi ise bu tartışmalar arasında Mi 11 serisi için ilginç ve dikkat çeken bir adım attı. Çin merkezinde Mi 11 serisi için kutudan şarj çıkması ya da çıkmaması gibi seçenekleri seçmeyi müşterilerine bıraktı ve ekstra bir ücret talep etmedi. Bu nedenle 2022 yılında Apple, Samsung ve Google gibi şirketlerden de benzer bir hamle bekleniyor. Şarj demişken, telefonlardan artık çok daha hızlı ve iyi şarj desteği bekleniyor.

    Daha fazla markadan, daha uygun fiyata katlanabilir ekranlı telefon

    Akıllı telefonların katlanabilir ekranlı versiyonları çok dikkat çekici ancak yüksek fiyat, sınırlı ulaşım ve ‘dayanıklılık kaygısı’ gibi sebeplerle istenen oranda kullanıcıya ulaşamadığını söylemek mümkün. Bu nedenle 2022 yılında daha fazla markanın daha uygun fiyata katlanabilir yapıda telefonlarını piyasaya sürmesi bekleniyor.

    2022 yılında tanıtılması beklenen akıllı telefonlar

    2 Megapiksel kameraları artık kaldırın! 

    Giriş ve orta segment telefonlarda gördüğümüz ‘kamera sayısını’ artırmak için eklenen 2 Megapiksellik, makro ve derinlik sensörünün artık ya geliştirilmesi ya da mümkünse hiç eklenmemesi isteniyor.

    Markaların telefonlarının üçlü ya da dörtlü kamera kurulumuna sahip olduğunu söylemek adına ekledikleri bu kameralar, pek de işe yaramıyor. Özellikle, OnePlus Nord N200, Redmi Note 10 serisi ve the Samsung Galaxy A12 gibi cihazlarda bulunan 2 Megapiksel kameraların işlevinden çok ana kameranın işlevsel olduğunu görüyoruz. Bu yüzden 2 Megapiksellik kameralar/sensörler düşük kaliteli olduğu için artık 2022 yılında görülmemesi ümit ediliyor.

    5G daha fazla telefona gelir mi?

    5G trendinin halen devam ettiğini söylemek mümkün. Samsung’un liderliği üstlendiği bu alanda Apple da varlığını sürdürüyor. 2022 yılında ise çok daha fazla 5G modelin piyasaya çıkması bekleniyor.

    2022 yılında akıllı telefonlar

    Ekran tarafında ise 120Hz yenileme hızının standart hale gelebileceği konuşuluyor. Bildiğiniz üzere giriş seviyesi olan modellerin birçoğunda 60Hz ekran yenileme hızı bulunuyor. Farklı çözümlerde 144Hz’e kadar ulaşan ekran yenileme hızlarının 2022 yılında belirli bir standarta oturtulması isteniyor.

    Bir diğer yandan ekran deliğine kameranın yerleştirilmesi 2022 yılının standardı olacak. Söylentilere göre Apple da iPhone 14 ile çentik inadından vazgeçecek. Elbette bunun kesinliğini şu an bilmiyoruz ancak daha fazla markanın daha büyük ekran için bu yola başvurması kaçınılmaz gibi duruyor.

    2022 Yılında Akıllı Telefon Pazarından Beklentiler Neler?

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN