Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımKurulum gerektirmeyen en iyi yazılımlar

    Kurulum gerektirmeyen en iyi yazılımlar

    Bunu ister bir sistem kurtarma paketi olarak görün ve bir USB belleğe aktardığınız bu yazılımlarla dilediğiniz Windows sistemde ayarlarınızı koruyun, isterseniz de hızlı bir başlangıç yapmak için kullanın. İşte Windows için kurulum gerektirmeden çalıştırılabilen, portatif yazılımlar serisi…

    Hangi bilgisayarı kullanırsanız kullanın, artık ilk yaptığımız şeylerden birisi bir web tarayıcı kurmak. Bu alanda alternatif bol, ister Firefox’çu olun ister Chrome’cu, hatta eskilerden gelen Operaseverseniz, onun da portatif hâlini sistemde hemen çalıştırabilmeniz mümkün. Yani, Internet Explorer ya da Edge istemem diyorsanız, seçeneğiniz bol. Tabii seçim yaparken Opera’nın sisteme entegre VPN avantajını, Mozilla Firefox ve Google Chrome’un da zengin eklenti desteğini unutmamakta fayda var.

    İkinci sırada özellikle çalışanlar için e-posta ve ofis yazılımları geliyor. Windows içerisinde sabit bir ofis yazılımı maalesef yok. OpenOffice tabanlı LibreOffice, kelime işlemci, hesap tablosu ve sunum araçlarını böylece ücretsiz olarak sunuyor. Desteklenen dosya biçimleri de Microsoft ve Apple başta olmak üzere birçok benzer sistemle uyumlu.

    E-postalarınızı kullanmak için de Mozilla’nın Thunderbird yazılımı emrinize amade. E-posta alıp gönderme ve düzenlemenin yanı sıra, randevularınızı yani takviminizi de bu yazılım ile yönetebilirsiniz.

    İletişim için de seçenekler bol. Burada dilerseniz WhatsApp ya da Telegram ile yazışabilir, her yerden tüm yazışmalarınıza erişebilir, dilerseniz Skype ile bunlara ek olarak görüntülü ve sesli iletişim kurabilirsiniz. WhatsApp ve Telegram’ı kurmadan kullanmanın yolu web arayüzlerinden geçiyor. Skype ise portatif sürüm ile hemen çalıştırılabiliyor.

    Yeni ya da geçici bir sistemde önemli bir ihtiyaç da dosya indirmek istediğinizde ortaya çıkıyor. Free Download Manager adlı indirme yöneticisi, dosyaları parçalara bölerek hızlı indirme, Firefox ve Chrome entegrasyonu, durdurma ve sonradan devam etmenin yanında, son sürümlerde karşımıza çıkan YouTube video indirme özelliği ile oldukça pratik.

    PDF dosyaları için tüm yaygınlıklarına karşın Windows’un entegre bir çözüm sunmuyor olması can sıkıcı. Sadece görüntülemek için bile bir yazılıma ihtiyaç var. Bunun için Foxit Reader, portatif çözümüyle sizi bu dertten kurtarmaya aday. Üstelik web desteği ile dosyaları indirmeden de görüntüleyebilmeyi sağlıyor.

    Ortak çalışmak isteyenler için birçok seçenek var. İnternet üzerindeki çözümler ofis, dosya paylaşımı ve aynı dosya üzerinde birlikte çalışmayı mümkün hâle getiriyor. Dropbox, Google Drive ve Microsoft OneDrive bu konuda en iyiler. Web üzerinden kullanabileceğiniz bu araçlar, yanlışlıkla sildiğiniz dosyaları geri getirebilmeleri ile bazen hayatınızı kurtarabiliyorlar.

    Birçok işi bu şekilde hallettik, peki notlar? Hayatımızı taşıdığımız dijital ortamda bazen yapacaklarımızı bazen de sonradan hatırlamak isteyeceklerimizi bir kenarda sabitlemek eskisinden çok daha önemli. Microsoft OneNote, Google Keep ya da Evernote, tıpkı yukarıda bahsettiğim bulut depolama çözümleri gibi ücretsiz belirli bir depolama alanına denk gelen not kayıt seçenekleri sunuyorlar.

    Bulut sisteminin sunduğu avantaj sayesinde, bunlara farklı cihazlardan erişilebiliyor ve özellikle medya dosyaları için Evernote’un farklı sunumu dikkat çekiyor.

    Bunun dışında aşağıdaki araçların portatif sürümlerini amaçlarına göre sıraladım. Bunları da bir USB belleğe ya da giriş seviyesi sisteme ekleyerek birçok işi kolayca gerçekleitirebilirsiniz.

    Ekran görüntüsü alma – PickPick
    Dosya sıkıştırma ve arşivleme – 7-Zip
    Dosya yöneticisi alternatifi – TreeCommander XE2018
    Sistem temizliği – Cclenaer
    Program kaldırma – Revo Uninstaller
    Disk birleştirme – Auslogics Disk Defraag
    Sisteme uzak erişim sağlama – TeamViewer
    Multimedya oynatıcı – VLC Media Player
    Fotoğraf görüntüleme ve basit düzenleme – XnView
    Fotoğraf/görsel düzenleme – GIMP
    Müzik/ses düzenleme – Audacity
    E-kitap okuyucu/düzenleyici – Caliber
    Casus yazılım / reklam yazılımı / zararlı yazılım tarama ve temizleme – Spybot
    Parola yöneticisi – KeePass 2

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN