Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel2020 Nesnelerin İnterneti cihazlarının yılı olacak

    2020 Nesnelerin İnterneti cihazlarının yılı olacak

    Nesnelerin İnterneti cihazları 2020 yılında daha da popüler olacak. İşte bu artışın sebebi ve sonuçları.

    Nesnelerin İnterneti ya da İngilizce ismiyle Internet of Things günümüzde hayatımıza en çok etkileyen cihazların başında geliyor. Bu tarz cihazlar hem bireysel hem kurumsal hayatta karşımıza çıkıyor. Bulundukları ortamdan veri toplayan, bu veriler ışığında farklı cihazlarla da haberleşen ve topladığı veriler ışığında belli adımlar atacak şekilde programlanabilen Nesnelerin İnterneti cihazları 2020 ve ilerleyen yıllarda daha da popüler hale gelecek. Yapılan araştırmalar bu yılın sonuna kadar dünya çapında internete bağlı cihaz sayısının 50 milyara ulaşacağını öngörüyor. Bunların büyük bir kısmı ise bu cihazlardan oluşacak.

    2020 Nesnelerin İnterneti cihazlarının yılı olacak

    2020 Nesnelerin İnterneti cihazlarının yılı olacak

    ‘Neden böyle bir kanıya vardın’ diyecek olursanız bunun sebebi basit: 5G teknolojisi. 5G’nin yavaş yavaş kullanıma sunulmasıyla beraber bu tarz cihazların kullanım alanları daha da gelişecek. Peki bu nasıl olacak? Aslında cevabı basit: 5G’nin sunduğu düşük gecikme hızı bu cihazların kullanım alanlarını da genişletecek.

    Nedir bu Nesnelerin İnterneti cihazları?

    Belki hepimizin aklına gelen bir sorudur bu. Nesnelerin İnterneti demek aslında belli şartlarda çalışmak için programlanmış, önceden belirlenen durumlar altında belli tepkiler verecek şekilde programlanan cihazların tamamına bu isim veriliyor. Örneğin bir dondurma şirketiniz var ve soğuk hava düzeneği bulunan araçlarınız bulunuyor. Bu araçlardaki soğuk hava düzeneğinin kısa bir süre bile durması demek o araçtaki dondurmaların erimesi anlamına geliyor. Bu araçlara kuracağınız çözümler ile aracın soğutma sistemini anlık kontrol etme, olası bir sorunda ilgili birimleri ya da şöförü uyarma gibi fonksiyonları bu sistemler yardımı ile hayata geçirebiliyorsunuz.

    2020 Nesnelerin İnterneti cihazlarının yılı olacak

    Bir başka örnek ise evinizdeki akıllı pirizler. Belli bir saatte evden çıktığınızda otomatik olarak elektriği kesen ve yine belli bir saatte elektriği açan bu minik cihazlar aynı zamanda uzaktan da kontrol edilebiliyor. Bu örnek çoğaltılabilir. Konunun kurumsal tarafını merak edenleri daha önce hazırladığımız yazımızı okumalarını öneririm.

    İşte 5G’nin dünya çapında yaygınlaşmasıyla beraber bu cihazlarının popülerliği ve kullanım alanları da artacak. Belki son tüketici için çok önemli olmasa da birkaç mili saniyelik gecikmenin bile tolere edilemediği kurumsal uygulamalarda 5G’nin gecikme hızının düşüklüğü önemli bir avantaj olacak.

    İster bireysel ister kurumsal olarak kullanın Nesnelerin İnterneti cihazları altın çağına giriyor. Peki siz bunun için hazır mısınız?

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN