Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelYeni özellikleriyle Bing arama motoru

    Yeni özellikleriyle Bing arama motoru

    Yapay zeka teknolojisi, günümüzde birçok alanda hayatımızı kolaylaştırıyor ve daha etkili hale getiriyor. Bunlardan biri de arama motorları ve internet kullanımı. Son zamanlarda Google’da yaşanan arama motoru zehirlenmesi nedeniyle birçok kullanıcı, alternatif arama motorlarına yöneliyor. Bu arama motorlarından biri de Microsoft Bing. Bu hafta sizlere yeni özellikleriyle Bing arama motoru ve yapay zekanın arama motorlarının geleceğini nasıl etkileyeceğinden bahsedeceğim. 

    Yapay zeka ile güçlendirilmiş Bing arama motorunun yeni özellikleri 

    İnternet, günümüzde hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. İnternet sayesinde dünya genelindeki bilgilere hızlıca erişebiliyoruz. Ancak aradığımız bilgiyi bulmak bazen oldukça zor olabiliyor. İşte bu noktada arama motorları devreye giriyor. Arama motorları, internet üzerindeki milyarlarca sayfa arasından bize en uygun olanları sunarak zamanımızı ve enerjimizi tasarruf etmemize yardımcı oluyor. Bu konuda en çok kullanılan arama motorlarından birisi de Bing. Microsoft tarafından geliştirilen Bing, kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik olarak özellikle son dönemde önemli gelişmeler kaydetti. Yeni Bing, kullanıcıların aradıkları bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olmak için bir hayli geliştirilmiş.

    Yeni özellikleriyle Bing artık yapay zeka teknolojisi sayesinde kullanıcılara daha iyi sonuçlar sunuyor. Özellikle, “Intelligent Answers” özelliği sayesinde kullanıcılar arama sonuçlarına daha hızlı ve kolay bir şekilde erişebiliyorlar. Ayrıca, “Visual Search” özelliği sayesinde kullanıcılar görsel olarak arama yapabiliyor ve görsel aramaları konusunda artık daha iyi sonuçlar alabiliyoruz.

    Bing’in son özelliği ise oldukça dikkat çekici. “Image Creator” adlı özellik, kullanıcılara sözcükler kullanarak resim oluşturma imkanı sunuyor. Bu özellik, yaratıcılığı teşvik ederken, aynı zamanda dijital sanat eserlerinin de artmasına neden olabilir. Özellikle Instagram gibi sosyal medya platformlarında, yapay zeka teknolojisi ile oluşturulmuş ilginç ve yaratıcı çalışmaların arttığını görüyoruz. Bing’in image oluşturucusu DALL-E tarafından desteklendiğini de ayrıca belirteyim. Ancak gelin görün ki görsel oluşturmak için biraz uğraştım fakat başarısız oldum. Ayrıca Türkçeyi de desteklemiyor. İngilizce olarak da çeşitli görsel oluşturma çabalarım oldu nitekim istediğim sonucu alamadım .

    Yeni Bing’in en önemli özelliklerinden birisi, sorgu sonuçlarını sunarken tüm kaynaklarına atıfta bulunmasıdır. Bu sayede, kullanıcılar referans verilen web içeriğine giden bağlantıları inceleyerek bilginin doğruluğundan emin olabilirler. Bu özellik, özellikle ödev hazırlama, proje sunumu veya araştırma gibi durumlarda oldukça faydalı olabilir.

    Bir diğer özellik ise, Edge tarayıcısının yeni yapay zeka özellikleri ve yeni bir görünümle güncellenmesidir. Yeni Edge, kullanıcılara sohbet etme ve içerik oluşturma işlevleri sunuyor. Örneğin, uzun bir mali raporun özetini isteyebilir ve ardından rakip bir şirketin mali tablolarıyla karşılaştırma isteyebilirsiniz. Bu işlemleri yaparken sohbet işlevini kullanarak işinizi hızlandırabilirsiniz. Ayrıca, Edge’e başlamanız için birkaç komut vererek, bir LinkedIn gönderisi gibi içerik oluşturmanıza yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. Bundan sonra, gönderinin tonunu, biçimini ve uzunluğunu güncelleyerek daha profesyonel bir sonuç elde edebilirsiniz.

    Yeni Bing’in bir diğer avantajı ise, kişiselleştirilmiş öneriler sunmasıdır. Bing, kullanıcının arama geçmişini ve tercihlerini takip ederek, ilgili ve faydalı içerikler sunar. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar ihtiyaçlarına en uygun olan içeriği hızlı bir şekilde bulabilirler.

    Yapay zeka arama ve bilgiye ulaşma alışkanlıklarımızı değiştirecek!

    Yapay zeka teknolojisi, yakın gelecekte arama alışkanlıklarımızı kökten değiştireceğe benziyor. Özellikle, doğal dil işleme teknolojisi kullanarak, insanların sorgularını anlayarak ve en doğru yanıtı sunarak, kullanıcıların aradıkları bilgiye hızlı ve doğru bir şekilde ulaşmalarına yardımcı oluyor. Keza arama devi Google’ın son zamanlarda başı spam içeriklerle dertte ve arama motoru zehirlenmesi nedeniyle kullanıcılar aradıklarını bulmakta zorlanıyor. Bu da, insanların güvenini kaybetmesine ve farklı arama motorlarını veya diğer kaynakları kullanmaya yönelmesine neden oluyor.

