Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonTeknoloji dünyasını 2022’de neler bekliyor?

    Teknoloji dünyasını 2022’de neler bekliyor?

    Bütün dünyayı etkileyen pandemide ikinci yılı geride bıraktık. Bu süreçte evlerimizde çalışmaya, zorunlu dijital dönüşüme ve bolca hijyen uygulamasına maruz kaldık. Peki bundan sonra ne olacak? Hayatımıza hangi teknolojiler girecek, bu yeniliklere nasıl adaptasyon sağlayacağız?

    2022’de test etmeye ve uygulamaya hazır olan yeni teknolojiler bizi bekliyor! Kısa bir süre sonra kullanmaya başlayacağımız birçok prototip ürün tasarlandı. İşte yakın zamanda tanışacağını 2022 için en iyi teknoloji trendleri!..

    Kripto paralar

    Son yıllarda büyük bir sıçrama gösteren kripto para ekosisteminin, teknoloji trendleri alanında sağlam konumunu korumasını ve güçlendirmesini bekliyoruz. Her ne kadar dijital paralar 2021 yılında bazı kısıtlamalarla karşı karşıya kalsa da, küresel finansal faaliyetlerin merkezi olacağına inanıyorum. Ayrıca birçok sektörün kripto ödemeleri almayı planladığı, El Salvador gibi bazı ülkelerin Bitcoin’i resmi para birimi olarak yetkilendirdiği düşünüldüğünde, büyük kripto firmaları dijital para birimlerinin kullanımını genişletmek için daha fazla çalışıyor. Ayrıca, futbol kulüplerinin kendi kripto para birimlerini çıkarması, kripto para dünyasını bir hayli hareketlendireceğe benziyor.

    Diğer taraftan; AquaHelp Foundation gibi vakıfların çevreyi ve denizleri korumak için tokenlar çıkarması oldukça önemli bir adım. Keza şimdiden birçok marinada ödeme sistemi olarak kullanılan ABD merkezli AquaHelp Token; kirliliğin, açlığın, insan ve hayvanların çektiği acıların sonsuza dek yok olmasını hedefliyor. Bu girişimin ardından dernek ve vakıfların da bağış toplamak için kendi tokenlarını çıkarmasını bekliyorum.

    Metaverse

    Yeni bir Matrix filmi çekiliyor ve filmin oyuncuları bizleriz! Geçmiş yıllarda izlediğimiz konusu gelecek olan bilim kurgu filmleri tek tek gerçek oluyor. Mark Zuckerberg’in Metaverse’ü tüketicilerin sanal dünyalara ve alternatif dijital gerçekliklere olan ilgisini çekecek ve tüketici teknolojisi 2022’de başka bir boyuta geçecek. Facebook, Nvidia ve Microsoft gibi şirketler metaverse için planlarını ortaya koydular . İş hayatı, sosyal ağlar ve oyun için kalıcı bir dünya sunan sürükleyici çevrimiçi ortamlar oluşturuluyor.

    İnsan yapımı dijital bir dünyada, artık her şeye cebimizdeki akıllı telefonlarla erişebiliyoruz. Artık fiziksel dünyadaki birçok şey dijital dönüşüme uğruyor. Hatta sanal gerçeklikle ölen yakınlarımızla bile buluşabiliyoruz!.. Bununla birlikte Metaverse sayesinde sanal gerçeklik (VR) teknolojisinin kullanım alanları da genişliyor. Hazır olun, yakında dijital konserler, toplantılar, fuar ziyaretleri ve bir çok fiziksel etkinliği sanal olarak gerçekleştirebileceğiz.

    Yapay zeka

    Yapay zekanın (AI) önümüzdeki yıl etki alanını genişletmesi bekleniyor. Bu alanda çalışan firmalar, teknolojilerinin sağlık, siber güvenlik , üretim ve otonom araçlar dahil olmak üzere birçok farklı sektörde yer alması için hazırlanıyor. AI pazarının değeri2020’de 35,92 milyar ABD dolarına ulaşırken , bu sayının 2028’de kademeli olarak 360,36 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor

    Asya Pasifik bölgesindeki AI sektörünün önemli oyuncuları; makine öğrenimi, tahmine dayalı veri analitiği, otonom sürüş ve veri analitiği gibi konularda AI çözümleri yürütüyor.


    Bulut bilişim

    Covid-19 pandemisinin devam eden varlığı, geleneksel iş yapma yöntemleri ile bulut bilişim kullanımına geçişi hızlandırdı . BT uzmanları , Microsoft ve Amazon gibi teknoloji devleri hibrit bulut bilişim geliştirerek ve siber güvenliği güçlendirerek altyapıyı genişletmeye hazırlanırken, 2022’de endüstrinin tüm teknolojik yeniliklerin ön saflarında yer alacağını tahmin ediyor . İşletmelerin %94’ü halihazırda bulut hizmetlerini kullanıyor ve pazar, dünya çapında 2023 yılına kadar 623,3 milyar ABD dolarına ulaşma potansiyeline sahip.

    Google, Microsoft ve Amazon , gezegenin diğer tarafında hizmet sunacak kadar etkili olsalar da, Asya’da küratörlüğünde bulut hizmetleri sağlayan önemli şirketler var. Bunlar arasında Singapur’dan Axiom IT Solutions, Tayland’da ülkedeki çeşitli büyüklük ve sektörlerdeki işletmeler için bulut hizmetleri sunan Nipa Cloud ve Japonya’daki Asya şubesi ile City Cloud yer alıyor .


    3D Baskı

    Kişiselleştirilmiş ekipmana ve daha hızlı tedarik zincirine yönelik artan taleple birlikte, pandemi sırasında 3D baskının sunduğu imkanlarla pek çok tıbbi malzeme üretimi gerçekleşti. Analistler , 3D baskı pazarının 2021’de 12,6 milyar ABD Dolarından 2026’da 34,8 milyar ABD Dolarına çıkacağına inanıyor. Bu teknolojideki sınırlı yazıcı mevcudiyeti ve yüksek hammadde maliyeti gibi mevcut kısıtlamalara rağmen kişisel, pofesyonel ve üretim amaçlı kullanımda artış yaşanacak.

    3D yazıcıların sağlık alanında kullanımı da her geçen gün artıyor. Örneğin; Japon start-up şirketi Cyfuse , tıbbi alanda pratik kullanım için makinenin 3D hücresel ürünlerini (yapay dokular ve organlar) geliştirmeyi edefleyerek bir Bio 3D Yazıcı geliştiriyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN