YAZARLARIMIZ
Gazetecilik mesleğinde 23 yılı geride bırakan Ali Yavuz ŞAHİN, geçmiş dönemde CHIP, PC Magazine, ShiftDelet.Net, Scroll ve IT Advisor gibi yayınlarda çeşitli pozisyonlarda görev almıştır. 2013 yılından bu yana Eylül Medya kurucusu ve BT Günlüğü Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda oturan Ali Yavuz şahin aynı zamanda Bilişim Medyası Derneği Başkanıdır.
Commodore ve Amiga trenine son anda yetişip cyberpunk akımın tohumlarının filizlendiği teknoloji evriminde tutkuyla yerimi arıyorum. O zamanın dergilerinin verdiği okuma alışkanlığı ve hevesle sektörde çalışmaya devam ediyorum. Uzun yıllar süren FHM dergisinin genel yayın yönetmenliği ve Voyager dergisinin yazı işleri müdürü pozisyonlarını yürüttüm. Şu an İngilizce Öğretmenliği yapmakta ve teknoloji yazarlığıma çeşitli mecralarda devam etmekteyim.
Ecevit BIKTIM, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Müh. ve Marmara Üniversitesi MBA derecelerine sahip. 1997 yılında PCMagazine dergisine donanım editörü olarak çalışmaya başlayan Ecevit BIKTIM, 1999 yılında CHIP dergisinde Test merkezi koordinatörü ve 2006 yılında da PCMagazine ve EGM dergisinde Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. Çeşitli teknoloji portallarında Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Ecevit BIKTIM ardından 2013 yılının Kasım ayında bünyesinde 4 farklı yayın organı (DonanimGunlugu.com, BT Günlüğü Dergisi, BTGunlugu.com ve kisadalga.com) bulunduran Eylül Medya ortağı olarak çalışmalarına devam etmekte.
En sevilen ve en çok okunan kadın teknoloji yazarlarından biri olan Funda Güleç Yalçın, Fintechtime Dergisinin Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapmaktadır.
“Küçük İşletmeler için Sosyal Medya” kitabının yazarı olan Yalçın, dijital iletişim danışmanlığını da sürdürmektedir.
Teknoloji, Sosyal Medya, Finansal Teknolojiler ve Bilim Kurgu konularını ele aldığı fundalina.com üzerinden bilgi birikimini paylaşır.
Gazeteciliğe 1993’te başladım. Çeşitli yayınlarda teknoloji editörü olarak görev yaptım, TV programları hazırlayıp sundum. İnsan Yayınları tarafından yayımlanan “İnternet” ile Liz Yayınları tarafından yayımlanan “Teknoloji ve Hayat” adlı kitapların yazarıyım. Sürekli Basın Kartı sahibiyim. Bilişim Medyası Derneği ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesiyim.
15 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe iletişim danışmanı olarak hizmeti vermiş ve farklı platformlar için içerik üretmiştir. TRT 1’de yayınlanan kara mizah programı RADAR’ın, Kanal 1 Televizyonu’nda yayınlanan Bravoo isimli şaka programının senaryo yazarıdır. LOCARD Global Cyber Security Summit adıyla Türkiye’nin ilk global siber güvenlik konferansını düzenleyen Demirel, “İlişkisi yok” isimli kitabıyla, sosyal medyanın ilişkileri nasıl etkilediği konusunda araştırmalar yapmıştır. Çocuklar için alternatif teknoloji okulu PlayLab Türkiye’yi Levent Karadağ ile birlikte hayata geçiren Demirel, Bilişim Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve derneğin Genel Sekreteri olarak STK’ların çalışmalarına destek olmaktadır.
Yaklaşık 20 yıldır teknoloji üzerine yazılı ve videolu içerikler üreten Özgür Çetin, İstanbul Üniversitesi Fizik bölümü mezunudur. İnternet dünyasına 1999 yılında NTVMSNBC ile giriş yapan yazar 8 yıl boyunca sitenin arayüzünden sorumlu olarak çalıştı. Ayrıca PCWorld, PC Magazine, National Geographic Türkiye, Gezgin Foto gibi birçok dergide yazılar kaleme aldı, projeler üretti. Cnet Türkiye, ShiftDelete.Net , Al Jazeera Türkiye gibi internet sitelerinde çalıştı. Bir dönem Referans Gazetesi Teknoloji Editörlüğü de yapan Çetin, birçok televizyon kanalında teknoloji üzerine programlar da hazırladı. Evli ve bir kızı olan yazar, Bilişim Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.
Teknoblog sitesinin kurucusu ve genel yayın yönetmeni Sabri Küstür'ün teknolojiye olan ilgisi çocukluk yıllarına dayanıyor. Bu ilgi onun İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'ne girişinde de etkili olmuştur. Dört yıllık lisans eğitiminin ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde telekomünikasyon üzerine yüksek lisans yapan Sabri Küstür elde ettiği mesleki eğitimi ve deneyimi farklı bir şekilde kullanmayı tercih etmiştir.
Bilişim sistemlerinde Sistem Yöneticiliği yapan yazar, Hacettepe üni. Fizik Mühendisliği mezunudur. Yazar, bir bilgi işlem biriminde olması gereken donanım ve yazılımların yönetimi konusunda uzmanlığa sahiptir. IT sektöründe yaklaşık 25 yıllık deneyimi ile aynı zamanda bilişim ve teknoloji konularında danışmanlık yapmaktadır. Günün gelişen teknoloji haberlerini paylaştığı @salihertugrul X hesabının sahibidir. Yeni teknolojiler, Bilim, İnovasyon vb. konularda makaleler yazmaktadır.
2006 yılında CHIP dergisinde editör olarak basın sektörüne adım attı. 2009 yılından itibaren de o yıllar Doğan Holding bünyesinde bulunan Hürriyet Gazetesi'ne transfer oldu. Ağırlıklı olarak Hurriyet.com.tr bünyesinde Teknoloji sayfasının kurulmasına ön ayak olarak, 14 yılı aşkın bir süre Hürriyet'in Teknoloji sayfasını tek başına çıkardı. Radikal Gazetesi'nde de kapanmadan önce iki yıl boyunca içerik desteği verdi, makaleler yazdı. ÖZTÜRK, şu an Dijikolog.com ve kendi kişisel YouTube, Instagram ve TikTok kanalları üzerinden çalışmalarına devam ediyor.