Windows işletim sistemi kullanılan bilgisayarlarda Android uygulamalarını çalıştırmak için ek uygulamalara gerek duyulur. Emülatör adı verilen bu uygulamalarda, Android’in getirdiği bütün avantajlardan yararlanmak her zaman mümkün olmayabilir. Windows Bilgisayarda Emülatör Olmadan Android Uygulama Çalıştırma başlıklı yazımda, Windows bilgisayarınızda herhangi bir emülatör uygulaması olmadan, Google Play Store’daki milyonlarca uygulamayı çalıştırmak için neler yapılabileceğinden bahsedeceğim.
Bilgisayarda Android’e Neden İhtiyaç Duyulur?
Bir Android cihazınız yoksa, Google Play Store’daki neredeyse milyonlarca uygulamayı kaçırıyorsunuz demektir. Android oyunları oynadığınız bir akıllı telefon veya tabletiniz olsa bile, uygulamaları bilgisayarda kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Android uygulamalarını bilgisayarda çalıştırmanın birkaç yolu vardır. Örneğin, Android SDK, hata ayıklama modu ile bir Android emülatörü ile birlikte gelir. Aynı şekilde, BlueStacks, Android uygulamalarını Windows bilgisayarda kullanmak için optimize edilmiş bir sanal bilgisayar olarak sunulur.
Android servisinin bütün özellikleri herhangi bir emülatör olmadan kullanılmak istenildiğinde, seçeneklerin başında Phoenix OS işletim sistemi gelir.
Phoenix OS işletim Sistemi Nedir?
Phoenix OS, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda çalışmak üzere tasarlanmış, Android 7 (Nougat) tabanlı bir işletim sistemidir. Bilgisayara kurulduğunda, cihaz her başlatıldığında Phoenix OS önyükleme seçeneği sunulur. Diğer taraftan, eğer isterseniz, işletim sistemini herhangi bir bilgisayarda cihazdaki işletim sisteminden bağımsız olarak kullanmak istediğinizde, Phoenix OS’i USB diske de yükleyebilirsiniz.
Phoenix OS’yi kurabilmeniz için öncelikle işletim sisteminize uygun yükleyiciyi indirmeniz gerekiyor. Windows kullanıcıları bir EXE dosyası indirebilir. Mac kullanıcılarının yükleyiciyi başlatmadan önce bir ISO dosyası indirmeleri ve onu bir flash sürücüye yazmaları gerekiyor. Ayrıca, bilgisayarınızın BIOS ayarlarından da değişiklik yapmanız gerekebilir.
PC’de Android Phoenix OS Kurulumu
Bilgisayara Phoenix OS işletim sistemini yüklemek için öncelikle uygulamayı bilgisayara indirmek gerekiyor. Uygulama bilgisayarda çalıştırıldığında, hangi sabit sürücüye kurmak istediğinizi soruyor. Bu kısımda, uygulamayı bilgisayara ya da bir USB diskte kurma opsiyonlarından birisini seçerek devam edebilirsiniz.
USB diske Phoenix OS kurma
Phoenix OS uygulaması Windows bilgisayarda çalıştırıldığında, yüklemenin yapılacağı disk olarak USB seçilir. Kurulum esnasında taşınabilir disk üzerinde ne kadarlık bir alanı kullanarak yükleme yapılacağı sorulacaktır.
USB diske Phoenix OS kurulumu bittiğinde, bilgisayarda güvenli önyüklemenin devre dışı bırakılması gerektiğine dair bir bildirim alınacaktır. Windows Bilgisayarda Emülatör Olmadan Android Uygulama Çalıştırma
Windows, Phoenix OS’nin başlangıçta çalışmasını önleyecek yerleşik bir güvenlik özelliğine sahiptir. Güvenli önyükleme özelliğini nasıl devre dışı bırakacağınız, ana kartınıza ve Windows sürümünüze bağlıdır. Microsoft destek web sitesinde, farklı sistemler için güvenli önyüklemeyi devre dışı bırakmak için ayrıntılı bilgi bulunabilir.
Bilgisayarda güvenli önyükleme devre dışı bırakıldığında, cihazı her başlattığınızda, Windows veya Phoenix OS yüklemeyi seçebilirsiniz. Phoenix OS’yi başlatmak için masaüstünüzdeki kısayolu da kullanabilirsiniz. Phoenix’i ilk başlattığınızda, dili seçmeniz (varsayılan Çince) ve tıpkı yeni bir Android cihazda yaptığınız gibi bazı ayarlamaları yapmanız gereklidir.
Phoenix OS arayüzü Windows’a benzer ancak Android gibi davranıyor. Bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız. Bilgisayarınızda dokunmatik ekran varsa, arayüzde tıpkı bir akıllı telefon veya tablette olduğu gibi gezinebilirsiniz.
Phoenix OS işletim sistemini gerek indirmede ve gerekse de kullanırken güvenli kaynakları kullanma ve kuruluma başlamadan önce indirilen dosya üzerinde virüs taraması yapmak oldukça önemlidir.
Twitter takip içim @salihertugrul YouTube kanalım