Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiVantilatör Rehberi ile Ucuza Serinleyin

    Vantilatör Rehberi ile Ucuza Serinleyin

    Vantilatör almayı düşünüyor ancak kararsızlık yaşıyorsanız, seçim konusunda rehber niteliği taşıyan yazımı okumadan karar vermeyin.

    Yaz mevsimi yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı. Sıcakların yaklaşmasıyla beraber klimaya karşı mesafeli olanlar için hazırladığım bu yazıda, vantilatör ile ilgili önemli detayları bir araya getirdim.

    Vantilatörün Avantajları

    Sıcaklıkların çıldırtıcı duruma gelmesiyle beraber pek çok kişi serinlemek için elektronik ürünleri tercih ediyor. Bu durumda, “klima mı vantilatör mü” tartışmaların odak noktasını oluşturur.

    Yaz aylarında odanızı serinletmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken şey; dışarısı ile içerisi arasında maksimum 7 derece fark olması gerekliliğidir. Klima ile odayı çok fazla serinletip kış etkisi yaratmak mümkün olduğu için yaz aylarında sıkça klima kaynaklı rahatsızlıklar yaşanabiliyor. Öte yandan vantilatörlerin böyle bir etkisi olmadığı için sağlık sorunları ile karşılaşma riski daha da az oluyor.

    Klimaların düzenli olarak bakım gerektirmesine rağmen, vantilatörler uzun süre problemsiz ve bakıma ihtiyaç duymaksızın çalışabilirler. Aynı zamanda birçok vantilatör, birçok klimadan daha az elektrik yakar ve ay sonunda faturayı görünce şok yaşamanıza sebep olmaz.

    Kişiye direkt dönük halde tutulan vantilatörler bazı sorunlara yol açabileceği için cihazı hareketli moda ayarlayıp tüm odaya serinlik vermesini de sağlayabilirsiniz.

     

     

    Vantilatör Kimler İçin Uygun?

    Karadeniz’in serin yaylalarında geniş geniş oturanlar “Neden vantilatör alalım” sorusunu sorabilirler. Her şeyden önce ne kadar serin bir yerde otursanız da senenin belirli günleri sıcak havalardan şikayetçi olabilirsiniz. Bu günlerde bu cihazların ferahlatan rüzgarı ile keyfinize keyif katabilirsiniz.

    Klima ile oluşturacağınız sıcaklık fazlasıyla yapay olacağı için sağlıklı bir ısı seviyesinde bulunmak isteyenler için de vantilatör oldukça uygun olacaktır.

     

    Vantilatör Nasıl Seçilir?

    Vantilatör ihtiyaca, tercihe ve kullanılacağı ortama göre seçilebilir. Örneğin ofiste sıcak havalardan şikayetçiyseniz masaüstü ufak bir vantilatör olarak yaz aylarını daha ferah, daha rahat geçirip iş hayatınızı daha verimli hale getirebilirsiniz.

    Diğer taraftan vantilatörü ev için belirli bir odada kullanmak istiyorsanız, ayaklı ve yüksekliği uzun bir vantilatör tercih edebilirsiniz. Bir lokanta için ya da geniş bir salon veya başka bir dükkan için ise tavana asacağınız kuvvetli bir vantilatör oldukça etkili olacaktır. Yüzünüze daha ferah bir hava gelmesini istiyorsanız soğuk buhar üfleyen vantilatörleri seçebilirsiniz.

    Vantilatör seçimine etki eden diğer faktörler arasında vantilatörün dönme hızı, harcadığı elektrik, ürettiği ses seviyesi, hız için ayarlanabilir kademe sayısı, pervanelerin içinde yer aldığı çemberin çap uzunluğu gibi maddeler yer alınıyor.

     

     

    Vantilatör Rehberi

     

    Vantilatör Türleri

    En popüler vantilatör türleri arasında buharlı, ayaklı, masaüstü vantilatörler ve tavan vantilatörü yer alıyor.

     

    Masaüstü Vantilatör

    Daha çok masa başı işlerde çalışanların tercih ettiği masaüstü vantilatör sayesinde hem havanın sıcaklığından daha az etkilenirsiniz hem de masanızda yer alan bilgisayar gibi cihazların ürettiği sıcaklığın etkisini azaltmış olursunuz.

    Örneğin Rubenis’in görselde yer alan vantilatörü oldukça cep dostu fiyatıyla dikkat çekiyor. Maksimum güç seviyesi 40 W olan Rubenis masaüstü vantilatörü 12 inch çapa sahip. Aşırı uzun süreli kullanımlarınızda motorun fazla ısınmasını engellemek için emniyetli kapanma özelliğine sahip olan bu ürün 60 dakikaya kadar zaman ayarı yapabilmenizi de sağlıyor.

     

    Buharlı Vantilatörler

    Vantilatörün rüzgarının yanı sıra çıkaracağı soğuk buharın ferahlatıcı etkisini hissetmek isteyenlerin tercihi olan buharlı vantilatörler, oda içerisinde kullanmaya uygun ve çok yer kaplamayan yapılarıyla dikkat çekiyorlar.

     

    120 watt maksimum güce sahip olan AIRKING Viva soğuk buharlı, iyonizerli vantilatör 18 inch çapında ve 3 kademeli hız ayarına göre çalışabiliyor. 6 saate kadar zaman ayarlayıcı özelliği bulunan bu vantilatörün 2 yıl garantisi de bulunuyor.

     

    Ayaklı Vantilatörler

    Uzun senelerdir Türkiye’de pek çok evde tercih edilen vantilatör çeşidi olan ayaklı vantilatörler hem cep dostu fiyatlarıyla hem de küçük odalara bile uygun yapılarıyla ilgi odağı oluyor.

     

    Örneğin görselde yer alan Fakir’in Prestige VC 20 16” model ayaklı vantilatörü 55 watt maksimum güç özelliğine sahip. Pervane çemberinin çapı 16 inch olan bu ayaklı vantilatör teleskopik borusu sayesinde 120 cm’den 135 cm’ye kadar ayarlanabilir yükseklik özelliğini de kullanıcılara sunuyor. 3 kademeli hız kontrolü imkanı sunan Fakir’in ayaklı vantilatörü 2 saate kadar zamanlayıcılı otomatik ayarlama özelliğine de sahip.

    Umarım yazım vantilatör seçiminiz konusunda yardımcı olabilmiştir.

    Fayda görmeniz dileğiyle.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN