Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürTeknoloji, bilim ve kültür odaklı en yaratıcı Doodle’lar

    Teknoloji, bilim ve kültür odaklı en yaratıcı Doodle’lar

    doodle-sonGoogle’ın 1999 yılından bu yana kullandığı Doodle’lar, tüm dünya ülkeleri için kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer vermek ya da tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak amacıyla Google logosunda yapılan eğlenceli, ilgi çekici ve kimi zaman ise spontane değişikliklerdir. Kullanıcılar Doodle’ların üstüne tıklayarak ilgili konu hakkında detaylı bilgiye erişebiliyor. Bu konuda zaman zaman yarışmalar da düzenleyen Google’ın Türkiye kullanıcıları da özellikle ulusal bayramlar gibi özel günlerde Doodle tasarımlarıyla karşılaşıyorlar. Hemen hemen hiçbir önemli günü atlamayan Google’ın özellikle bilim, teknoloji ve sanat alanında son dönemde yaptığı, ses getiren Doodle’ları bu haftaki yazımda bir araya getirdim.

    Juno Misyonu
    Juno uzay aracının 5 Temmuz’da Jüpiter’in yörüngesine girme başarısı Google ana sayfasındaki görselle kutlandı. Animasyonda Nasa uydusunun Jüpiter yörüngesine girdiği an ve bu anda ekibin yaşadığı sevinç gösteriliyor.

    Mary Seacole
    14 Ekim tarihinde Google Jamaika doğumlu hemşire Mary Seacole’ı sayfasında andı. Mary Seacole İngiliz hükümeti tarafından savaşta görev alma teklifi reddedilince 1850 Kırım savaşında gönüllü olarak hemşirelik yaparak askerleri tedavi etmişti.

    Ladislao José Bíro
    29 Eylül tarihinde Google Ladislao José Bíro’nun 117. doğum gününü kutladı. Bíro 1931 yılında Budapeşte Uluslararası Fuarında ilk tükenmez kalem prototipini tanıttı, 1938 yılında ise patentini aldı. Sonuçta tükenmez kalem pek çok ülkede ‘Biro’ adıyla anılır oldu ve bir marka haline geldi. Budapeşte doğumlu bir gazeteci olan Biro gazete baskısında kullanılan mürekkebin dolma kaleme göre çok daha hızlı kuruduğunu farketmesinden yola çıkarak gelişirmişti.

    Antoni van Leeuwenhoek
    Mikrobiyolojinin babası olarak kanul edilen Antoni van Leeuwenhoek’nin 384. doğumgünü 24 Ekim tarihinde Google’da kutlandı. 1632 yılında doğan Antoni van Leeuwenhoek su canlılarını incelemek için ilk tek lensli mikroskobu geliştirdiğinden ilk mikrobiyolojist olarak kabul ediliyor. Su örneklerini inceleyen van Leeuwenhoek bakteri ve diğer mikropları tüm dünyadaki sular içinde görülmesi mümkün küçük canlılar olarak adlandırmıştı. Hollanda’nın Delft şehri doğumlu olan van Leeuwenhoek’in lensleri cisimleri 200 kat büyütebilme özelliğine sahipti.
    doodle2
    2016 dünya kadınlar günü
    18 Mart tarihinde Dünya Kadınlar günü Google’da da kutlandı. #OneDayIWill, “Bir gün başaracağım” hashtag’i ile tanıtılan kampanyada kadınların geleceğe dair beklentilerini hayallerini paylaşmaları istendi. Google yayınladığı postada tarihte önemli rolleri olan kadınları anmak tabiki önemli ancak bu yıl kadınların hayallerini konu almak istedi açıklamasını yaptı. Kampanya kapsamında 13 ülkeden 337 kadınla konuşuldu ve “Bir gün başaracağım” cümlesini tamamlamaları istendi. Cevaplar bir video haline getirilerek Google’da yayınlandı.

    Perseids Meteor Yağmuru
    11 Ağustos 2014 tarihinde Google Perseids Meteor Yağmurunu konu alan bir video hazırladı. Google her yıl Ağustos ayında gerçekleşen bu fantastik olay hakkında kullanıcıların daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak istediklerini söyledi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN