Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel2021'de onlar hüküm sürdüler! İşte o platformlar

    2021’de onlar hüküm sürdüler! İşte o platformlar

    İçinde bulunduğumuz yılın bitmesine günler kaldı. 2021 yılının bazı şirketler/platformlar için çok parlak geçtiğini söylemek mümkün. Farklı sektörlerden şirketler viral hale geldi ve bütün yıla yayılan bir popülerliğe sahipler. Facebook/Meta başta olmak üzere ilaç şirketi Pfizer’a kadar 2021 yılının en çok konuşulan platformları için bir liste yayımlandı.

    2021 yılının en çok konuşulan platformları arasında TikTok ilk sırada

    Visual Capitalist tarafından yayımlanan bir listeye göre 2021 yılında çok fazla şey viral olsa da en dikkat çekenleri, TikTok, Facebook, Tesla, Pfizer gibi platformlar/şirketler/hizmetler oldu. Ülkemizde çok bilinmiyor olsa da 2021 yılında Robinhood piyasaları kısa sürede düştü. Skandallar ile anılan şirkete ek olarak Amerikan oyun perakendecisi olan Gamestop’ın hissesi 400 doların üzerine çıktı ve ticaret tamamen durdu. Orada işler tamamen karışırken, Covid-19 etkileri sürüyordu. Haliyle acil aşı ihtiyacı Pfizer’ı kahran haline getirdi.

    İlaç şirketi kısa süre içinde dünya çapında bir otoriteye dönüştü. Şirket tarafından salgına karşı geliştirilen aşının en etkili aşı olması Pfizer’a olan ilginin katlanarak artmasına neden oldu.

    2021 yılının en çok konuşulan platformları

    Kripto değerler ise 2021 yılında oldukça dikkat çekti. Küresel pazarda yüksek seviyelere çıkan kripto değerleri, yepyeni bir trendin oluşmasını da sağladı. Haliyle kripto borsaları 2021 yılının en dikkat çeken platformlarına imza atmış oldu.

    Elon Musk da bu yılın en çok konuşulan isimlerinden biri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla kah kripto değerlerin yükselmesine/düşmesine neden olan Musk, sahibi olduğu şirketleri SpaceX ve Tesla, tarafında da düşüş/yükselişlere neden oldu. Tesla içinse 2021 yılında durumlar oldukça iyiydi. Zira 2020 yılında 630 milyar dolar değerinde olan şirket 2021 yılında bir trilyon dolara kadarı aştı.

    2021 yılının en çok konuşulan platformları

    Şüphesiz TikTok ise en çok eleştirilen ama bunun yanında en çok sevilen uygulama oldu. 1 milyar kullanıcıya 5 yıl içinde ulaşan TikTok, en kısa sürede bu baremi aşan mobil uygulama oldu. Facebook ise 1 gecede viral hale geldi. İsmini Meta olarak değiştiren şirket, kendine bağlı olan diğer şirketlerin de popülerliğini artırmasıyla 2021 yılına damga vurmayı başardı.

    2021 yılında ise NFT gibi işlem hacminin yükseldiği platformlar büyük yer tuttu. Netflix ise küresel anlamda herkesin karantinaya girdiği bir anda yeni içerikleriyle sosyal medyanın en çok konuşulan yapımlarına sahne oldu. Netflix en son Squid Game ile milyarlarca saat izlenmeye ulaşmasıyla çok konuşuldu. Dizi söylendiği kadarıyla 2 milyar saat kadar izlendi.

    2021’in en çok ilham verenleri: Teknolojinin liderleri kaçıncı?

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN