Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelVirgin Galactic Uzay Macerasına Devam Ediyor

    Virgin Galactic Uzay Macerasına Devam Ediyor

    Paralel evrenler, kara delikler ve Mars’ta koloniler derken Uzay hiç olmadığı kadar popüler bir konu olmayı başarıyor. Uzayın cazibesi bilim çevrelerini harekete geçirdiği gibi ticaret sektörünü de etkiliyor. Bilindiği gibi Uzay Turizmi sayesinde yakın gelecekte yüklü bir miktar ödeme yapabilme gücüne sahip her yolcu bu ayrıcalıklı deneyimi tadabilecek. Uzay Turizmi’nin de öncü isimlerden Virgin Galactic, fezada cirit atmak için sabırsızlananları gülümsetecek gelişmeleri paylaşıyor.

    uzay
    Uzay fatihi Virgin Galactic’in yeni gemisi SpaceShip Two, the VSS Unity

    Uzay Yolu

    Yaklaşık dört sene önce büyük atılımlar yapan Virgin Galactic firması yaşadığı teknik sorunlar nedeniyle bir türlü istediği sıçramayı yapamadı. Hatta konuya ilgisi olanlar o dönemde yayımlanmış bir yazımıza buradan ulaşabilirler. Ancak 2017’nin son aylarında gelen müthiş bir anlaşma firmanın çılgın CEO’su Richard Branson’ın elini güçlendirdi. Anlaşmaya göre Suudi Arabistan, uzay yolculuğu kapsamında kullanılmak üzere Branson’a 1 milyar dolar ödeme yaptı. Ardından da doğal olarak çalışmalar hız kazandı. Öyle ki Virgin Galactic’in yenilenen uçaklarından SpaceShipTwo’nun (SS2) test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiği haberi coşkuyla karşılandı. Zira bu uçak 2014 yılında bir pilotun ölümüyle sonuçlanan kaza ile anılmaktaydı. Daha ince eleyip sık dokuyarak adım atan Virgin Galactic bu sefer başarılı oldu. Kazaya karışan model Scaled Composites isimli bir firma ile geliştirilirken yeni model Virgin şirketinin bir alt grubu olan The Spaceship Company tarafından tasarlandı. Tabii operasyonu iş dünyası terimiyle “outsource” etmek yerine “inhouse” gerçekleştirmenin maliyetini de Suudi Arabistan karşılamış oldu. İşin Türkçesi artık Virgin Galactic, Tesla gibi kendi modellerini bizzat kendi geliştirecek bir yönetim anlayışına ve kadro yapısına geçti. Bazı konularda dışarıdan destek almak yerine tüm operasyonu kendi bünyesinden yönetecek etkinliğe erişti. Testin başarısını da buna bağlamak mümkün.

    virgingalactic
    İlginç tasarımlar havacılık kurallarının sınırlarını zorluyor

    Petrole Veda

    Tabii bu gelişmeler hemen atmosferin dışına çıkacağımız anlamına gelmiyor. Zaten veliaht prens Muhammed bin Selman da aceleci değil; 10 yıl kadar sabrı var. “Bizim vizyonumuzda bilgi temelli ekonomi anlayışı var. Uzay merkezli eğlence anlayışı da bunun bir parçası. Virgin Galactic ile yaptığımız ortaklık sayesinde hedeflerimize varacağımıza eminiz.” açıklaması son derece sağlam ve gerçekçi duruyor. Nitekim 2030 yılında petrole dayalı ekonomi anlayışını tamamen bırakmayı hedefleyen Suudi Arabistan için gökler biçilmiş kaftan gibi görünüyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN