Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürYabancı dil öğrenmek için en iyi mobil uygulamalar

    Yabancı dil öğrenmek için en iyi mobil uygulamalar


    Yabancı lisanlara merhaba demek, bize farklı perspektifler kazandırmaktadır. Olaylara farklı pencerelerden bakmayı, araştırmalarınız için ilgili yabancı dilde kaynakları kullanmayı mümkün kılar. Daha da önemlisi, bildiğiniz yabancı dil kadar insan profili tanıyorsunuz demektir ki; bunun kazandırdığı kültürel zenginliğin değeri tartışmasız olarak paha biçilmezdir.

    Bugün sizlerle beraber teknolojinin akıllı telefonlarımızla birleşerek nasıl birer yabancı dil kursu haline geldiğinden bahsedeceğim. Çeşitli mobil uygulamalar aracılığıyla, akıllı telefonunuzun olduğu her yerde yabancı dilinizi geliştirebilir, pratik yapabilir, hatta acil durumlarda çeviri hizmetlerinden faydalanarak iletişimde olduğunuz dünya vatandaşlarıyla sorunsuz bir şekilde diyalog kurabilirsiniz. Otobüste, sokakta, kafede, hatta iş yerlerinizde bu uygulamalara günlük olarak ayıracağınız birkaç dakika sayesinde, keşfederek ve keyif alarak yabancı dil pratiğinizi geliştirebilirsiniz.

    Gelin, yabancı dil öğrenirken bizlere yardımcı olabilecek uygulamalardan birkaçına yakından bakalım. Elbette bu uygulamaları ve daha fazlasını, akıllı telefonlarınızın uygulama mağazalarında her zaman için bulabilirsiniz.


    1) Busuu

    “Her zaman her yerde öğrenin” sloganıyla, iOS ve Android platformlarında kullanıcılarla buluşan Busuu uygulaması, birer yıl arayla bulundukları platformda yılın en iyisi ödülüne layık görülmüştür. Busuu üzerinde yer alan çevrimiçi kurslar, 12 ayrı dilden istediğinizi öğrenmenize yardımcı oluyor. Bununla beraber, kendi anadilini konuşan insanlarla beraber pratik yapmanıza da olanak tanıyan Busuu’nun iddiası ise büyük; 22 saatlik Busuu kursunun, 1 dönemlik üniversite dil eğitimine denk geldiği belirtiliyor. Busuu’nun iddia ettiği kadar başarılı olup olmadığını görmek için, uygulamayı ücretsiz olarak denemeye davetlisiniz.

    2) Duolingo

    Teknoloji sayesinde, herkesin ücretsiz bir şekilde özel öğretmen deneyimini yaşaması gerektiğini ve eğitimde fırsat eşitliğini savunan Duolingo, eğitim anlayışını eğlenceli şekilde yorumlayan en popüler yabancı dil eğitimi uygulamalarından bir tanesidir.  Hızlı, pratik ve kullanışlı kursları gayet başarılı olmanın yanı sıra, başarıyı ödüllendirme metoduyla da kullanıcının motivasyonunu en üst seviyede tutuyor. iOS, Android ve Windows Mağazası’nda bulabileceğiniz Duolingo, iOS ve Android tarafından “en iyiler” kategorisinde ödüllendirilmiştir. Severek ve eğlenerek yabancı dil öğrenmek için, Duolingo’yu deneyebilirsiniz.

    3) Tandem

    Sadece kursları ve eğitici aktiviteleri yeterli bulmuyor, gerçek dünyada gerçek iletişimi arzu ediyorsanız, Tandem sizin için burada. Birkaç fotoğraf ve bilgilerinizle kolayca oluşturacağınız Tandem profilinizle, dünyanın dört bir yanından eşleşeceğiniz diğer kullanıcılarla ister yazılı, ister görüntülü olarak konuşabilir ve iletişim pratiği yapabilirsiniz. Tandem’de her kullanıcı birer öğrenci ve de aynı zamanda öğretmendir… Yabancı dil öğrenirken çeşitli arkadaşlıklar da kazanabileceğiniz Tandem’le alâkalı olarak bilinmesi gereken en önemli konu, uygulamada bir geribildirim sistemi olduğudur. Bu geribildirim arayüzü sayesinde diğer kullanıcılar sizi, davranışlarınızı ve diğer özelliklerinizi oylayabiliyor. Bu oylamaya göre daha iyi eşleşmeler elde edebileceğiniz gibi, eşleşme ihtimallerinizin düşebileceğini unutmayın. O yüzden Tandem’i yalnızca amacı dâhilinde kullanmak, insanlarla etkileşimde kalmaya devam edebilmeniz için tek yoldur.
    Gerçek ve bilinçli bir iletişim, kurstan çok daha faydalı olabilmektedir.

    4) Rosetta Stone

    Duolingo ve Tandem gibi yazılımlara kıyasla çok daha köklü olmasında karşın, Rosetta Stone bize yolun en başında karanlık yüzünü gösteriyor ve oldukça yüksek ücretli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Yalnızca web ve akıllı telefon uygulamalarına erişim için 179$’lık etiketle başlayan fiyat, masaüstü uygulamasını kalıcı olarak kurmak isterseniz daha da yükseliyor.

    Ama bütün bu ödemelerin bir nedeni var! Rosetta Stone’u bu kadar değerli kılan, benzersiz öğretim metotlarıdır. Kendi anadilinizi referans almadan; öğreneceğiz dili, anadiliniz biçiminde konuşabileceğiniz bir sistemle size öğretir. Bunu yaparken görüntü, metin ve ses ögelerinden faydalanır. Aksan oluşmasını önlemek ve bir yabancı dili, o dilin yerlisi olarak konuşabilmek için Rosetta Stone fena bir fikir değil…  Özellikle de, ödeme yapmadan bir demo sürümünü denemek ve seçeceğiniz bir dil için sınırlı egzersizlere erişebilme hakkınız olduğunu düşününce, Rosetta Stone’u denemek cazip hale geliyor.

    5) HiNative

    HiNative, ilk bakışta Tandem gibi yazışma yoluyla diğer kullanıcılarla etkileşime girerek yabancı dil öğrenebildiğiniz bir uygulama gibi gözükse de, çalışma mantığı olarak Tandem’den farklıdır. HiNative üzerine iOS ve Android platformu aracılığıyla dâhil olan kullanıcılara, onların anadillerine dair sorular sorarak, merak ettiğiniz çeviriler için yanıtlar alabilirsiniz.  Aynı şekilde, size de kendi anadilinize yönelik sorular gelebilir ve bunları yanıtlayarak siz de başkalarına yardımcı olabilirsiniz.

    HiNative aslında yabancı dil öğrenme uygulamasından çok, anlık çeviri ihtiyaçlarınızda size dünyanın her yerinden yardımcı olmaya hazır bir asistan ordusu işlevi görüyor. Burada edineceğiniz diğer dillere dair bilgiler gramer ağırlıklı olmayacaktır. Yalnızca o an için öğrenmek istediğinizi öğrenecek ve bu sayede kelime bilginizi geliştireceksiniz. Eğer Tandem uygulamasında olduğu gibi fazla zaman harcama lüksüne sahip değilseniz, HiNative işinizi görecek ciddi bir alternatif olacaktır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN