WhatsApp’ın yeni özelliğinde bulunan ‘tehlike’

0

WhatsApp kısa bir süre önce yeni bir özellik ile ses getirmişti. Bu özellik sayesinde kullanıcıların attıkları fotoğraf ve videolar karşı tarafa ulaşıp açıldığında otomatik olarak silinecek. Haliyle bu özellik çok ses getirdi ancak bazı tehlikeleri de içinde barındırıyor. Söylenene göre WhatsApp’ın yeni özelliğinde bulunan bir açıkla birlikte ‘sırlarınız ifşa’ olabilir. WhatsApp bir kez görüntülenebilen fotoğraf ve video özelliğindeki tehlike:

WhatsApp bir kez görüntülenebilen fotoğraf ve video özelliği tehlikeli olabilir

iPhone ve Android kullanıcılarının uzun süredir beklediği bu özellik, milyonlarca kişiye ulaşılacak. Gönderilen fotoğrafların sonsuza kadar kalmasını engelleyen özelliğin içinde gizlilik kurallarını ihlal edecek açıkları da barındırdığı ortaya çıktı.

Bu yeni özellikte ise ekran görüntüsü alındığında kullanıcıya bildirim gitmiyor. Yani gönderilen fotoğraf ya da video karşı taraftan görüntülendikten sonra silinmesine rağmen yine de kalabiliyor. Ekran görüntüsü alan kişiden karşı tarafa bildirim gitmediği için de aslında tamamen silinmiş olmuyor. Gönderen kişi silindiğini ve karşı tarafta depolanmadığını düşünse bile durum öyle olmuyor.

WhatsApp sohbet yedeklerini iPhone'dan Android'e taşıma

Özel olduğunu düşünerek gönderdiğiniz bu fotoğraflar ya da videolar kolayca açığa çıkabilir. Bu özellik geldiği için kendinizi tamamen salmamanız gerekiyor. Yine de bu yeniliğe ‘bildirim’ özelliği eklemeden özel fotoğraflarınızı ya ada videolarınızı göndermemeniz öneriliyor. Uzmanlar tarafından kart bilgisi, şifreler ya da diğer özel paylaşımlarınızı kendinize saklamanız gerektiği uyarısı yapılıyor.

Cevap bırakın