Yararlı Eğitim ve Aktivite Uygulamaları arıyor ancak hangileri ile başlamanız gerektiğini bilemiyorsanız yazımda sizin için bolca öneri var.
Uzaktan eğitime geçtiğimiz bu dönemde öğrencilerin kullanabileceği pek çok dijital uygulama ve araç var. Yararlı Eğitim ve Aktivite Uygulamaları konusunda önerilerimi sizin için derledim.
Yararlı Eğitim ve Aktivite Uygulamaları
Çocuklar her zaman yeni bir şeyler öğrenmeye ve sorgulamaya hem meraklı hem de hevesli oluyor. Mobil cihaz veya tabletlere kurabileceğiniz uygulamalar ise, teknolojik cihazları adeta bir öğrenme platformuna dönüştürüyor. Çocuklarınızın analitik becerilerini güçlendirecek ve yaratıcılıklarını geliştirmeye katkıda bulunacak Yararlı Eğitim ve Aktivite Uygulamalarını güvenle kullanabilirsiniz.
Dokunmatik Çarpım Tabloları
Dokunmatik Çarpım Tabloları 4-6. sınıflarda okuyan ve Çarpım Tablosunu öğrenmekte yardıma ihtiyaç duyan çocuklar için harika bir öğrenme ve uygulama aracı. Çarpım Tablolarını interaktif ve motive edici bir şekilde öğreten, matematik bilgisini güçlendiren uygulama farklı öğrenme modları ile de öne çıkıyor.
Da Vinci Kids
Da Vinci Kids, 6-12 yaş arası çocuklar için el becerisi kazandıran ve düşünme yeteneğini geliştirmeye yardımcı olan video içerikler sunan bir uygulama. Reklam yayını bulunmayan, düzenli güncellenen ve çocukların zihnini açacak eğitici ve öğretici içeriğe ulaşabileceğiniz uygulamanın ebeveyn kontrolleri de mevcut. Uygulama fen, matematik, teknoloji, yaratıcılık, tarih, doğa, yaşam, spor konularında 200 saatten fazla içerik barındırıyor.
MathBoard
Matematiğe yeni öğrenmeye başlayan öğrenciler için önerdiğim bu uygulama, aynı zamanda değerli bir öğrenme aracı. Anaokulundan başlayarak basit toplama ve çıkarma problemleri ile birlikte, çarpma ve bölme gibi öğrencilerin zorlanabileceği işlemlerin çözümünü teşvik eden ve çözüm adımlarını gösteren uygulamada, aktiviteler de zorluk derecesine göre sınıflandırılmış.
Bizimle Çiz
“Bizimle Çiz” çocuklar için özel olarak tasarlanmış bir çizim ve yaratıcılık uygulaması. Fırçalar, desenler ve renkler üzerinden yaratıcı çalışmalar yapmayı mümkün kılan uygulama ile çocuğunuzun yaratıcılığını geliştirmesini destekleyebilirsiniz. Fotoğraf yüklenebilen, çocukların kendi şarkılarını kaydedebileceği bir müzik stüdyosu da bulunan uygulamayı listenize almanızı öneririm.
GeoGebra Geometri
Matematik ve fen bilimlerini öğrenmek ve kendisini geliştirmek isteyenler için önerdiğim uygulamada yüzlerce etkinlik örneği ve şablon bulunuyor. Uygulama, geometrik şekiller ile inşalar oluşturulmasını, paralel doğrular çizmeyi, çemberleri kesiştirmeyi ve uzunluklar ile alanları ölçmeyi basitleştiriyor.
Anlayarak Hızlı Okuma
Daha kısa sürede daha fazlasını okumak isteyen öğrenciler için önerdiğim uygulama, okuma hızını arttırmayı ve kelimeleri farklı konumlarda tanıyabilme yeteneğini geliştirmeyi hedefliyor. Uygulamadaki okuma aktiviteleri sınırlı ancak konsantrasyon konusunda bolca katkı sunuyor.
Shapes – 3B Geometri Eğitimi
Geometriye meraklı, prizma, piramit, dönel katı cisimler ve platonik katı cisimlerin dünyası ile yakınlaşmak isteyen öğrenciler için önerdiğim bu uygulama, okul matematiğini eğlenceli ve ilgi çekici hale getiriyor. Öğrencilerin geometriyi keyif alarak anlamasına yardımcı olmayı hedefleyen uygulama, öğretmenlere sınıfta yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış ancak bireysel çalışmaya yönelik de kullanılabiliyor.
İçimdeki Hazine
İçimdeki Hazine, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların eğitimine dijital destek vermek için çocuk psikologları ve eğitmenler gözetiminde geliştirilmiş bir uygulama. Öğrenme güçlüğü ve odaklanma sorunu yaşayan çocuklara için geliştirilen uygulamada; seçme, eşleştirme, sıralama, çizme ve sesli oyunlar aracılığıyla öğretim amaçlanıyor.
Çocuklar için Eğitici Uygulamalar bulmak kolay değildir.
Çocukların analitik becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeye yardımcı olacak, ebeveynlerin ise tablet ve mobil cihazlarda güvenle kurabileceği mobil eğitim uygulamalarına aşağıdaki yazımdan ulaşabilirsiniz.