Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel12 Nisan İnsanlı Uzay Uçuşu Günü için Hediyeler

    12 Nisan İnsanlı Uzay Uçuşu Günü için Hediyeler

    Yıldızlar, gezegenler, Ay, Güneş… Hepsi de bize uzaktan bakan mucizevi ve gizemli nesneler. İşte insanoğlu bu büyülü nesneleri önce izledi ve sonra onlara ulaşmak için gemiler yaptı. 12 Nisan ise önemli bir ilk olarak tarihe geçti. Çünkü 12 Nisan 1961 yılında Rus kozmonot Yuri Gagarin, ilk insanlı uzay uçuşunu gerçekleştirdi. Ve o tarihten sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Bugün kolaylıkla ISS istasyonuna gidiyorsak 12 Nisan’ın ilhamı sayesindedir.

    Uzay
    Uzay artık ulaşılmaz olmaktan uzak. Uzayı keşfettikçe gezegenimizin değerini daha iyi anlayacağız

    Uzay Bizi Evrenle Bütünleştirmek için Bir Fırsat

    Birleşmiş Milletler ise bugünü uzayın barışçıl kullanımı ve keşfi konusunda uluslararası işbirliğini teşvik etmek için kullanıyor. BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Simonetta Di Pipponun bu konuda önemli bir açıklaması var: “Uzay bize kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi ve birbirimize dikkatli davranmamız gerektiğini hatırlatıyor.” Bu arada 1977 tarihinde NASA’nın uzaya gönderdiği kaydı hatırlayalım. Kaydın içinde dünyaya ait bazı bilgiler, sesler, görüntüler ve müzikler yer alıyor. The Voyager Golden Record ismindeki bu kayıt, insanlığın bütünlüğünü evrene kanıtlamak için bir dostane ve kapsayıcı bir mesaj. Şimdi bugünün heyecanıyla bireysel olarak yapabileceklerimize bakalım.

    Teleskop ile Gözünüzü Uzaya Dikin

    İlk adımımız Uzay gözlemi… Astronomiye ilgisi olan bir aile için Celestron CL 21039 güzel bir başlangıç. Çünkü bu ürün ile gözlem yapmak kolay ve keyifli. 20, 12.5 ve 4mm olmak üzere 3 lens ile gelen ürün toplam 450 kata kadar yakınlaştırma (zoom) yapıyor. Böylece Ay başta olmak üzere gökcisimlerini gayet yakından izleme şansına sahipsiniz. Ürün bir de Sky Portal isimli uygulama ile geliyor. Böylece gökyüzü haritasına otomatik olarak ulaşabiliyorsunuz. Telefonunun konumunu açıp hedefi göğe çevirmeniz ve Mars, Jüpiter gibi gezegenleri seçmeniz yeterli.

    Astrofotoğrafçılık için Geniş Açı Lens

    Cep telefonunuzla Uzay fotoğrafı çekmek sizi tatmin etmiyorsa daha güçlü ekipmana terfi etmeniz gerekiyor. Bu nedenle en kritik konulardan biri olan geniş açı lens ile devam edelim. Örneğin Canon RF 16MM F2.8 STM Lens size büyük avantaj sağlıyor. Lensi elbette geniş açının kullanıldığı doğa fotoğraflarında da tercih etmek size kalmış. Tabii ki bu detaylı bir konu. Ancak yapmanız gereken geniş açıda, el ile netleme yapmak. Ardından fotoğraf makinenizi Shutter / Deklanşör moduna alıp uzun süren çekim yapmak. Bu işlemde elbette tripoda ihtiyaç duyacaksınız. Makinenize, ekipman ağırlığınıza ve ihtiyaçlarınıza göre tripod seçeneklerine bu adresten bakabilirsiniz.

    Uzay
    Kerbal Space Program ile epey zaman geçireceksiniz

    Bilgisayar Oyunları ile Uzayı Keşfedin

    Uzay yolculuğu adım adım gerçek oluyor. Ancak bekleyecek zamanını ve yüksek bütçeniz yoksa, oyunlar ilk seçeneğiniz. Daha önce Uzay oyunları konusunda önerilerimi bu adresteki yazıda sıralamıştım. Şimdi ise ondan farklı seçenekler sunmak istiyorum. İlk olarak radarınıza mutlaka Star Trucker oyununu alın. Euro Truck Simulator 2 ile uzayı birleştiren bu oyunda gezegenler arası kargo taşıyoruz. Uzay gemilerinin fizikleri ise beklentilerin çok ötesinde gerçekçi.

    Fizik demişken gerçekten fizik bilginizi de işin içine katmak istiyorsanız Kerbal Space Program tam size göre. Kült bir klasik haline gelen oyunda gemi tasarlayıp kazasız belasız yörüngeye çıkmaya çalışıyorsunuz. Seçenekleriniz Örneğin Ay’a çıkmak için modüler bir istasyon yapabilirsiniz. Deneyip yanılarak büyük sabırla siz de ilk adımınızı başarıyla atacaksınız! Bu tarz oyunları seviyorsanız mutlaka Logitech Extreme 3D Pro joystickine bakmayı ihmal etmeyin.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN