Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel2021'in en çok ilham verenleri: Teknolojinin liderleri kaçıncı?

    2021’in en çok ilham verenleri: Teknolojinin liderleri kaçıncı?

    Yılın son ayında bulunuyoruz bu sebeple 2021’in en iyileri de belli oluyor ve yayımlanıyor. Bu noktada Time Dergisi tarafından yılın kişisi seçilen Elon Musk’a ek olarak YouGov tarafından yayımlanan ‘dünyanın en çok ilham veren kişileri‘ dikkat çekiyor. 2021 yılının dünya geneli için en az 2020 kadar zor geçtiğini biliyoruz ancak bazıları milyonlarca kişiye ilham oldu. İşte 2021 yılının en dikkat çeken, etkili ve ilham veren isimleri:

    Dünyanın en çok ilham veren kişileri arasında teknoloji şirketlerinin sahipleri var

    YouGov tarafından hazırlanan anket ile hem erkekler hem de kadınlar tarafında en çok etki yaratan isimler açıklandı. Erkekler tarafında politikacılar, teknoloji şirketlerinin kurucuları/CEO’ları futbolcular, film/dizi oyuncuları ve iş insanları yer aldı.

    İlk 10 ise oldukça etkili zira 2021 yılında dünyanın en etkili ismi eski ABD Başkanı Barack Obama oldu. Onu ikinci sırada Microsoft’un kurucusu Bill Gates takip ediyor. Gates özellikle eşi Melinda Gates ile ayrılık aşamasında olmasıyla, pandemi hakkında yaptığı tahminlerle ve her yıl önerdiği kitaplarla 2021 yılında en etkili isimler arasına girmeyi başardı.

    Üçüncü sırada ise Çin Halk Cumhuriyeti’nin Başkanı olarak görev yapan Xi Jinping var. Verdiği kararlar ile dünya konjonktürünü değiştiren Çinli lider, oldukça etkili olmuşa benziyor. Kimisine göre dünyanın en iyi futbolcusu kimisine göreyse tutarlı ve dik duruşuyla önemli bir figür olan Cristiano Ronaldo en etkili dördüncü kişi olarak aslında başarısını taçlandırıyor.

    Beşinci sırada aksiyon filmlerinin eğlenceli yüzü olan Jackie Chan bizleri karşılıyor. Uzun yıllardır adını yeni filmlerle pek duyamasak da bir zamanların en çok izlenen dövüş ve aksiyon filmlerinin aranan yüzüydü.

    Önceki yıllara kıyasla çok daha etkili olan Elon Musk altıncı sırada yerini alıyor. Özellikle Twitter’ı çok aktif bir şekilde kullanan Musk, kripto para borsasını manipüle etmesiyle, Tesla ve SpaceX şirketleri için verdiği kararlarla ve yeni doğan bebeği ile gündemi önemli ölçüde meşgul etmişti. Bu da elbette en etkili kişiler listesinde olmasının bir tesadüf olmadığını gösteriyor. Musk’ın ilerleyen dönemde de oldukça çılgın projeleri var.

    Musk’ı yedinci sırada bir diğer dünyanın en ünlü futbolcularından olan Lionel Messi takip ediyor. Yakın zaman önce açıklanan yılın futbolcusuna verilen Altın Top ödülü, 7. kez Lionel Messi’nin olmuştu. Futbolseverlerin de yakından takip ettiği forvet oyuncusunu sekizinci sırada Hindistan Başbakanı Narendra Modi takip ediyor. Dokuzuncu sırada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, onuncu sırada ise Çinli iş insanı ve kayıp olmasıyla adını bu yıl çok duyduğumuz Alibaba’nın kurucusu Jack Ma takip ediyor.

    Kadınlar tarafında ise ünlü oyuncuların, şarkıcıların ve siyasetçilerin en etkili olduğunu görüyoruz. İlk sırada erkekler tarafında olduğu gibi Michelle Obama yer alıyor. Dünyada yaşanan krizlerde duruşuyla ve mütevazı yaşam biçimiyle başta ABD’de olmak üzere pek çok kişiyi etkileyen Michelle Obama’yı, dünyaca ünlü yıldız Angelina Jolie takip ediyor. Kraliçe Elizabeth, Oprah Winfrey, Scarlett Johansson, Emma Watson, Taylor Swift gibi isimlerin yanında sekizinci sırada bu yıl koltuğuna veda eden Almanya Şansölyesi Angela Merkel yer alıyor. İlk onun son iki ismi ise Malala Yousafzai ve Priyanka Chopra oluyor.

    Listenin tamamı için aşağıda yer alan listeyi inceleyebilirsiniz:

    dünyanın en çok ilham veren kişileri

    iPhone’unuzu hızlandırmak için basit tüyolar

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN