Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelÜcretsiz Kodlama Dersi Veren Siteler

    Ücretsiz Kodlama Dersi Veren Siteler

          Yazılım, günümüz dijital dünyasında, gerek küçük ölçekli  ve gerekse de büyük projelerde olmazsa olmazlarının başında geliyor. Mobil dünyanın hızla değişim gösterdiği günümüz şartlarında, kodlama bilgisini okulda alamayan kişiler için de yazılım konusunda internette ücretsiz hizmet veren oldukça fazla site bulunuyor. Kodlama konusunda kendisini geliştirmek isteyen her yaştan kişiler için bu sitelerin yararlı olduğunu söyleyebilirim. Hangi okuldan mezun olunursa olunsun, programlama yapmak isteyen kişilerin kendisini geliştirebileceği bir dünyada yaşıyoruz. Yeri gelmişken; özellikle yazılım ve bunun yanında veri yönetimi konularında kendisini geliştirmiş kişilerin, kolay ve oldukça yüksek maaş ile iş bulabildiklerini söylemeliyim. Aynı zamanda; günümüz şartlarında, özellikle mobil ortamlar için kodlama bilgisine sahip kişilere olan talebin de giderek arttığı görülüyor. Bu haftaki ” Ücretsiz Kodlama Dersi Veren Siteler” konulu yazımda, kodlama konusunda kendisini geliştirmek isteyen veya sıfırdan başlayıp, küçük çaplı projeler hazırlama düşüncesinde olanlar için, ücretsiz kodlama dersi veren sitelerden bahsedeceğim.

    BTK Akademi

          “Bilginin Adresi” sloganıyla yola çıkan BTK Akademi, özellikle bilgi teknolojileri alanında oluşturduğu dijital eğitim portali ile kendisini geliştirmek isteyenlere ulaşmayı hedeflemektedir. Online eğitimlerin yanı sıra gerçekleştirdiği sınıf içi eğitimlerle de BİT sektörüne yönelik konularda eğitim almak isteyen her kesimin mesleki ve teknik ihtiyaçlarını mekan ve zamandan bağımsız olarak karşılanmaktadır.

    Udemy

          2010 yılında kurulan Udemy; yazılım konusunda kendisini geliştirmek ve kodlama becerilerini artırmak isteyenlerin kullanabileceği bir çevrim içi eğitim platformu. İnternet ortamında ücretli oldukça fazla programlama servisi olmasına rağmen, bu portalda; gerek anlık ve gerekse de video aracılığı ile serbest ders programları bulunmakta. Özellikle HTML, SCC, Python programlama dillerinde ayrıntılı bilgiler ve aynı zamanda Girişimciler için de programlama kursları bulunmakta.

    CodeAcademy

          Kodlama öğrenmek için en popüler ücretsiz sitelerden biri olan CodeAcademy’den neredeyse yirmi dört milyondan fazla kişi yararlanmış durumda. Siteye giriş yapıldığında; oldukça fazla içeriğin olduğu, fakat bunun yanında sade bir arayüz ile karşılaşılıyor. Sitede Web sayfası yapımı, JavaScript, Rails, SQL, Java, HTML&SCC, Ruby, Phthon, jQuery , PHP ve daha birçok konuda dersler bulunuyor.

    Coursera

          2012 yılında kurulan Coursera; yüz on dokuz kurum tarafından, bin’den fazla içerik ile desteklenmiş bir eğitim teknolojileri platformu. Bu ortamda; Washington, Stanford, Toronto ve Vanderbilt gibi üniversitelerden çeşitli uzmanlık serbest giriş programlama kursları bulunuyor.  Sertifika almak için belirli programlara ücretli başvuru yapılabiliyor.

    aGupieWare

     

          AGupieWare; Stanford, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Carnegie Mellon, Berkeley ve Columbia gibi dünyaca ünlü merkezlerin yaptığına benzer, ücretsiz kurslara dayalı bir eğitim platformu.  Program; on beş kurs barındırmakta olup, bunlardan üç tanesi tanıtım, yedi tanesi ana sınıf ve 5 tane de seçmeli ders olarak alt dallara ayrılıyor. Bilgisayar programcıları için mükemmel bir ortam oluşturduğunu söyleyebilirim.

    GitHub

          Bazen, kodlama yaparken bir konuda takılıp kalındığında, bir referans kitabına ihtiyaç duyulabilir. Bu kaynağın dijital ortamda her an çevirim içi olması oldukça işe yarar. Bu gibi durumlarda; GitHub oldukça yararlı bir platform. Siteyi kullanan kişiler tarafından sık sık güncellenen bu ortam, seksenden fazla farklı programla dili hakkında, beş yüzden fazla ücretsiz kodlama kitabı barındırıyor.

    Khan Academy

          Eğitimci Salman Khan tarafından 2006 yılında geliştirilen, Khan Academy;  orijinal, ücretsiz çevrim içi öğrenme platformlarından birisi. Adım-adım video eğitimlerini ile, JavaScript ve ProcessingJS kullanarak çizimler, animasyonlar ve oyunlar programlamak veya HTML ve CSS ile web sayfaları geliştirilebilecek bir ortam sağlıyor.

    Free Code Camp

          Öğrenci toplulukları tarafından kurulan bu platformda, HTML5, CSS3, JavaScript, Databases, DevTools, Node.js, Angular.js ve Agile gibi programla dillerinde ayrıntılı bilgiler bulunuyor. Daha önce geliştirilen uygulamaların incelenmesi ve eklentiler ile yeni servislerin geliştirilmesi sayesinde, gerek yeni başlayanlar ve gerekse de bilgilerini geliştirmek isteyenler için oldukça fazla kaynağın olduğu bir eğitim portalı olarak öne çıkıyor. Sitede bulunan kaynak kodları, istenildiğinde kar amacı gütmeyen projelerde kullanılabiliyor.

          Yazıda kullanılan imajlar, ilgili platformların web sayfalarından temin edilmiş olup, Logoların tüm hakları ilgili sitelere aittir.

          Twitter takip için @salihertugrul  Youtube kanal Youtube

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN