Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanım2022 yılında tanıtılması beklenen akıllı telefonlar

    2022 yılında tanıtılması beklenen akıllı telefonlar

    2021 yılı her açıdan bir önceki yıldan daha iyi geçse de teknoloji açısından sorunların devam ettiği bir yıldı. Apple, Samsung, Xiaomi ve Huawei gibi dev teknoloji şirketleri akıllı telefonlarının tedariği konusunda yeni sorunlar yaşamaya başladı. Dünya genelinde yaşanan sorunlar yeni cihazların fiyatlarına yansıdığı için de yeni akıllı telefonların tüketiciye ulaşması da zorlaşıyor. Öte yandan gelecek yıla birkaç gün kalmışken 2022 yılında tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan bazı akıllı telefonlar var. İşte 2022 yılında tanıtılacak olan akıllı telefonlar:

    2022 yılında tanıtılacak olan akıllı telefonlar arasında ilginç modeller var

    Apple iPhone 13 ile dikkat çekenken 2022 yılında elbette iPhone 14 ile bizleri karşılayacak. OnePlus tarafında ise 10 Pro, Samsung ise Galaxy serisine yeni eklemeye hazırlandığı S22 Ultra yanında Galaxy S21 FE ile bizleri karşılayacak gibi duruyor. Elbette sürprizler de olacak. Çıkması kesin olan telefonlar yanında ‘sürpriz’ olacak modeller de olabilir.

    iPhone SE 3

    Şimdiye kadar ortaya çıkan raporlar ve söylentilere göre Apple iPhone SE’nin yeni versiyonunu piyasaya çıkartacak. iPhone SE 3 olarak adlandırılması beklenen bu telefonun uygun fiyatlı olması dikkat çekici. Zira şu anda Apple tarafında en uygun fiyatlı telefon serisi ‘SE’ oluyor. Dört yılın ardından ilk kez 2020 yılında yeni modeli tanıtan Apple, SE 3 için de 2 yıl beklemiş oluyor. MacRumors’a göre Ming-Chi Kuo 2022 yılının ilk yarısında iPhone SE 3’ü göreceğimizi söyledi.

    Bir diğer raporda ise iPhone 13 serisinde yer alan işlemci, yeni cihazda da kullanılacak. Touch ID için iPhone SE tercih eden kullanıcılar için durumlar biraz karışık. Zira telefonda fiziksel bir güvenlik yönteminin kullanılıp kullanılmayacağı henüz belli değil.

    iPhone 14 serisi

    iPhone 13 serisi ile dikkat çeken ve bazı yenilikleri de cihazlarında buluşturan Apple, iPhone 14 ile daha büyük yenilikler/geliştirmeler sunacak olmasıyla öne çıkabilir. Kamera, tasarım ve ekran boyutu tarafında önemli geliştirmeler ile gelmesi beklenen iPhone 14 serisinin, iPhone 14 Max olmak üzere süper boyutlara ulaşacak bir modele ev sahipliği yapacağı aktarılıyor.

    2022 yılında tanıtılacak olan akıllı telefonlar-000000

    Yeni raporlar iPhone 14 ile ‘mini’ serisinden vazgeçileceği ve kamera tarafında da 48 Megapiksellik çok daha gelişmiş bir lensin ekleceneceği öngörülüyor. Yine Apple analisti Kuo’nun bir raporunda yer verdiği ifadeler arasında iPhone 14 ile Apple’ın çentiği telefonlarından kaldırması oluyor. Kuo’ya göre iPhone’larda artık ön kamera ekran deliğinde yer alacak.

    Samsung Galaxy S22 Ultra

    Samsung geniş ekran ve kalem desteği sunduğu S21 Ultra modeliyle çok konuşuldu. S22 Ultra için de S-Pen desteğinin devam etmesi bekleniyor. Galaxy Note serisinin devamı olduğu aktarılan S22’nin çok daha gelişmiş S-Pen desteğiyle kullanıcıların karşısına çıkacağı söyleniyor. Ortaya çıkan birkaç raporda da S22 Ultra’da S-Pen için bir haznenin bulunacağı iddia edildi.

    Samsung Galaxy S22 Ultra

    Yine yaptığı tahminlerle adından söz ettiren Ice Universe de Galaxy S22 Ultra için sürekli optik yakınlaştırma yapabilen bir kamera sistemine sahip olacağını ima etti.

    Samsung Galaxy S21 FE

    Galaxy S21 serisinin ‘FE’ versiyonunu 2021 yılında sunmayan Samsung’un Galaxy S21 FE modeli için 2022 yılını uygun görmüş gibi duruyor. Güney Kore merkezli bir internet sitesinde Samsung’un ocak ayında Galaxy S21 FE modeli için bir tanıtım videosu yayımlayacağı duyuruldu.

    OnePlus 10 Pro

    Sunduğu telefonlardaki kamera özellikleriyle kullancıları etkileyen OnePlus, 10 Pro modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Uygun fiyatlı telefonlarıyla alternatif donanımlara sahip modeller arasında rekabeti kızıştıran şirket, OnePlus 9 Pro ile takdir toplamıştı. OnePlus 10 Pro’da ise üçlü bir kurulum yer alacak. Telefonun, 120Hz ekran yenileme hızı sunacağı, 6.7 inçlik 1.440 piksellik AMOLED ekran ile  5.000 mAh batarya ve 128/256 GB depolama alanı sunması bekleniyor.

    Google Pixel 6a

    Google’ın sevilen serisi Pixel için 2022 yılının ilk çeyreğinde yeni bir hamle gelecek. Pixel 6a’nın tanıtımının 2022 yılında gerçekleşeceği pek çok uzman tarafından bekleniyor. Pixel 6 serisinin daha uygun fiyatlı bir üyesi olacağı söylenen 6a için özel bir rapor yayımlandı.

    2022 yılında tanıtılacak olan akıllı telefonlar

    Bu raporda telefonun görüntüleri de dahil olmak üzere bazı özellikleri de sızdırıldı. Telefonun 6.2 inç OLED yapıda bir ekranla bizleri karşılamsı bekleniyor ve ön kamera da bir ekran deliğinde yer alacak. Arkada ise ikili bir kamera sistemi bulunacak.

     

    Bu telefonlar 2022’de arama özelliğini kaybedecek: İşte liste

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN