WhatsApp mesaj silme özelliği nasıl kullanılır?

0

WhatsApp, geçtiğimiz günlerde “Delete for Everyone” yani “Mesajları herkesten silme” özelliğini devreye soktu. Uygulamanın hem iOS hem de Android platformları için sunulan bu özellik sayesinde, yanlış bir mesaj attığınızda 7 dakika içerisinde o mesajı hem kendinizden hem de karşı taraftan silebiliyorsunuz.

Peki, bu özellik nasıl kullanılıyor?

WhatsApp mesaj silme özelliği için yapmanız gerekenler

İlk olarak bu özelliğin kullanılabilmesi için her iki tarafın da uygulamasının güncel olması gerektiğini belirtelim. Yanlışlıkla attığınız bir mesajı silmek için, mesajın üzerine basılı tutmak ve ardından üst panelde yer alan çöp kutusu işaretine tıklamanız gerekiyor.

WhatsApp

Çöp kutusu işaretine tıkladığınızda, eskiden sadece “mesajı sil” uyarısı çıkarken artık “herkesten sil” ve “sadece kendimden sil” özellikleri de karşımıza çıkıyor. Burada 7 dakika içerisinde “Herkesten sil” özelliğini seçtiğimizde, mesaj her iki taraftan da siliniyor. Silinen mesajınız ise “mesaj silinmiştir” ibaresiyle sohbet ekranında görünüyor. Ancak tabii ki mesajın içeriğine kimse ulaşamıyor.

Son olarak bahsettiğimiz özelliğin hem yazılı mesajlar hem de fotoğraf ve video gibi medya içerikleri için de geçerli olduğunu belirtelim. Bu özellik sayesinde, atacağınız mesajı yanlış kişiye gönderdiğinizde hemen aksiyon alabilecek ve kötü durumlardan kendinizi sıyırabileceksiniz.

Cevap bırakın