    Birçok kullanıcı, artık Google’da aradığını bulamıyor. Ben de artık Google yerine Chat GPT gibi yapay zeka teknolojilerini kullanarak arama yapıyorum. Chat GPT; doğal dil işleme teknolojisi kullanarak, kullanıcıların sorgularını anlayarak ve en doğru yanıtı sunarak, kullanıcıların aradıkları bilgiye hızlı ve doğru bir şekilde ulaşmalarına yardımcı oluyor. Bu durum kullanıcının arama niyetini anlamak ve ona göre daha kişiselleştirimiş sonuçların paylaşılması anlamına geliyor.

     

    Bing sohbet modu
    Bing sohbet modu

     

    Chat GPT mi yoksa Bing Chat mi?

    Son yıllarda yapay zeka teknolojileri, hayatımızın her alanında giderek daha fazla yer almaya başlıyor. Özellikle arama motorları da bu teknolojileri kullanarak kullanıcı deneyimini geliştirmeye çalışıyorlar. Bu bağlamda, Microsoft da yapay zeka teknolojisini arama motoru Bing’e entegre etti ve Bing Chat’i kullanıma sundu.

    Bing Chat, Microsoft’un yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin arama motoruyla entegrasyonunun bir ürünü. Bu sohbet robotları, büyük dil modelleri üzerine inşa edilmiş yapay zeka teknolojilerini barındırıyor. Muazzam miktarda veriyle beslenerek eğitilen yapay zeka robotları, alışkanlıklarınızı ve arama niyetinizi algılayarak en ilişkili sonuçları üretmeye odaklı çalışıyorlar. 

    Bing Chat’in Chat GPT’ye göre en büyük farkı arama motoruna uyarlanmış olması diyebilirim. Kullanıcının arama amacına göre özet bilgiler veriyor ve kaynakları listeliyor. Aradığınız bilgiye daha temiz sonuçlarla ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca unutmayalım ki, Bing Chat’in arkasındaki yapay zeka teknolojisi, OpenAI’nin en yeni büyük dil modeli GPT-4’ü kullanıyor. Şimdi diyeceksiniz ki o zaman her ikisi de aynı şey değil mi? “Bing Chat’in Chat GPT’den farkı nedir?  Hemen söyleyeyim… Bing Chat daha özet bilgileri ve verileri paylaşıyor. Yani arama amacınıza göre verilere ulaşabiliyorsunuz. Chat GPT ile daha gelişmiş makaleler, metinler ve içerikler oluşturabiliyorsunuz. Bu arada unutmadan söyleyeyim: Bing’i Microsoft Edge’de kullanabiliyorsunuz. Dilerseniz tarama verileriniz ve şifrelerinizi kolaylıkla Edge browsera aktarabiliyorsunuz. 

    Google arama motoru zehirlenmesine karşı sitenizi Bing’de indeksleyin

    İnternet dünyasında içerik üretmek birçok insanın tutkusu haline geldi. Özellikle blog yazarları, YouTube kanal sahipleri, podcast yayıncıları gibi birçok kişi kendi içeriklerini üretmek ve paylaşmak istiyor. Ancak, içerik üretmek sadece yazmak veya video çekmekle bitmiyor. İçeriklerin okuyuculara, izleyicilere veya dinleyicilere ulaşması da en az içerik üretmek kadar önemli. Bu noktada arama motorları devreye giriyor.

    Arama motorları, internet kullanıcılarının aradıkları bilgilere kolayca ulaşmalarına yardımcı oluyor. Ancak, büyük web sitelerinin Black Hat SEO stratejileri ve arama motorlarındaki spam içerikler nedeniyle, arama sonuçları bazen aradığımız şeylerle ilgisi olmayan içeriklerle dolu olabiliyor. Bu da arama sonuçlarının kalitesini düşürüyor ve internet kullanıcılarının aradıkları bilgiye ulaşmasını zorlaştırıyor.

    İşte bu noktada Bing arama motorunun önemi ortaya çıkıyor. Bing, Microsoft tarafından geliştirilen bir arama motoru ve Google’ın en güçlü rakiplerinden bir tanesi. Özellikle içerik üreticileri için Bing arama motoru önemli fırsatlar sunuyor. İçerik üreticileri, Bing’e web site içeriklerini ekleyerek daha fazla okuyucuya ulaşabilirler. Bing, web sitelerini dizine ekleyerek arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almalarını sağlıyor. Bu da web sitesinize daha fazla trafik çekerek, yazılarınızın daha fazla kişi tarafından okunmasını ve paylaşılmasını sağlar.Bu nedenle, içerik üreticilerinin Bing’i göz ardı etmemeleri ve web sitelerini Bing’e eklemelerinin faydalı olacağını düşünüyorum.

    Bing’e site eklemek için Google Search Console verilerini Bing Web Master’la entegre edebiliyorsunuz. Kolaylıkla site haritalarınızı da ekleyebilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN